My Followers

Thursday, March 31, 2011

E.L.F Loves Super Junior

Hello Readers!!

Sorry for late updating this entry, last few weeks back then adalah hari yang hectic dalam hidup aku.. hehehe.. so much things to do and done.. fewwwhhh.. after all, everything is done well.. happy sangat~

What to share ngan korang ek? Oh, korang mesti tak percaya dengan ape yang aku nak story nih.. i finally manage to see Super Junior Live okeh!! ko ada? hahaha.. kejam la~ its a last minute arrangement which is try to get ticket same as my friends was.. dengan usaha gigih akhirnya dapat gak ticket same (Pen B pitt B) di zone yang paling dekat dengan stage (about 10m je, ok x?) yang begitu fans friendly..  


Walaupun show start at 6 pm, oleh kerana terlalu syiok nak tengok Suju, aku datang awal around 12 dah sampai.. lagipun kesian kat my friend yang have to wait sorang-sorang.. baik kan aku? memang baik la.. hehehe.. as mention earlier yang aku beli ticket from 1 chinese girl yang aku kenal kat fb kan.. i have to wait for her jugak to redeem my ticket.. dapat offer murah sket dari harga asal (sambil angkat-angkat kening banyak kali) yang agak mahal.. bukan agak tapi memang mahal.. aku memang gile sebab tak sayang duit.. huhu~


Tetap tak menyesal setelah keluarkan duit yang banyak untuk menggilakan diri dengan Show Super Junior.. mau tak best, dapat tengok dorang live depan mata.. owh!! melting kejap.. hahaha..  selama ni aku tengok dorang dalam TV tak pun youtube jer, tapi hari tu macam impian jadi kenyataan pulak.. happening aku cakap korang! 


Dont waste time dengar cerita aku, jom layan gambar yang sempat aku and Fizah tangkap sepanjang seharian bersama untuk show tu.. banyak tauu.. terpaksa pilih-pilih..


Sebelum ape-ape, snap gambar dengan poster maknae Kyuhyun..
peace bebeh~


Pastu, kitaorang ada la jalan-jalan kat jualan luar stadium.. nak tengok-tengok barang yang boleh nak dibeli ker buat simpanan kenangan peribadi.. tak banyak gerai, tapi ramai orang serbu.. berebut-rebut la pulak.. tapi aku ada la beli 1 barang.. hehehe.. cute~




Yeah!! muka berseri-seri lepas dah dapat ticket.. happy~


Me and Fizah (Suju sejati nih.. hehe..)

Nak tunjuk lagi ticket kitaorang.. finally made it!!


Time ni cuaca tidak begitu memberangsangkan.. huhu.. sekejap hujan sekejap panas sangat-sangat.. sebab tu gambar kat atas kitaorang berpayung.. dah ready awal-awal bawak payung.. "sediakan payung sebelum hujan" la katakan.. hehehe.. memang kene sangat la dengan situasi kitaorang yang terpaksa menunggu kul 4 pm baru dapat masuk stadium.. sabar menanti~

After 3 to 4 hours waiting.. akhirnya masuk jugak aku and Fizah dalam stadium tau.. masa ni kaki aku macam tak jejak tanah.. rasa melayang je badan.. macam tak percaya jer dengan ape yang berlaku.. cewahh.. unbelievable pulak..


Kene pakai wrist band ni ikut seating masing-masing.. 
lain seating lain color.. tapi seating aku color pink!! 


Walaupun dapat masuk awal, tapi tetap show tak start lagi la.. biasa la tuh.. macam tak biasa kan? have to wait lagik.. bosan la waiting nih.. tadi dah penat berdiri, aku and Fizah amik kesempatan duduk la kejap sementara tunggu show start.. tak tinggal nak amik gambar jugak.. camwhore tetiba..


This is me.. with black and blue appearance..
Oh! cekak macam reben kat kepala aku tu la yang aku beli 
kat luar stadium tuh.. feeling biru gak.. cute x?? ^^

Fizah pun beli 1 jugak.. same macam aku..
aku yang suruh dia beli.. hehehe~


Oleh kerana Super Junior ni terkenal dengan semangat color biru (Saphire Blue).. mostly yang datang kat show ni akan pakai baju color biru.. tak pakai semua biru pun, at least ada la sket color biru tuh.. aku la tuh.. takde baju color biru, pakai jer cotton scarf color biru.. support jugak la.. asal ada kan.. hehehe..


