My Followers

Tuesday, May 31, 2011

Borong Stage di Midvalley



Ape benda la Stage ni ek? pada mulanya memang aku takde la amik port sangat dengan brand nih.. aku dah banyak kali kot lalu depan stage ni tapi takde langsung keinginan nak jejak masuk.. sampai la ketikanya bile sis Mimy dok heboh kat opis pasal stage buat clearance stok dan mostly item hanya dijual RM12.. 

Macam terjaga dari mimpi ngeri gitu.. eh! ngeri ker? hahaha.. terus jadi excited tak tentu arah nak pergi terjah stage outlet nih.. pulak tu opis pun sebelah dan berdekatan je dengan Midvalley.. maka terjadilah aktiviti rombongan beramai-ramai ke stage nih.. kelakar jer rasa.. korang tak percaya? 


Tengok la brape orang tuh.. masa ni baru lagi sampai.. hehe..
belum panas lagi nak membeli..


Tapi bile SA stage ni dah mula datang dekat, kitaorang pun poyo-poyo la tanya "how much for this eyeshadow?" ececeh.. speaking korang.. hehee.. SA pun reply "all eyeshadow is RM12 only". wah! masing-masing rasa nak terkeluar biji mata kan.. macam tak percaya dengan kenyataan SA tu.. terus la amik port dan mulakan shopping!!!


Bersungguh amik port dok testing color yang sesuai.. 
hehe.. suka ^^


Ini barisan eyeshadow, eyliner, color nails, and brush


Yang ni pulak untuk lipgloss, lipstick, eyecream base, 
liquid foundation, powder, 2 way cake and concealer


Cik kak ni pun beli jugak? haruslah borong lipstick
nude color.. my faveret tau.. hehee.. ada la sket~


Dah puas pilih-pilih yang berkenan dihati.. buat la bayaran kat counter.. tengok hasil belian masing-masing memang pengsan aku cakap ko! aku takde la sampai tahap borong.. aku beli ikut keperluan saje.. hehee.. Oh ya! clearance ni sampai 14 Jun 2011 je taw.. pergi la sebelum kehabisan stokkk.. selain Midvalley, stage ada juga kat Pavillion dan Tropicana Mall~


Happy dapat shopping barang make up murah..


Here i attach a little info about stage offer price:

Foundation – RRP: RM90 (sale RM12!)
Concealer  – RRP: RM60 (sale RM12!)
 Lipstick – RRP: RM48 (sale RM12!)
Eyeshadow – RRP: RM45 (sale RM12!)
Nail polish – RRP: RM35 (sale RM8!)
Eyeshadow palette (5 or 6 colors) – RRP: RM135 (sale buy 1 free 1!)
Blusher – RRP: RM58 (sale buy 1 free 1)



Dah penat shopping, haruslah pergi makan kan? serbu la kitaorang ke Teppanyaki kat GF.. dah lame gak tak makan kat situ.. boleh la eat for lunch..


syiok tengok abg ni masak.. rileks jer.. hehe.. kagum!!


sampai kat Teppanyaki pun masih cite pasal mekap2.. 
hehe.. mereka yang lain kusyuk jer dengar kak Azni cite..


Pengalaman yang seronok for that day.. 
Bermekap haul di stage..

Thanks for read my blog!!

BFF a.k.a Cik Rinie

Sejak akhir-akhir ni aku rajin dan selalu sangat keluar.. tidak bersama incik KA tapi cik Rinie yer.. maknanya beliau adalah seorang perempuan.. hahaha.. dialah kekasih hati saya kini.. motip kekasih? real kekasih jauh di mata la.. nak buek cano kan? terpaksa mencari pengganti buat sementara.. hehe..

