My Followers

Friday, September 30, 2011

BerOpenhouse di Rumah Acik Rinie

Hello Readers!!

This year is a great year okeh.. jemputan openhouse hampir setiap minggu.. korang ada? mestilah ada kan.. tapi tahun ni aku rasa macam 2 kali ganda dari tahun lepas.. seronoknya rasa bile dapat jemputan.. dapat makan free.. yelah, pas makan rasa menyesal sebab dah makan banyak.. masa Ramadhan penat turunkan kilo.. tetiba Syawal naik berkilo-kilo pulak.. hadoiii la haii~

Last Saturday dapat jemputan dari makcik (Acik) member aku, Rinie.. ni la baru first time nak jumpa dia.. before this borak kat tepon and sms jer.. untuk tidak menghampakan permintaan Acik, aku adjust timing so berkesempatan la jugak datang.. lagipun rumah Acik tak jauh kat Permaisuri jer.. 

Since ni rumah yang pertama, so macam excited nak makan banyak.. motip? aku lapar ler.. hehehe.. rajin betul Acik masak.. tak tau nak makan yang mana.. ada mee kari, laksa dan bubur.. tu tak masuk desert lain.. banyak betul pilihan.. sudahnya aku pilih makan mee kari sebab tak pernah makan lagi kat openhouse lain.. 

Masa aku sampai pun, dah ramai sedara-sedara Rinie ada.. segan la aku nak beriuh-rendah kat uma Acik kan.. hehe.. gadis melayu pemalu katakan.. =P gambar pon tak sempat nak amik ngan Acik.. terlupa sesangat la haii.. nak jumpa lagi tak tau la bile.. next year je la kot, itupun kalau Acik jemput lagik kan.. seharusnya yang banyak pun gambar aku ngan Rinie la.. 
















Ok! too much gambar kitaorang kan? memang saje nak letak gambar banyak-banyak.. sebab aku suka.. ni pun baru sket lahh.. terpaksa membuat pilihan yang terbaik.. hahaha.. tapi sebelum kitaorang dok feeling model, kitaorang dok bermain sesuatu.. teringin sangat dah.. selama ni tegnok jer tak dapat nak main.. zaman keremajaan sudah berlalu..






Weehooo.. kitaorang main jongkang-jongket (yeke eja camni?) seronok wehh.. last aku main rasanya masa aku sekolah rendah dulu.. hahaha.. sila tolak beberapa tahun kebelakang ehh.. jongkang-jongket sekarang pun dah diupgrade version ada spring gitu.. dulu punya old skool.. saket montot kalau main.. hahaha.. buruk nau rupa bile orang tua macam kitaorang main.. hilang keayuan okehh!






Okey gambar budak2 kat atas bukan lah anak buah Rinie yer.. anak buah aku lagi la bukan.. mereka adalah penyebok aktiviti bergambar kitaorang.. rupanya-rupanya ada yang teringin nak bergambar jugak.. so, aku pun snap la sekeping bagi puaskan ati budak tuh.. tu la tu yang pakai baju polkadot itam tu.. beria senyum aku amik gambar dia.. 

Uiks, punyalah seronok menaip dah panjang entry aku.. korang sudi baca lagi tak? masih mampu membaca? sungguh kejam persoalan itu yer.. takde cerita dah.. nak attach gambar last-last jer.. 


Tuan rumah, Rinie with Incik Abu.. 
sesuai x mereka?


Ops! sekadar gambar hiasan.. tiada ape-ape
makna tersirat.. jangan spekulasi lebih2
sudah.. mampos kene bambu ngan 
Incik KA.. sape nak jawab??


Ada lagi entry beropenhouse nih.. sehingga bersambung di entry baru.. sudi-sudi lah membaca nanti ehh.. tengah busy mendraft lagik.. ;)


Thanks for read my blog!!!

1 comment:

Liyana said...

auwwww!!! merahnye ko. aii loikee! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...