Ramai sangat orang, ni baru 1 side.. belum tunjuk side 
yang lain.. penuh stadium dengan cahaya biru.. 

See?? very nice blue rite? aku yang first time tengok..
teruja dengan kecantikkan color nih.. good color choice~


Okey, the time is comes readers!! Super Junior dah on stage.. masa ni semua orang dalam stadium menjerit memang riuh giler.. bergegar gegendang telinga aku.. hahaha.. tetiba meremang bulu roma aku.. aku pun tak tau kenapa.. kenapa ek? jom layan gambar-gambar Super Junior yang handsome, cute, charming and ikut la  nak letak ape lagi.. 



SJ perform 1st song, Sorry Sorry~

Yesung yang tengah berdiri tuh.. cute =)
Di situ juga Leetuk Oppa duduk belah kiri
 tapi dia tak pandang kamera..

Oh my Kyuhyun.. super cute ^^

Donghae.. he is so lovely.. part dah last show dia amik kamera 
fans pastu snap pix himself with them.. so jealous~

Eunhyuk!!! he is my chenta hati.. love.. love.. love~


Almost 2 hours since show start, aku tak duduk-duduk kan.. dok terkinja-kinja enjoy dengan Super Junior.. bajet aku tak penat ke berdiri lame-lame.. huhuhu.. masa tengah break 10 minit tuh, aku duduk la kejap hilangkan penat kaki nih.. 


Fuhhh! nikmat dapat duduk kejap.. hehehe~



Show ni 3 hours okeh.. selama 3 jam ni jugak aku berdiri kan.. akhirnya show is coming to the end la.. sedihnyer nak berpisah dengan Super Junior.. huhu.. banyak lagu yang best-best, ada persembahan solo and group too.. sangat enjoy.. yeeeehaa~~




Masa ni melambai beria, tapi belum habis lagi.. break 10 minit..
tak dapat nak snap semua ahli.. ni pun ok kan..

Ni yang betul-betul last.. Super Junior bagi ucapan terakhir..
will miss you guys!! T_T


Okey, show dah habis kat kul 9:30 pm.. aku terus la bercadang untuk balik.. tak larat dah  nak lepak-lepak ke hape.. after hug n kiss2 ngan Super Junior.. eh silap.. ngan Fizah la.. hehe.. aku pun drive balik sorang diri.. hope next year dapat pergi berdua pula dengan ehemm.. ehemm.. mana la tau kan.. 




Ini antara banner yang Fan Club sediakan.. aku mintak 
semua yang ada.. saje simpan.. suka-suka..

This is the ticket.. ops! abaikan harga ticket itu yer..
yang pasti aku dapat harga murah dari ini.. hehehe~




Bile aku tengok preview, mak aihhh panjang giler entry aku.. rajin pulak aku taip panjang-panjang cenggini ek? demi Super Junior, aku sanggup jer.. muahahaha..


Dah la, penat and takde idea nak cite dah..


Pengalaman yang seronok dapat tengok SJ dekat2..
Tido malam termimpi-mimpi okeh..
Kuat betul penangan SJ ni kat aku.. hehehe..


*E.L.F stands for Ever Lasting Friends


Thanks for read my blog!! 