Mostly every weekend kitaorang keluar tau! punyalah tak tak tentu hala kan? asal boleh jer la nak keluar same nih.. ada je alasan nak keluar.. Umie pun sampai bising dah kot.. kalau keluar mana nak 1 or 2 jam.. selagi tak rasa nak balik selagi itu la dok berjalan habiskan masa kat Mall kan? korang pun camtu kan.. kan.. tau dahh~

So, aritu plan pergi Sunway pulak.. aku pun dah lame kot tak jejakkan kaki kat sana.. setelah sekian lama akhirnya sampai juga aku bersama my bbf.. Cik Rinie yang gebus itu.. hahaha.. ko memang gebus beb! kua pun dah petang around 3 kalau tak silap.. jalan pun agak jammed petang itu.. so sampai Sunway kat 4 gak lah..

First thing first, haruslah singgah ATM machine dulu pergi kua duit.. eh tidak.. aku nak bank in duit jer.. tak mo bawak cash banyak2 serik suda.. huhu.. pastu terus carik kedai nak melantak.. perut lapar wooo.. punyalah tahan tak makan breakfast sebab nak makan ngn Cik Rinie punya pasal.. 

Cik Rinie suggest kat Pepper Lunch.. korang pernah makan kat sini? ermm kat food court Midvalley ada gak.. tapi yang dekat Sunway ni best sket la macam outlet sendiri.. banyak sket pilihan set makanannya.. range harga pun boleh tahan, standard sekarang la kot.. ;)



Sunway Pyramid Pepper Lunch
Lot F1.05, First Floor
Sunway Pyramid Shopping Mall
3 Jalan PJS11/15 Bandar Sunway
46150 Petaling Jaya, Selangor
Malaysia


Ni counter where u can make order!!
variety of choice for lunch.. so yummy~


This is how the outlet looks like.. 
nice kan? selesa ;)


So, ape yang kitaorang order for lunch? hermmm after few thinking.. then we manage to order la jugak.. seb baik time tu tak berapa ramai customer, so boleh la lame-lame tenggek kat counter nak order kan.. hehee.. budak counter pun pening layan kitaorang nih.. baru 2 orang.. belum berorang-orang lagi.. nasib la ko labu!! 


My set : Salmon Carbonara + Ice Lemon Tea + 
Ice Cream Caramel

Rinie set : Chicken Teriyaki with Rice + F&N Mirinda

Tak sampai berapa minit meal kitaorang sampai, amik ko berderet orang masuk makan kat Pepper Lunch nih.. memang kitaorang ni membawa rezeki kot.. hehehe amin.. tolong majukan outlet ni kejap.. kitaorang antara customer awal masuk dan customer yang lambat jugak kluar.. boleh? dok makan sambil gosip.. it takes time tau.. hahaha.. siap la aku isi borang feedback yg disediakan sebab terlebih rajin (aku puji baik punya!!)

Untuk pengetahuan korang, selain dari sunway.. Pepper Lunch ni ada 2 lagi outlet lain di Pavillion dan Midvalley.. If korang tak berkesempatan nak datang kat sunway pon.. korang boleh pergi kat 2 outlet nih.. meh aku bagi korang address.. mana tau tak jumpa kan.. boleh guna GPS.. muahahaha.. =P

Pavilion

Lot 1. 54 level 1,Pavilion
168, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur, Malaysia


Mid Valley

Stall 19 3rd Floor Mid-Valley Megamall
Mid-Valley City
Lingkarab Syed Putra
59200 Kuala Lumpur



Done with Pepper Lunch.. pusing la aku dan Cik Rinie satu sunway.. hehehe.. sampai dah tak larat nak jalan la.. walaupun pakai flats jer.. nak sangat jalan kan? jalan jer la selagi mampu.. tujuan utama nak carik casing BB jer.. dah selesai cari casing merayap la masuk kedai2 lain jugak.. shopping!! 

Tetiba rasa haus, orang dah tau haus pergi la cari air kan hilangkan dahaga tuh.. eh tidak!! kitaorang poyo pergi cari aiskrim.. aiskrim takmo murah pulak kan.. hahaha.. ala sekarang tengah femes kot.. korang dah rasa? aku baru nak rasa.. hehehe..


Tutti Frutti yaww!!


Untuk aiskrim satu bekas ini sudah berharga RM20 taw.. gile ape? dah la haus tak hilang.. tambah haus lagi adelah.. padan muke memasing.. last-last singgah 7E beli mineral water.. ape kes??


