My Followers

Thursday, September 29, 2011

Mari Kita Melakukan Aktiviti Sehat Hujung Minggu

Hello Readers!!

Tajuk entry menarik tak? rasa sungguh-sungguh nak baca full entry tak? banyak tanya plak aku ni kan? lempang laju-laju mau?? tak mau lahh.. huhu.. nanti saket.. (sambil geleng-geleng kepala, tangan usap-usap pipi) mesti ada yang tengah buat kan? kantoii suda.. muahaha..

Biasa weekend kalau tak tegak matahari kat kepala langit tu selagi tu la tak bangkit tido kan? selagi Umie aku tak terjah masuk bilik sambil berdondang dendang "Anak dara!! tak reti-reti nak bangun lagi ker? dah pukul berapa nih?" selagi itulah jugak aku masih berbungkus dalam selimut menikmati cuti hujung minggu kan.. ha.. ape kes korang sengih-sengih depan laptop tuh? korang pun same la tuh.. oh! kita serupa lah camtu~

Starting last week punya weekend, aku telah mendapat teman seperjuangan.. woahh bukan nak pergi berperang lahh.. nak pergi kejar target jer.. tak paham ker? lupa-lupa aku tak story lagi ehh.. ampun la wahai readers tersayang.. hehehe.. aku dah mula berjogging di weekend hari.. yes!! ini bukan tipuan yer.. ini serius (macam wonderpets tuhh)


posing satu : sentiasa bersama di sisi


posing dua : berdua lebih baik =)


posing tiga : aku menanti di belakangmu


Kitaorang posing kat jambatan gantung tu dah macam feeling buat kaver album pulak kan? menyanyi pun ke laut.. ada hati nak feeling artis.. ape? ingat artis jer pandai posing-posing ker.. kitaorang pun pandai tau.. tengok la gambar-gambar kat atas tuh.. korang ada? lagipun kat jambatan tu takde orang lalu lalang sangat.. tu yang bergambar sakan.. hehehe..

Oh ya! kitaorang jogging kat Tasik Permaisuri jer.. dekat ngan area Bandar Tun Razak tuh.. kebiasaannya memang penuh jer la weekend kat kat tasik nih.. tapi ada ape kesah? masing-masing semua dengan tujuan nak berjogging dan hidup sehat.. tapi tujuan kitaorang "nak lost weight" jer.. bile dah lost weight hidup pun makin sihat kan.. sekali la tuhh..


Ini adalah akuyangcomel.. nampak tak uncle2 kat 
belakang tu? dorang sangat baik dan peramah ;)


Rajin bangun pagi siap-siap kul 7 pagi dah gerak pegi tasik.. kalau selalu memang takde bangun lagi derr.. sedap la terbongkang membuta lagi kat atas katil.. hehe.. gambar-gambar ni masa kitaorang dah nak balik dah selepas berjalan naik turun bukit.. peluh kalau dikumpul penuh sebaldi sorang.. motip? penat giler tapi seronok.. lepas joging lepak mamak borak-borak.. mana tak seronok hover lebih-lebih..


teman seperjuangan jogging di hujung minggu :
akuyangcomel, Nik dan Bella >.<


Disebabkan uncle2 tu peramah dan baik kan, kitaorang mintak la tolong amikkan gambar bertiga.. nak harap kitaorang dapat gambar bertiga cane kan? ko amik gambar aku, aku amik gambar ko jer la yang mampu.. nasib la uncle2 tu lalu kat jambatan ni jugak tauu.. terima kasih uncle.. next weekend kite jumpa lagi ehh..

Lagi 2 bulan korang jumpa kitaorang mungkin dah berbeza sket kot.. ahaks! harapnya begitulah yer.. ada ke yang dekat-dekat nak join kitaorang weekend? boleh roger-roger ye.. tapi transport sendirian berhad.. 

So, ape aktiviti weekend korang eh? jom share nanti boleh jenguk blog korang plak.. 


Thanks for read my blog!!

2 comments:

Liyana said...

weh seronok nye, aku nak ikut tp tiap2 weekend aku blk kg, caner??

dh lame x beronggeng ngn mber2, huhu

RedLife2Love said...

Liyana: seronok sgt..hehe..tu tak dapek den nk nolong..ko da kene blik kg weeknd..cane? camtu la.. =P

yela, ko skrg kan dah berkeluarga..x byk masa nk beronggeng.. tp boleh adjust..jom kite ronggeng sama nak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...