Wednesday, March 30, 2011

Saya Wanita TM Millenium Baru


Tengok dan baca tajuk macam gempak kan? Hebat kan? Tapi ape kaitannya banner dan gambar 4 orang gadis tu dengan aku? Owh.. its all about new generation for women workers kat TM nih.. memberi satu suntikan semangat yang baru dalam menjalani day to day task work kat office.. specially for Women!! aku women kah? aku masih girls.. hahaha poyo lah~

To be part of "Wanita TM Millenium Baru" ni, first thing first.. mestilah kene attend seminar.. terdapat 8 pilihan seminar yang telah disediakan antaranya :

         1.   Good Health, Great Sex
         2.   Investing in Good Nutritions
         3.   Fits and Healthy Years
         4.   Sexual Harassment & Employer Emotional Blackmail
         5.   Jenayah Terhadap Wanita & Perlindungan di Sisi Undang-Undang
         6.   TM Benefits
         7.   Role of Tiaranita
         8.   Stress Management, Work Life Balance & Work Ethic

Aku tidaklah pergi semua seminar, try to manage nak pergi semua (if i can la) tapi tak dapat la kot, i have my Boss to manage... hehehe.. but still aku dapat meluangkan masa pergi 2 seminar which is no. 1 and no. 4 jer.. a very good sharing knowledge.. paling best seminar no.1 la.. walaupun tak kawen lagi, knowledge tu penting okeh!! experience tu dah kawen baru boleh cite.. owhhh gedixx~

Ape gunanya pergi seminar tapi takde bukti.. betul tak? biasalah aktivit kami yang camwhore.. exclude me please!! hahaha.. aku ni tak tegar sangat bergambar.. maklumlah, sedar kecantikan diri ^^.. tapi disebabkan luvly friends (refer to Diana and sis Mimy) aku yang camwhore, i have to join the club la.. 


Me, Diana and sis Mimy

Dorang ni memang camwhore.. diana siap muncung lagi..
aku tolong amek gambar jer~

Sweet je Aku dan Diana, abaikan akak yang tengah2 tu yer..
mungkin terfeeling lebih tuh.. hehehe~


Motip amek gambar kaki? aku pun tak paham.. nak tunjuk kasut ker??


Event ni berlangsung 3 hari starting 23 March till 25 Marc 2011.. hari yang paling bermakna adalah Khamis, 24 March 2011 sebab telah dirasmikan oleh Senator Dato' Seri Sharizat Abdul Jalil, Menteri Pembangunan Wnaita, Keluarga dan Masyarakat. Tak percaya? tengok kat bawah nih ha..


Agak-agak ni siapa ye?

Aku malas nak cakap banyak.. hehehe.. tengok nih..
aku tak tipu kan? =P


Gambar ni hari yang berlainan, aku tak rajin nak buat entry 2 kali, aku masukkan cite ni dalam 1 entry jer.. senang abis cite kan.. bile diraikan macam nih, terasa diri sangat beruntung dilahirkan sebagai seorang Perempuan/Wanita/Gadis.. tetiba feeling lagu Britney Spears ~ I'm Not A Girl Not Yet A Women.. ape kaitan ek? ntah.. aku suka dengan lagu nih.. hehe..


Seronok attend seminar yang tak boring..
Banyak input yang sangat berguna..
Learn new things is Interesting, rite?

Thanks for read my blog!!

Cantikkah Kau?

Peringatan : kalau rasa akan meluat dengan entry nih, sila la klik sign "X" kat hujung corner belah kanan tu ea.. mana la tau nanti ada jugak yang kutuk-kutuk aku bajet cun ke hapa.. well, takde kisah pun.. huhu~

Kalau takde rasa meluat or menyampah, boleh continue baca entry kat bawah.. 


Haii Readers tersayang,

Hari ni, takde nak cerita banyak-banyak, just nak suruh korang cuci mata kat gambar bawah ni jer.. hehe.. bagi rilekskan pemandangan mata korang yang tengah sakit ngadap kerja kat skrin PC tu kan.. sila-sila la rajinkan jari telunjuk tu scroll sampai abis entry ek.. ;)


Dah bersedia ke belum?



Okeh, ready..







Start..











Go!!

















~gambar pertama~


























~gambar kedua~































~gambar ketiga~





ada lagi ker?












scroll bawah lagi yer..

