Posing jugak ngan TF nih.. kasi tunjuk sket~
boleh jadi model aiskrim x? kikiki..


Cik Rinie pun nak jugak.. hehe.. 
macam Cleopatra aku tengok ko beb!


Dah la.. penat seharian jalan-jalan, Umie pun dah call tanya bile nak balik.. barulah kitaorang terhegeh-hegeh nak balik.. sebelum tu nak bayar parking kan guna la mesin autopay tu.. sekali mesin tu telan duit aku RM5 sebab aku takde change, masuk la RM10.. cess takde pulang baki aku.. memang tak halalkan.. boleh aku kaver buat tambang toll tau.. huhu.. 



Ni gambar we'olls yang cun.. ko ada?
kitaorang ada.. muahaha~



Nampak tak baju yang cik Rinie pakai tu?
Comel kan? aku nak tapi saiz dah abis.. mencikk!! 
Mengumpul koleksi t-shirt banyak2.. ;)


Thanks for read my blog!!

I Miss You


I want to cry every night,
because I miss the way we fight.

I pray for you every night,
because I miss you not being in my sight.

I miss the sound of your voice,
that I am sick and tired of all this noise.

I miss the way you smell,
oh that smell.

I miss the look upon your face,
that made me smile with such grace.

I love you so much I can't deny,
for when I see you I will break down and cry.

For when I cry these happy tears, I won't have anymore fears.
You'll be home safe with me,
that I'll be able to sleep.
Oh how I miss you so much.

I'll just have to wait and hope you will, keep in touch.


Monday, May 30, 2011

Lunch Date with Umie ;)

Hello Readers!!

Ingat tak gambar ni aku attach last entry?


Ni la baru nak cite nih.. hehehe.. milik siapakah empunya gambar di atas ek? teka cepat!! mesti korang dah tau kan.. sebab tengok tajuk.. suh teka tapi terang-terang dah bagi jawapan pulak kan.. adehh terbocor rahsia pulaks.. 

Juga entry lapuk baru nak publish.. tak kisah nak cite jugak.. masa kejadian ni aku cuti sebenarnya.. kenapa? kerana masalah kesihatan yang tidak mengizinkan untuk aku pergi bekerjalah.. dapat MC 2 hari lagi doktor bagi.. heaven kejap..

Walaupun kesihatan kurang baik, jalan tetap jalan taw.. menuju la aku meneman ibunda tercinta membeli barang di Mydin USJ.. jauh berjalan kan? hehe.. lepas penat jalan perut lapar, Umie ajak aku makan kat D'Arab Cafe area berdekatan.. suka sangat makan nasi arab sekarang.. aku pun follow jer la kebetulan baru gaji and bonus.. so, my treat lah.. 



D' Arab Cafe
No.16, Jalan USJ 9/5Q
47620, USJ Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan

Tel : 019-3865460 / 019-3885460 


Ok order-order nak makan ape? 


Ni pinggan aku.. set dah lupa la.. tapi sedap..
ada rice, roasted chicken, salad, humus and bread..
soup and sambal too.. 

Ni pulak set Umie.. pun aku tak ingat ape namenya..
set orang diet nih.. tak mo makan nasi.. 
share ngan aku jer.. 


Maap ye readers.. memang lupa sungguh ape name set yang kitaorang makan nih.. hehee.. maklumlah entry lapuk kan.. if korang nak pergi korang boleh la tengok menu yang disediakan.. jumpa gambar macam kat atas nih... itulah set yang kitaorang order.. for drinks, Umie amik Arabic Tea dan aku Barbacan saje..


Inilah my chenta hati.. Umie tersayang..
susah nak amik gambar Umie nih..
pemalu sangat.. yeke?


Yang ni aku ler.. takde orang lain lah.. selamber amik
gambar syiok sendiri.. hehee.. biarlah~


Dah abis makan kitaorang pun balik rumah.. siap beli tapau 2 bungkus untuk my dad and my brother.. oh! oh! aku belanja mereka jugak.. hahaha tu pun nak bgtau ker? memang nak bgtau jugak.. hehehe.. nak bawak kereta pun dah ngantok.. makan portion besar punya!! tapi selamat sampai juga rumah.. 


