My Followers

Friday, September 9, 2011

Raja Sehari Siti Fatimah Nor & Farush

Pengantin : Siti Fatimah Nor & Farush
Tarikh : 9 - 10 Julai 2011
Tempat : Kulai, Johor Darul Takzim

Hello Readers!!

Wahh!! entry lapuk ni wehh.. tetiba baru teringat pasal entry nih.. hahahaha.. dok kemas2 folder album dalam external hardisk aku.. baru perasan entry pasal wedding ni tak publish lagikk.. malas lagi kan? padan la muker.. lalalalala~

Ok la, ekceli member aku yang Siti Fatimah Nor nih ha.. dia adalah classmate masa same blajar kat Kolej Shahputra dulu.. walaupun dia ni senior umur dari aku beza 3 ke 4 tahun camtu.. hubungan aku ngan dia macam sebaya jer.. giler-giler same gaks.. hehee.. 

Padahal masa belajar dulu, dia la antara yang bile tanya bab kawen dia akan kata "no komen" memanjang.. sekali diam-diam jugak dia naik pelamin dulu dari kitaorang.. dah jodoh dia sampai dulu kan.. nak tunggu ape lagi? umur pun makin meningkat.. ye tak? 

Siti ni memang asalnya johor kat area Kulai.. so, planning la aku dan member2 area KL ni berkonvoi ke sana.. mulanya nak nek 2 keta.. last2 1 keta jer lah ke sana.. naik pun 5 orang jer kan.. share duit tol ngan minyak lagi dapat murah.. hehehe..

Sabtu petang 9 Julai tu bergerak la kami 5 orang aku, Fizah, Nadhrah, Ecah dan boipren Ecah, Pa'ie.. ok la ada gak sorang laki kan.. leh jaga kami 4 orang anak dara nih.. juga merangkap 2nd driver aku.. hehe.. tunggu punya tunggu kat kul 6 baru gerak kot.. menunggukan si Fizah la yang ada tembuilding kat PD tu yang kene tunggu dia balik KL dulu.. nasibla kan..


Nadh dan aku

Fizah dan aku

Ecah, Nadh, aku dan Fizah.. tukang amik gambar
Pa'ie boipren Ecah ea.. hehe ;)


Gambar kat atas masa kitaorang berenti kat R&R Pagoh berenti makan.. dah malam-malam ni lapar la pulak.. dah rehat lebih kurang 30 minit, sambung jalan 2nd driver pulak yang drive.. aku? tido kat seat belakang.. nyaman jer rasa.. hehhee..

Lebih kurang kul 11 kitaorang dah sampai kat Kulai, tapi menunggukan member2 yang dah sampai semalam amik kitaorang sebab tak tau jalan ke rumah Enaz (kitaorang bermalam kat uma dia jer) yang kene masuk Felda dan jalan kampung.. lagi-lagi dah malam2 ni mana nampak sangat jalan kan.. dorang lambat pun sebab pergi majlis Nikah Siti dulu pas Isyak tuh.. kitaorang yang lebam tunggu dalam kereta.. 

Finally, we are here in Kulai.. hehe.. tak pernah sampai sini kot.. excited jugak lah dapat konvoi ngan member2 lagik.. Enaz bawak la kitaorang yang lebam2 tunggu lama ke bandar JB.. mana lagi kalau bukan area Danga Bay.. tapi tak pergi sana lalu jer.. tapi sempat la bergambar kat tugu jam besar nih.. ape nama tempat pun aku tak tau lahh..







Tak semua yang dapat join trip ni, ni jer la yang ada.. kalau yang lain ada mungkin akan lagi best!! tambah meriah kan.. tapi yang ada ni pun tak larat nak melayan.. asyik gelak tak habis2 kot.. macam2 cerita dapat share.. gosip2 lah ape lagik.. macam tak biasa kan.. hehehe.. dah puas bergambar, terus la balik uma Enaz, mandi2 dan tido.. heaven okeh dpt bantal!

