My Followers

Monday, September 12, 2011

Seoul Garden and i-City di bulan Ramadhan

Hello Readers!!

Entry ni tak berapa nak baru lah sebab aktiviti dalam bulan puasa yang lepas.. biasa la aku kan puasa, nak taip laju-laju pun tak larat.. kurang tenaga la camtu.. hahaha statement mintak lempang kan? ntah la, sepanjang ramadhan aritu aku busy dengan kerja2 kat office jer.. tkde masa nak publish entry sgt.. 

Semua nak kejar dateline sebelum cuti raya kan.. aku pun terheret sama la kene siapkan keje.. walaupun aku tolong boss jer tapi mencabar jugak la nak siapkan.. huhu.. 

Ops! termelalut lebih pasal keje pulak ek.. back to the title post.. cewah speaking london plak aku.. hehehe.. masa nak seminggu lagi abis Ramadhan baru la dapat nak jumpa kawan-kawan lama.. tapi planning yang bajet nak buka ramai2 tak menjadi.. aku pun tak tau la kenapa slalu macam niiih.. 

At last, only 3 of us (aku, Rinie and Nieza) yang manage to spent time buka sama.. dari seramai-ramai umat dalam kelas aku kat Teknik dulu tuh.. hampagas betul dorang taw.. alamak! baru mintak maaf aritu ni dah kutuk balik.. hehehee ampun..

So, berbuka la kami bertiga kat Seoul Garden, Plaza Pantai jer since dekat dan senang nak pergi.. takot jalan jammed.. orang ramai la sangat2 sampai kene bukak table kat jalan2 kat luar restoran.. pastu kan, nak amik makanan pown kene beratur jugak.. macam time kat asrama dulu lah.. nak amik makan kene beratur dulu kan.. even sekolah tak asrama pon kene beratur gak kan? hermm..


this is Nieza yg muka ala-ala bajet cun jer.. =P


Rinie dan aku yang bajet cun jugaks.. hehe~


pastu Rinie dan aku lagik.. makan
banyak sampai tak puas.. boley?


Dah selesai makan kat Seoul Garden, plan plak pergi i-City kat Shah Alam.. dah la tak ramai nak duduk lame-lame borak kat Seoul Garden pun tak best sebab orang ramai so agak bising kot.. tu yang cari tempat nak lepak have fun bertiga.. lagipun tak ramai senang sket nak handle.. konvoi 2 keta jer.. =)


tunggu lift lambat, amik gmbr ngn Nieza dulu


Nieza ngn Rinie.. thanx to aku amik gmbr shantekk!!


takde orang nak amikkan gmbar kitaorg, terpaksa la
selca sendiri jer.. nice kan?


bajet kat korea nak buat sign LOVE.. tapi tak berapa
nak jadik jer.. hahaha..


Ni la jadiknye bile first time baru jejak kat i-City nih.. macam orang jakun pun ada jugak.. hehehe.. duduk je kl tapi tak berjalan pown.. cane tu? dah puas bergambar kat luar, teringin pulak nak main salji.. maklumla kat malaysia ni takde 4 season kan.. kita terima hujan ngan panas jer.. duduk kat garisan khatulistiwa (tetiba masuk geografi plak)

Tiket masuk taman tema Snowalk sebanyak RM25 (adult) dan RM20 (children).. this payment termasuk baju sejuk yang telah disediakan.. boleh pilih saiz, warna dan design yang berkenan di hati yer.. but for shoes kene sewa lain dengan harga RM10 sepasang siap stokin..


sebelum masuk amik gambar ngn spongebob.. motip??
tetiba rasa nak bergambar.. hahaha..


Tak larat la nak caption setiap gambar, banyak la pulak kan... korang tengok jer la gambar-gambar kat bawah nih ek.. hehehe.. layanzzz




















~ end of our journey ~

yang ni memang gambar last sebb tepi tu dah pintu exit..
tak tahan dah sejuk giler.. huhu~


Dalam banyak-banyak gambar ni semua, aku suka sangat tengok gambar yang aku capture kat bawah nih.. lampu2 neon tu sangat hidup dengan background hitam gelap kat belakng tu kan? hanya guna handphone camera jer tau.. hehehe..








Actually, banyak lagi gambar lain tapi aku tak attach kat sini.. ni antara yang favvy aku jer lah.. kang korang muntah pulak tengok gambar kitaorang banyak-banyak kan.. nak jadi model tak dapat.. model suka hati jer la mampu.. ni pun takde kamera best so gambar agak kurang clear.. tapi still boleh tengok kan after some editing.. >.<

Orait lah, dah abis pun cite kat i-City.. if korang tak pernah pergi lagi, pergi la amik experience kat sana.. seronok la jugak jalan2 kan.. tapi kalau bwk incik boifee lagi best kot.. suh dia je yg bayarkan semua.. muahahaha gelak jahat!! 


Thanks for read my blog!!

3 comments:

liyana said...

aku pegi i city time yg free dulu, mcm xde ape2 je, keh3, skrg mesti dh best tp mahal la plk nk masuk kt salji tuh :D

aku x reti mkn guna chopstick :P

Jamiel said...

Tak kisah pun..
Janji ada entry nak baca..
Thanks for sharing entry ni..

RedLife2Love said...

Liyana: aku time free tak mo pegi, skrg da kne byr baru nk pegi.. dah kena charge cmtu kan.. hahaha.. tp teringin punya psl.. ikutkan jer lah.. =P

Jamiel: ur wc.. thnx jgk sbb sudi singgah blog to read my entry ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...