Laaa.. dah abis ker? tak puas pulak tengok kan.. 
bajet cun wehh.. muahahaha~~






*****************

Macamana? sakit mata ke sedap mata memandang tengok gambar-gambar kat atas tuh? hihihi.. kejamnyer diri ini.. so, ape pendapat korang dengan gambar kat atas? sila tinggalkan komen2 anda di bahagian komen yer.. takde2, saje bagi propa nak bagi korang panas!!  panas!! tetiba plak.. okeh, abaikan je lah~

Nway, gambar2 ni aku amik masa aku jadi model untuk kelas makeup my sis last-last week.. kalau korang berminat nak trial mekap atau menggunakan khidmat my sis untuk kelihatan gojes macam aku.. boleh la serbu kat blog dia, nadyamakeover (sape lagi nak tolong promote kalau tak adik sendiri, ye dak??) untuk keterangan selanjutnya.. hehehe..


Sekian, terima kasih~

Kamu jugak berhak kelihatan cantik..
Untung ada sista MUA nih.. =P
Feeling model you..

Thanks for read my blog!!

Tuesday, March 29, 2011

Pandanganku Macam Kuih Lapis?

Korang pernah tak tetiba jer pandangan jadi macam nih?


Semua yang korang pandang, nampak dua lapisan (macam kuih lapis)..
Giler boleh juling bijik mata tengok lame2 kan?

Niat aku sebenarnya nak bagitau yang aku tengah "Headache" nih..

Oh!! Sakitnyer kepala aku.. berpinar jer rasa.. 
berdenyut2 okeh.. tak tahan dah nih.. 



Tapi, alangkah bahagianya rasa kalau....






Kalau ape? 
(buruk plak bunyinya kan.. muahaha)







Jikalau.. ??



Kalau ada orang sudi picitkan kepala nih..
sungguh nikmat rasanya.. hehehe~



Dah telan Aktifast tadi..
Masih pusing2 lagi..
Need some rest..


Thanks for read my blog!!

Saturday, March 26, 2011

Bergelap Di Malam Hari


Support "Earth Hour" readers!! 
Switch off your light for 1 hour only..


Friday, March 18, 2011

Thank You Very Much

Ape plan korang end of this month? if korang takde ape-ape plan lagi, tak tau nak pergi mana instead of duduk rumah kan.. ape kata korang ajak la family, member-member, sahabat handai, sedara mara, tak pun jiran-jiran sebelah rumah ker pergi ke Konsert Terima Kasih.. mesti korang tanya konsert sempena ape kan..

Aku rajin la baca surat khabar hmetro tapi version internet, sebab nak jimat duit tak nak beli membazir kan.. baik aku simpan buat beli gula-gula.. hehehe.. giler kedekut aku nih?? betul per, nanti dah abis baca paper tu last-last buat bungkus nasi lemak jugak.. isu same jer yang dalam internet version.. setuju? 

Ok, berbalik pada kisah konsert nih, harian metro menyambut Ulangtahun yang ke-20.. konon nak appreciate para pembaca yang menjadikan paper metro ni akhbar harian nombor 1, tu yang dipersembahkan khas konsert ni.. selain konsert ada macam-macam aktiviti yang telah di sediakan oleh pihak metro.. alah, yang macam karnival jomheboh tu la.. hehehe.. karnival ni buat 2 hari (26 - 27 March 2011)

Amik ni dia punya iklan yang menampilkan barisan artis yang ramai, popular dan hebat jugak la.. berderet ko aku cakap artis.. paling aku nampak Siti Nurhaliza jer.. hehehe.. pastu pengacara best pulak tu Johan & Zizan.. best kan.. 

kalau tak berapa nampak, klik kat gambar yer bagi 
luas pemandangan.. hehehe..

Konsert Terima Kasih (Harian Metro)
Dataran Merdeka, Kuala Lumpur
Sabtu, 26 March 2011
8:00 malam ~ masuk free!!


Jangan lupa masuk kalendar date nih..
Takot korang lupa pulak..
Boleh planning dari sekarang dah.. =P

Thanks for read my blog!!

Thursday, March 17, 2011

Kenapa Mengantuk Bile Attend Training?


Oh, ni nak tunjuk sket yang aku memang attend this training okeh.. nanti korang ingat aku cengelat keje pulak.. hehehe.. mana la tau kan.. betul aku pergi training nih.. tu nampak tajuknya "TM Productivity Day" collaboration antara TM dan Microsoft.. hermm selama half day training tu, best la walaupun mengantok sket.. yela duduk seat agak belakang jd tumpuan tu macam di awangan sket.. pulak tu hall penuh aku cakap.. ada la sket2 seat yg kosong tapi tetap ramai.. bagus.. bagus.. 