Ada few entry yang belum publish.. 
Masih dalam proses.. 
Macam banyak je entry??!
Harap bersabar ye..


Thanks for read my blog!! 

Marriott Putrajaya for Seminar Secretary

Hello readers!!

Lamenya la aku tak update entry baru kan.. rasanya macam dah kepam blog aku nih ha.. walaupun tak update blog sendiri, tapi aku update gak entry2 korang taw.. rajin baca blog orang jer sekarang nih sendiri punya diabaikan.. boleh cenggitu? aku pun tak tau la kenape ngn aku sekarang nih.. malas update tahap melampau lah.. 

Orait, entry ni nak cite pasal Seminar Secretary yang aku attend last-last month.. hehe.. maap la baru nak update sekarang.. korang rajin korang bace la ye.. takmo baca pun aku tak kisah.. yang pengting aku update kan? lalalalaa~

Setiap tahun pun ada story pasal Secretary Week kan.. tapi aku takde la dapat nak join yang Luncheon bagai sebab boss tak bagi, katanya macam tak bagi ape2 faedah aku tengok artis nyanyi2 jer pown.. macam takde knowledge la setakat berhibur jer kan.. dats why la every year pun kene pegi seminar jer.. seminar sehari kot tapi suka boleh kuar dari office.. motip? dengar seminar lagi best dari ngadap PC sendirik.. hahhaa.. jahat kan aku!!

Since aku ni Secretary yang baik (baik ker?) ikut jer la cakap boss.. tu pun dah bagus dia bagi pergi seminar kan.. dari langsung tak dapat pegi mana2.. dok jer kat office ni lagi la lemau aku tahap gaban kan.. hehehe.. mesti muka pun taraf 10 sen jer? 




amik la gambar kat banner pown.. asal boleh kan..


Jap eh! banyak gile kot gambar aku amik.. tak tau nak susun yang mana dulu.. hahaha.. korang rasa? aku letak je gambar pastu aku xplain pun ok kan? unfotunately aku takde la paste sume gambar.. at least ada kan.. kan.. kan.. ^^




Sebelum mula seminar, ada sedia breakfast.. so alas
perut sket minum coffee buatan sendiri.. padahal 
tambah gula jer.. hehehehe~

Ni first time datang Marriott Hotel, seminar yang lepas 2 kali berturut buat kat Hotel Istana jer.. this time kasi tukar mood peserta, pihak organizer siap hantar emel mintak suggest tempat dan tajuk seminar yang menjadi pilihan.. inisiatif yang bagus kan? mungkin ramai yang vote buat kat Marriott.. akhirnya here we come Marriott Putrajaya.. weehooo~


Organizer : Utusan Publication & Distribution


Setiap peserta dapat sebotol mineral

Juga sweets too!! gula2 pun siap signature Marriott lagik..
kelass okehh..


Kali ni pergi Marriott aku tidak keseorangan taw.. ditemani oleh seseorang!! siapa la agaknye peneman tu ek? hehee.. yang pasti bukan lelaki ea.. of coz la teman seperjuangan secretary jugak.. sape lagi kalau bukan Cik Diana ni ha.. hehee.. bile ada teman syiok sket kan.. aku pun tak pernah pergi sini.. ada sket sengal2 jugak la arah tujuan.. at least Diana leh jadi tukang tengok signboard.. thanks beb!!


Ni lah Cik Diana yang dimaksudkan itu.. hehe..
style rambut baru lagik.. very nice kan?

Sebelum seminar start sempat je amik gambar dari segala sudut..
biasa la excited lebih kan.. dapat plak kamera pinjam..
haruslah camwhore sakan.. suka ^^

Amik jugak ngan my luvly sista kubikel sebelah..
sis Mimy la.. hehe.. suka bergambor kan?

