My Followers

Wednesday, September 14, 2011

Sama Tapi Tak Serupa Jer..

Hello Readers!!

Meh aku up lagi satu entry.. boring pulak takde buat ape kan.. gatal carik inspirasi nak menaip tetiba.. motip? boss takde pergi outstation.. hahaha (gelak jahat di situ) walaupun begitu, tetap bagi tugas suh siapkan.. tapi biasa la aku, petang2 kang baru ada mood nak siapkan keje.. 

Seperti yang sedia maklum, tahun ni kita ada dua sambutan yang boleh dikira penting jugak la kat Malaysia ni kan? ape lagi kalau bukan Hari Raya Aidilfitri dan Merdeka.. negara lain ada? memang takde derr.. kat sini jer dapat tau.. kite kan 1 Malaysia.. okehh sila stop merepek! =P

Company aku pun tak ketinggalan jugak nak celebrate Raya ~ Merdeka ni dengan staff TM kan.. so, pihak Corporate Comm. jemput la setiap department wakilkan at least 30 orang untuk same2 meriahkan pelancaran event nih.. aku mestilah kene pergi sebab dah takde orang lain lagi yang kena pergi kan? terpaksa rela lagikk

Sebelum sambung cite, meh layan gambar2 kat bawah ni dan carik persamaannya ehh.. 









Dah tengok? ape yang korang rasa persamaanya?? hahaha if korang teka "Polkadot" kan, jawapan korang memang betul.. 10 markah aku bagi.. hehehe.. ekceli kan, memang kitaorang plan pun jumaat lepas pakai baju kurung corak polkadot nih.. sebabnya, ari jumaat kitaorang memang tak pernah pakai ayu2 macam nih.. kebiasaanya jeans casual jer.. 

Dah 3 tahun aku keje kat TM ni, baru la jumaat lepas aku dengan baik hati pakai baju kurung taww.. ini adalah sesuatu yang rare kan? haruslah bergambar buat kenangan.. pastu semangat pulak nak celebrate Raya ~ Merdeka ni tu yang lebih lagi excited sket.. 

Lepas amik gambar ni, aku ngan Diana je yang turun lobi join pelancaran tuh.. sis Mimy tak dapat join sebab ada keje.. cian dia kene tinggal.. hukhuk.. orang memang ramai kat lobi tunggu time nak pelancaran tuh.. setiap yang wakil dapat bendera dan pelekat kereta percuma!! aku dapat la dan amik lebih lagi kot.. tamak haloba perangai kan?? 

Aku ngan Diana half way je join pelancaran tuh.. malas nak tunggu sampai abis sebab dah berpeluh-peluh panas.. mau taknyer.. ramai betul umat kat lobi tu.. bersesak-sesak lagi.. boleh pitam okehh.. tapi pelancaran tetap diteruskan dengan lancar sampai abes..

Next entry nanti aku nak share something yang berkaitan dengan entry ni jugak.. nak tau? tunggu ehh.. 


Thanks for read my blog!!!

5 comments:

Girl Girl said...

uikss... aku nmpk gemuk pendek... huhuhuhu

RedLife2Love said...

Girl2: takdelah, aku tengok ok jer.. cantik ape.. perasaan ko je tuh.. huhu~

Liyana said...

aku dh agk dh polkadot, hehehe nt aku nk beli polkadot besar cam kak mimy gak la, polkadot kecik xbape nmpk ek dlm gmbr :)

Mimy Hamid said...

polkadot ikut size..hehehe

RedLife2Love said...

Liyana: hahaha pandai ko teka.. nnti aku blnja eskem kat bakit ehh.. =) aah dlm gmbr tak brp nmpk tpi klu capture dkt2 nmpk je polkadot tuhh..

k.Mimy: yup! menarik kan ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...