Tibalah hari yang ditunggu.. majlis persandingan belah Siti.. dah melalut banyak tadi kan? ni baru nak citer pasal kawen2 Siti.. part of the entry jugak sebenarnya.. bley kan?




Pasangan pengantin Siti dan suami.. sweet sgt!! >.<


Bukan pengantin je yang sibok amik gambar.. kitaorang yang datang ni aku tak tau la berapa banyak gambar.. penuh jugak la memory card kamera masing2.. mengalahkan pengantin pulak.. macam2 pesen posing masing2 kan.. pulak tu ada tukang yang amikkan gambar.. lagi la serah diri jer kat kamera2 itu sumer.. kamera nak DSLR jer.. hehehe.. 

Fizah, aku dan Shikin

Ecah, Ila dan Shikin

aku dan Shikin

aku dan kakak Enaz 

Fizah, aku, Ecah dan Nadh

aku dan Ada.. posing gewdix!

ni kes amik berkat.. supaya aura seri nak jadi
pengantin tu cepat sket.. hehehe~


Ops! tak habis lagi nih.. ada lagi.. kat bawah ni ha..







So meriah tengok gambar2 kat atas ni kan?


Amboi.. tengok gambar2 ni buat aku ketawa sorang2 kot.. terimbas memori masa time ni taw.. bukan selalu nak dapat bersama-sama macam ni.. sumer dah ada life dan tanggungjwb sendiri kan.. susah dah nak jumpa.. dulu time belajar boleh la kan.. time2 majlis kawen macam ni baru dapat jumpa dan update cite member2.. betul x? korang pun mesti feel the same kan?

Bile time seronok2 ni biasanya mesti rasa cepat jer masa berlalu.. huhu sedih jer nak berpisah dengan dorang sume.. rasa tak puas nak bergosip dan suka-suka dengan dorang.. sebelum balik, Enaz bawak kitaorang makan kat tempat best.. katanya lah.. kitaorang follow jer la sebab tak tau jalan.. dengan harapan memang sedap lah..


sebelum tu, singgah makan durian jap.. yum2

bakso yang memang sedap!! terbaik lahh..

aku dan fizah.. di malam hari.. muka dah penat jer..


Punyalah borak tak ingat jam dah kul brape time tuh.. kitaorang ni jauh lagi perjalanannya.. esoknya keje kot!! so masing2 mintak diri nak balik.. sedih lahh siap drama airmata lagik.. ntah bile dapat jumpa happy2 lagi.. huhuhu~


gambar last sebelum berpisah T_T


ape2 pun, gambar ni kat depan uma Enaz..
buat kenangan dengan mak Enaz sekali sebelum balik..


Walaupun penat sebab tak cukup rest sangat.. tapi tetap seronok sebab dapat jumpa member2 kolej dulu.. dapat gelak2.. dapat gosip2.. hehehe.. tunggu turn sape pulak kawen pasni, nak planning konvoi lagik.. hope next time ramai lagi yang dapat join.. insyallah~

Nway, Selamat Pengantin Baru buat Siti dan suami.. padahal dah berbulan kawen ek? aku nak wish jugak kat entry nih.. hehehe.. Semoga kekal hingga akhir hayat dan dikurniakan anak yang soleh dan solehah.. amin..

Yeah.. abis jugak entry kawen =)
Sape pulak next??


Thanks for read my blog!!

3 comments:

liyana said...

wah pinky2, i like, hehe

xdela lame sgt, kira baru gak ni bulan julai nye...

next turn ko pulak, yabedabedu :DDD

Sofya Roslan said...

Tak dapat pergi. Sobs.
Hahaha. Kesian aku.
*derama*

RedLife2Love said...

Liyana: aah pinkish tema kaler.. tp aku tak ikut pn kalernya..hehhe.. lame la jgk dah 2 bln lepas kot cite nih.. aminnn wehh.. aku suke itu! =))

Putri: huhu..xpe next trip sape yg kawen pasni sila availablekan diri ea..blh join lagikk! xmo sedih2 kay ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...