Feeling gambar bertiga pulak.. amik la cane cara pown
asalkan sume masuk enterprem sekali kan.. 


What do you aspect bile dapat agenda yang penuh dengan tajuk yang korang tak familiar? aku mula rasakan aku akan mengantok dan ya.. BORING!! hehee.. 


Title for this seminar : 
"Menjana Profesionalisme & Integriti"

Ni agenda seminar.. tengok la kalau tak nampak
boleh klik untuk kanta besar ;)

Di bawah antara Ahli Panel yang memberikan pembentangan untuk sesi-sesi yang telah disediakan.. Maap la gambar susun tak ikut urutan ye.. gambar pun tak berapa nak jelas di atas faktor jauh dan tak berapa interested nak amik banyak-banyak.. boleh camtu punya alasan?

Left Sesi 1 : Integriti Peningkatan Kualiti Organisasi 
(Tan Sri Dato' Muhammad Ali Hashim)

Right Sesi 3 : Mengurus Boss Anda
(Prof. Dr. Abdul Rahim Abdul Rashid)

Sesi 2 : Petua Membentuk Kecemerlangan Dalam 
Kesetiausahaan (Dr. Robiah Kulop Hamzah)


Baru perasan aku tak amik gambar penceramah yang keempat.. tu memang dah tahap bosan la tuh sampai terlupa ek? hehehe.. kejam la aku nih.. ampun ye semua.. Tapi antara sesi seminar ni ada break time for lunch ekceli.. ni baru nak cite la nih.. sabor yer.. tengah pening nak susun gambar banyak-banyak ikut susunan cerita.. bagi korang senang baca gak kan.. 


Its Luncheon time.. yeah boleh joget2.. hehe..

Adibah Noor buat persembahan.. tak suka la dia nih..
macam sombong and tak user friendly lah.. hahaha~
baik lagi Roslan Shah tuh ha.. 

Ada la jugak kenangan ngn Adibah Noor ni walaupun 
tak suka sangat.. hehe.. gambar blurr sket kan?


Bile break luncheon mestilah ada makan-makan kan? perut pun dah lapar since pagi pun alas perut minum coffee buatan sendiri je.. ececehh.. tipu jer nih.. so bajet nak pelahap la time lunch nih.. tengok lauk bagai macam sedap jer.. yum2.. Adibah Noor ni nyanyi time kitaorang tengah makan ni ha.. dia nyanyi sambil jalan tiap meja amik gambar.. boleh lah..


See the menu list? name nak meriah taw.. 

Tak sedap pown.. masuk perut jugak..

Aku ngan Diana makan dessert.. 
sweet kan?


Sekali tengok makanan depan mata.. okeh biasa je pown.. hihihi..dont judge a book by its cover ye readers.. makanan tu sume tak sedap except puding caramel tuh.. aku suka yang itu saje.. my faveret!! diana punya pun aku tolong habiskan jugak.. kan diana kan?

Okay finally habis la seminar and cabutan bertuah sume.. tapi hari tu aku tak bertuah jugak sebab tak dapat ape-ape selain goody bags jer.. ok la dari balik tangan kosong kan.. hermm.. tak abis kat situ jer.. sempat lagi kitaorang beramah mesra dan camwhore sakan dengan others department secretary sebelum masing-masing balik.. 


Diana, sis Mimy, Ika Razak and Aku

Aku dan Eykin (BFF nih.. boleh same tempat keje plak
kite kan? hehe)

Diana, Eykin, Zainab and Aku

Aku dan Ila (comey ila time nih)

sis Ina and Aku (senior dah akak ni tapi
baikk sangat)


Last Picture of the DAY!!!!

Tak lupa la gambar three of us yang melaram
habis lahh!! ;)


Akhirnya berjaya siapkan entry dan publish kan.. lame draft nih.. hehe..

Gambar banyak tapi terpaksa pilih2..
Harapnya yang ada ni pun ok lah..
Semua gambar gembira kami >.<


Ni ape kes plak tutup2 muka nih? 
tunggu next entry ea.. wee~


Thanks for read my blog!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...