Aku ada bgtau yang training ni supposely start at 8:30 rite? [refer entry nih] tapi sebab hal yang tak dapat dielakkan terpaksa la start kul 10:00.. mak aihh, kat 2 jam sesi register staff je ke? penat tunggu tau.. cair mekap.. muahaha.. takde la, tunggu CEO TM ni yg sepatutnya datang merasmikan tapi terperangkap dalam traffic jam rupanya.. tu yang lambat dan akhirnya ganti ngan EVP lain bagi ucapan perasmian.. hermm.. nak wek cano kan.. serah jer la..

Abis training around 1 p.m. and its time for lunch of coz.. perut dah berzapin mintak makan.. yahooo makan free!! sape yang tak suka betul tak.. so, have to beratur yang panjang untuk tunggu giliran amik lunch pack masing2.. 

Lunch pack yang sedap.. kenyang aku semalam..
Alhamdulillah

Pastu bukan dapat lunch pack free jer, dapat jugak redeem desert.. wah! dah la musim hujan sekarang nih, sejuk pulak dok dalam aircond.. ggrrrrr~

aiskrim Tropicana.. yumm.. yumm.. sejuk..

Oh ya, tak habis kat makan jer, setiap peserta yang attend training dapat free gift tau.. spesel gitu.. not bad gak gift dari Microsoft nih.. hehehe.. nak tau ape kitaorang dapat? 


Tadaa~~

Dapat pen banyak2 kaler ngan tag leher nih..
macam tau2 jer aku mmg nak tukar yang baru..
terus dapat free kan.. hehehe.. jimat duit aku..

Selain itu, pihak Microsoft ada menyediakan beberapa hadiah untuk cabutan bertuah.. tapi malangnya im not so lucky la semalam.. tapi takpe bukan rezeki aku kot.. happy tengok dorang yang lucky and 1 of them sis Azni, my officemate.. hehehe.. 

Baru perasan, tajuk macam tak kene dengan entry kan.. pedulik la.. dah tak tau nak letak title ape.. belasah jer la yer.. 

Conclusion, training ni agak best sebab ia berguna untuk staff kat TM ni dan memudahkan kerja harian yang kite sendiri tak pernah terpikir pun kaedah macam nih.. nak terang banyak pun korang tak paham kan.. what can i say, its a gud knowledge.. i learn something new yesterday..


Next month April kan?
Ada "Secretary Week" la.. hehehe..
Boleh pergi training lagi.. ;)

Thanks for read my blog!

Sehodoh Beastly


Best kan.. ni baru tengok trailer jer kowt.. huhu~


Ni poster movie ni pulak.. 
sebelah muka hodoh sebelah lagi muka encem..

Biasanya kalau dah hero encem2 ni, keinginan nak pergi tengok tu lebih excited.. mula la dok dalam panggung berangan yang watak Vanessa tu adalah aku.. oh tidak.. hanya mampu berangan jer la.. nway bagus per, menghayati cerita what.. korang pun slalu macam aku gak kan.. tau dah.. =P

Dari ape yang aku baca pasal movie nih, jalan citenya diadaptasi dari buku cerita kanak2 iaitu "Beauty and the Beast" tapi movie ni of coz dah dimodernkan sesuai mengikut citarasa pengarah tapi masih mengekalkan point cerita asal.. pastu amik pulak pelakon encem2 dan cun2.. kompem la sonok nak pegi tengok.. ye tak?

Sape belum tengok movie nih? jom pergi tengok ngan aku.. hehehe.. tengok trailer cam best jer.. korang ada yang dah tengok? boleh story kat aku pasal movie nih sket.. kalau best, i prefer to watch this movie before its end main kat panggung.. boleh? hehe.. 

So, anyone?? want to be my date~

Hodoh tapi hensem kan..
Romantik juger.. bestnyer~

Thanks for read my blog!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...