My Followers

Friday, May 6, 2011

Pre-Birthday Celebration & Fish Spa

Halluuu Readers,

Its been a weeks tak update blog kan? oh! aku sangat la busy dengan kerja-kerja di opis.. lepas tu dengan emosi yang terganggu telah menyebabkan sifat MALAS untuk update blog tergendala dan bersawang dalam draft.. 

But today.. ok today readers.. aku nak update sume draft-drat entry yang aku hold to publish.. banyak masa terluang nih.. hehehe.. haruslah mengambil kesempatan yang ada kan? enough for pembukaan entry.. first of all, aku nak share cite pasal seperti tajuk entry di atas.. muahahaha~

Last 24 April 2011 is my BFF birthday.. plan secara mengejut dan gumbira bersama-sama untuk celebrate secara berduaan sahaja.. lagipun kitaorang dah lame tak hangout same.. tu yang kebetulan, aku tinggal sorang kat umah without my famili yang balik kampung Melaka.. huhu.. tu yang boleh kua suka-suka kan..

H.A.P.P.Y  B.I.R.T.H.D.A.Y !!!

Nurkhairini Mohd. Rais (Rinie)

Kitaorang menuju ke Midvalley jer.. paling dekat ngan uma pastu boleh la nak shopping2 ape yang patut kan.. hehe.. biasa la end of month, baru dapat gaji dan bon2 ape lagi kan, kebanyakan butik2 dalam Mid buat special sale.. kitaorang masuk je lebih buat window shopping tapi bile berkenan rembat gak.. hahaha.. kasi puas hati sendiri..

Tengah jalan-jalan tu kene pulak ada yang buat booth tengah2 jalan tu kan so dalam banyak2 tu kitaorang singgah kat booth Lancome nih.. 




Kata salesgirl tu tak payah bayar ape-ape just nak buat survey dan cek skin jer.. ada la 3 stage kene buat.. first : make up/touch up using Lancome product,  2nd : main game makan sel kulit mati banyak-banyak guna ipad (tak paham motip main game ni), lastly : skin consult dari pakar Lancome (ni je yang aku tunggu sebab free) hehehe..


sementara tunggu turn nak consult skin muka,
sempat la snap2 ngan besday girl.. smile =)



Ni time Rinie kene consult.. time turn aku pn lebih kurang
gini la.. consultant tu cek kulit kitaorang guna mesin tuh ha..
yang berwayar-wayar tuh.. hehe.. 


Consultant tu ckp kulit aku tahap average which is rare utk orang melayu dpat type skin macam nih.. huh? unbelievable okeh.. pada aku, aku ni paling tak rajin la kot nak mengikut step penjagaan muka.. kalau aku ingat aku buat, kalau tak? haram la buat rutin.. hehehe.. belasah jer la mana yang okey sudah.. tapi pas dah kene consult ni, ada la inisiatif nak lebih care jaga skin.. takot kedot2 sebelum waktunya.. scary lah~

Habis bab skin2 consult ni sume, perut pun dah lapar kan? kitaorang pergi la isi perut dulu sebelum buat fish spa.. pergi makan pon kat food court Mid jer sebab terasa nak makan yang bersup2.. gedix dah macam org pegnant plak.. ops! i masih bujang ea.. biasa la food court kan, banyak pilihan makanan.. tengok gambar sume nak ditelannya.. tapi itu nafsu semata.. 


Aku makan yong tau fu.. tapi amik version sup sekali..
masa nak bayar terkejut tengok harga.. motip harga mahal
cenggitu? tapi dah lapar kan.. teramik banyak pulak isiannya..
sudahnya bayar and makan saje! kenyang titik.



Rinie punya lunch, Claypot Rice.. tapi rinie tak makan 
abis sebab katanya tak sedap n pedas giler.. since aku tak 
makan nasi, so tak interested la nak tolong abiskan.. maap!
rinie share makan yong tau fu aku je sebab banyak okeh..



Tidak habis di situ saje, siap beli dessert buat cuci mulut tau..
dekat je kat belakang aku.. dek sebab godaan kuat, Rinie
pergi la beli jugak.. sedap flavour mangga.. yum2~


Lama gak dok bergosip sambil makan nih.. tunggu plak makanan turun siap, baru la sambung balik jalan-jalan kat dalam Midvalley tuh.. orang punya ramai toksah cakap la.. time cuti biasa la mana lagi nak pergi kan.. tak sedar rupanya kat luar tengah hujan lebat yang tahap gelap dengan guruh kilat sekali.. syiok sangat merayap dalam Mid.. tak nampak dunia luar.. hahaha..

Finally, dah penat jalan pergi la buat Spa Fish nak melegakan penat kaki yang sudah berjalan tak hengat nih.. kalau korang tak pernah pergi.. meh aku review sket pasal tempat nih ea..


Kalau pegi Mid, sila cari signage ini ea.. 
"Kenko Reflexology & Fish Spa"


Ruangan menunggu


Ni tempat nak rendam kaki yang banyak ikan..


Selain Fish Spa, Kenko ni ada juga menyediakn khidmat Massage yang pelbagai (sah di sisi undang2 ea) diyakin kesahihannya.. hehehe.. harga untuk fish spa 30 minit RM38/person.. tak puas kot 30 minit rasa nak buat sejam baru ok kot, tapi kene tambah charges la.. sanggup? kalau sanggup ok jer.. huhu~



Muka tahan geli okeh.. sempat buat peace jer lah..
hahaha..


Rinie rileks je kot.. dia dah pernah buat kan..
jadi macam tak heran sangat la.. hehehe..


Best Friend Forever.. nanti kite pergi lagi ea? best2~


Sebelum itu, ni ada business card tempat ni sebagai rujukan if korang ada sebarang pertanyaan or reservation ker kan..


Kenko ni ada 2 outlet di Pavillion n Midvalley.. 
boleh pilih mana yang korang suka




Last, haruslah ada gambar aku penutup entry..
haruslah feeling camwhore sendiri kan!!






Okey, habis sudah 1 entry..
Tunggu next entry cite lain plak ea..
bagi review sket la dulu..





Marriott Putrajaya? ape ade kat sini ek?

Tunggu taw.. hehehe~




Jumpa Adibah Noor kat Marriott Putrajaya..
Gile tak excited pown.. hahaha..

Thanks for read my blog!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...