My Followers

Friday, September 23, 2011

BerOpenhouse di Rumah Fizah

Hello Readers!!

Fewwhhh.. baru la boleh berkuak kat depan PC nih.. hehehe.. tak sempat2 nak buat karangan entry untuk hari ni tau.. terkejar-kejar macam lipas kudung dah rasanya.. mana taknya tengah busy sangat dengan persiapan raya.. ops! bukan rumah aku tau tapi rumah opis.. hermm bocor dah rahsia.. lalalala.. itu citer lain aku buka entry baru ehh..

Sekarang mau cerita aku beropenhouse ke rumah member kolejku, Fizah.. jemputan hari sabtu lepas.. rumah dia kat area Taman Bukit Jalil.. tak jauh pun dari rumah aku tapi if tak tau jalan boleh sesat jugak la.. nasib baik GPS begitu membantu diriku.. terima kasih GPS ehh.. nanti boleh mintak tolong lagi kay..


ini adalah tuan rumah ~ cik Fizah
masih single yer, pandai masak,
boleh jadi calon isteri =)


Jom layan gambar-gambar gedix yang super impose hover tak hengat.. macam biasa la kamera besor2 ni sentiasa mengiringi kami.. kata giler kamera.. pantang ada, memang penuh memory card kan.. nasib la labu.. mereka di dalam gambar adalah Nasuha, Aishah, Nadhrah, Fizah dan akuyangcomel  =)










from left: Suha, Nad, Fizah, Ecah dan akuyangcomel ;)


Disebalik kegembiraan gambar kat atas ni, ada cerita di sebaliknya tau.. mana taknya menunggukan mak jemah ni semua sampai punya la berejam okehh.. dari panas, pastu hujan lebat, pastu hujan dah berenti sampai la dah hujan renyai-renyai balik dahh.. dorang ni tak sampai-sampai jugak.. aku memang dah tahap mengantok kot.. betul-betul menguji kesabaran aku.. 

Almost 3 jam tau aku tunggu dorang sampai.. mana tak lunyai aku rasa? kalau korang mesti dah balik kan? tapi sebabkan aku nak jumpa dorang ni, terpaksa la tunggukan jugak.. sabor jer la kann.. bile dorang dah sampai mula la lepas satu, satu citer kuar.. gelak tak payah cakap la memang kejang-kejang perut.. hehehe..

Tapi ape pun, makan sangat sedap!! pandai adik beradik Fizah masak.. 


Rojak buah yang sangat sedap, homemade by 
mak Fizah.. so yummmy!!


wajib ada gambar dengan tuan
rumah yer.. very the posing kan?
hover jer tauu.. =P


Balik pun dah nak maghrib.. orang yang datang pun ingat aku tuan rumah.. boleh?? duduk pun betul2 kat depan pintu rumah kan.. memang la orang ingat aku tuan rumah.. hahaha.. ok lah, done for now ehh.. see ya next entry~


Thanks for read my blog!!

4 comments:

Liyana said...

ko xnak dtg umah aku kan? huhu

RedLife2Love said...

Liyana: aah ek? aku bukan xmo dtg, skrg ni weekend ada je jmputan.. nnti bile dah free weeknd aku plan g uma ko eh? xmo majuk2 ekk.. hehe ;)

wahida said...

ya Allah...sedapnya rojak buah tu...


salam kenal..terus follow sini...

RedLife2Love said...

Wahida: memang sedap..yum2..hehe~

Salam kenal n thnx follow.. rajin2 la singgah blog sy ea ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...