My Followers

Tuesday, July 26, 2011

Raja Sehari Farez & Azida

Wah! kejadian ini bulan lepas ye kawan-kawan.. hahaha.. maaflah aku tak berkesempatan langsung nak taip-taip bagai sekarang nih.. kat opis pun busy jer taw.. nak karang panjang-panjang pun takde idea sebab pikirkan keje tak siap lagik.. yeke? eh yelah.. ni tak tipu punya~

Ni pun aku try update entry baru.. sungguh-sungguh ni.. sila puji lebih2 supaya semangat nak update draft yang tergendala tu di publish cepat.. ok la suka buat intro panjang kan? dah ni nak cite pasal abg Farez (cousin) aku kawen.. ekceli majlis kat Merak Kayangan (MK) ni belah pihak perempuan.. so, jemputan dari belah lelaki harus dipilih untuk memenuhi meja yang disediakan.. Disebabkan majlis belah lelaki seminggu kemudiannya aku takde, tu yang aku beria sket nak datang yang this time punya majlis.. huhu..

Buat pun kat tempat yang famous.. aku jujur memang tak pernah datang pun kat MK sebelum ni.. jadi ni kira first time la kowt.. teruja sket sebab new place nak tau gak cane rupanya kan.. tapi, bile sampai aku agak frust jugak sebab pada aku macam tak worth it jer buat kat sini.. bayar nak mahal tapi dewan biasa jer pon.. sorry to say la if korang tak setuju ngan ape yang aku cakap ni.. hanyalah pendapat peribadi aku yer, jgn salah tafsir pulak..

Aku tak tau pun tema belah lelaki warna purple.. lagipun we not been mention pown.. datang jer la kitaorang ikut suka tema sendiri.. hahaha.. tapi takde ganggu majlis lah ea.. aku, sis Nadya dan sis Nazihah melaram jer dengan jubah yang kitaorang sakan masa pergi Umrah aritu.. simple but nice okeh! jom la cuci-cuci mata tuh malas nak taip banyak2..


see the pelamin? sangat simple kan? takde buat renjis2
pown.. hanya sekadar untuk amik gambar kenangan..


tadi pelamin kosong kan.. ni tetiba ada pengantin pulak..
tu la abg Farez dan isteri.. sepadan gitu ;)


sesi potong kek pun ada.. kek cantek! tapi tak dapat 
nak makan.. huhu.. nak sket~


Pengantin suci dengan kaler baju putih silver kalau tak silap aku.. majlis memang sangat simple.. masa pengantin masuk, ada diiringi muzik kompang dan selawat.. pastu, pengantin terus makan beradab (time ni kitaorang pun makan beradab-adab jugak.. muahaha) di meja pengantin lah.. dah makan beradab baru la sesi potong kek dan bergambar kenangan dengan keluarga dua-dua belah pihak.. 

Tapi kan, sebelum majlis kat MK ni.. sehari sebelumnya ada majlis akad nikah pengantin kat Masjid Bukit Antarabangsa.. aku pergi ok dengan ayah, sis Nazihah dan syed Umar (my nephew).. 


Hantaran dari pihak lelaki kepada perempuan


Hantaran dari pihak perempuan kepada lelaki 


Semasa akad nikah berlangsung.. debor time nih =P


Penyerahan mas kawen dan pembatalan air sembahyang


Pengantin dengan parents pengantin lelaki..
kiri tu my auntie (my dad sister)


Tetiba aku simpang selit time majlis akad nikah terus.. senang cite kan? eh jap.. tak abis lagi nih.. nak tunjuk plak fesyen kitaorang time kat MK aritu.. motip? takde motip pown, saje nak share-share.. tak salah kan? hehe..


ini aku ler.. penuh gambar kan? hehehe~


yg ni sis Nazihah dan sis Nadya..


haruslah ada gambar bertiga.. ops!
syed umar pun nak menyelit jugak.. hehehe..


Ok, dah habis cerita kat MK nih.. akhirnya kan berjaya jugak aku publish.. weeehooo suka.. suka.. tapi ada lagi entry tak update.. hermmm tunggu jer la ek? ni pun aku dah skip entry Umrah.. tengah dalam proses tuh.. sabar kay!! 

Thanks for read my blog!!

3 comments:

liyana said...

sakan no korang bergambar, fesyen jubah itu cantik, meletupss :)

mjlis dorg simple, tp ade la jgk potong kek, majlis aku hr tu lg simple mimple, hoho

copek la update entri umrah weh, ponek den tunggu ni, heee

RedLife2Love said...

tula byk gambar lain, tpi pilih among yg cun jer la kot.. hahaha.. tenkiu jubah tu tgh "in" skrg taw.. kat mana2 ada jual masa kat sana.. ;)

mmg simple sgt! tak rasa sarat ok la tuh.. yg pntg dah akad n mjlis selesai dgn baik.. alhamdulillah..

bukan xmo update.. aku pegi 2 minggu kot nk update entry 1 jer? mmg tak la.. mau berjela aku taip.. sbr ye puan liyana.. tgh susun cantik2 supya sng dibaca.. =)

Mimy Hamid said...

comel nya minah al arabiah...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...