My Followers

Monday, May 30, 2011

Marriott Putrajaya for Seminar Secretary

Hello readers!!

Lamenya la aku tak update entry baru kan.. rasanya macam dah kepam blog aku nih ha.. walaupun tak update blog sendiri, tapi aku update gak entry2 korang taw.. rajin baca blog orang jer sekarang nih sendiri punya diabaikan.. boleh cenggitu? aku pun tak tau la kenape ngn aku sekarang nih.. malas update tahap melampau lah.. 

Orait, entry ni nak cite pasal Seminar Secretary yang aku attend last-last month.. hehe.. maap la baru nak update sekarang.. korang rajin korang bace la ye.. takmo baca pun aku tak kisah.. yang pengting aku update kan? lalalalaa~

Setiap tahun pun ada story pasal Secretary Week kan.. tapi aku takde la dapat nak join yang Luncheon bagai sebab boss tak bagi, katanya macam tak bagi ape2 faedah aku tengok artis nyanyi2 jer pown.. macam takde knowledge la setakat berhibur jer kan.. dats why la every year pun kene pegi seminar jer.. seminar sehari kot tapi suka boleh kuar dari office.. motip? dengar seminar lagi best dari ngadap PC sendirik.. hahhaa.. jahat kan aku!!

Since aku ni Secretary yang baik (baik ker?) ikut jer la cakap boss.. tu pun dah bagus dia bagi pergi seminar kan.. dari langsung tak dapat pegi mana2.. dok jer kat office ni lagi la lemau aku tahap gaban kan.. hehehe.. mesti muka pun taraf 10 sen jer? 




amik la gambar kat banner pown.. asal boleh kan..


Jap eh! banyak gile kot gambar aku amik.. tak tau nak susun yang mana dulu.. hahaha.. korang rasa? aku letak je gambar pastu aku xplain pun ok kan? unfotunately aku takde la paste sume gambar.. at least ada kan.. kan.. kan.. ^^




Sebelum mula seminar, ada sedia breakfast.. so alas
perut sket minum coffee buatan sendiri.. padahal 
tambah gula jer.. hehehehe~

Ni first time datang Marriott Hotel, seminar yang lepas 2 kali berturut buat kat Hotel Istana jer.. this time kasi tukar mood peserta, pihak organizer siap hantar emel mintak suggest tempat dan tajuk seminar yang menjadi pilihan.. inisiatif yang bagus kan? mungkin ramai yang vote buat kat Marriott.. akhirnya here we come Marriott Putrajaya.. weehooo~


Organizer : Utusan Publication & Distribution


Setiap peserta dapat sebotol mineral

Juga sweets too!! gula2 pun siap signature Marriott lagik..
kelass okehh..


Kali ni pergi Marriott aku tidak keseorangan taw.. ditemani oleh seseorang!! siapa la agaknye peneman tu ek? hehee.. yang pasti bukan lelaki ea.. of coz la teman seperjuangan secretary jugak.. sape lagi kalau bukan Cik Diana ni ha.. hehee.. bile ada teman syiok sket kan.. aku pun tak pernah pergi sini.. ada sket sengal2 jugak la arah tujuan.. at least Diana leh jadi tukang tengok signboard.. thanks beb!!


Ni lah Cik Diana yang dimaksudkan itu.. hehe..
style rambut baru lagik.. very nice kan?

Sebelum seminar start sempat je amik gambar dari segala sudut..
biasa la excited lebih kan.. dapat plak kamera pinjam..
haruslah camwhore sakan.. suka ^^

Amik jugak ngan my luvly sista kubikel sebelah..
sis Mimy la.. hehe.. suka bergambor kan?

Feeling gambar bertiga pulak.. amik la cane cara pown
asalkan sume masuk enterprem sekali kan.. 


What do you aspect bile dapat agenda yang penuh dengan tajuk yang korang tak familiar? aku mula rasakan aku akan mengantok dan ya.. BORING!! hehee.. 


Title for this seminar : 
"Menjana Profesionalisme & Integriti"

Ni agenda seminar.. tengok la kalau tak nampak
boleh klik untuk kanta besar ;)

Di bawah antara Ahli Panel yang memberikan pembentangan untuk sesi-sesi yang telah disediakan.. Maap la gambar susun tak ikut urutan ye.. gambar pun tak berapa nak jelas di atas faktor jauh dan tak berapa interested nak amik banyak-banyak.. boleh camtu punya alasan?

Left Sesi 1 : Integriti Peningkatan Kualiti Organisasi 
(Tan Sri Dato' Muhammad Ali Hashim)

Right Sesi 3 : Mengurus Boss Anda
(Prof. Dr. Abdul Rahim Abdul Rashid)

Sesi 2 : Petua Membentuk Kecemerlangan Dalam 
Kesetiausahaan (Dr. Robiah Kulop Hamzah)


Baru perasan aku tak amik gambar penceramah yang keempat.. tu memang dah tahap bosan la tuh sampai terlupa ek? hehehe.. kejam la aku nih.. ampun ye semua.. Tapi antara sesi seminar ni ada break time for lunch ekceli.. ni baru nak cite la nih.. sabor yer.. tengah pening nak susun gambar banyak-banyak ikut susunan cerita.. bagi korang senang baca gak kan.. 


Its Luncheon time.. yeah boleh joget2.. hehe..

Adibah Noor buat persembahan.. tak suka la dia nih..
macam sombong and tak user friendly lah.. hahaha~
baik lagi Roslan Shah tuh ha.. 

Ada la jugak kenangan ngn Adibah Noor ni walaupun 
tak suka sangat.. hehe.. gambar blurr sket kan?


Bile break luncheon mestilah ada makan-makan kan? perut pun dah lapar since pagi pun alas perut minum coffee buatan sendiri je.. ececehh.. tipu jer nih.. so bajet nak pelahap la time lunch nih.. tengok lauk bagai macam sedap jer.. yum2.. Adibah Noor ni nyanyi time kitaorang tengah makan ni ha.. dia nyanyi sambil jalan tiap meja amik gambar.. boleh lah..


See the menu list? name nak meriah taw.. 

Tak sedap pown.. masuk perut jugak..

Aku ngan Diana makan dessert.. 
sweet kan?


Sekali tengok makanan depan mata.. okeh biasa je pown.. hihihi..dont judge a book by its cover ye readers.. makanan tu sume tak sedap except puding caramel tuh.. aku suka yang itu saje.. my faveret!! diana punya pun aku tolong habiskan jugak.. kan diana kan?

Okay finally habis la seminar and cabutan bertuah sume.. tapi hari tu aku tak bertuah jugak sebab tak dapat ape-ape selain goody bags jer.. ok la dari balik tangan kosong kan.. hermm.. tak abis kat situ jer.. sempat lagi kitaorang beramah mesra dan camwhore sakan dengan others department secretary sebelum masing-masing balik.. 


Diana, sis Mimy, Ika Razak and Aku

Aku dan Eykin (BFF nih.. boleh same tempat keje plak
kite kan? hehe)

Diana, Eykin, Zainab and Aku

Aku dan Ila (comey ila time nih)

sis Ina and Aku (senior dah akak ni tapi
baikk sangat)


Last Picture of the DAY!!!!

Tak lupa la gambar three of us yang melaram
habis lahh!! ;)


Akhirnya berjaya siapkan entry dan publish kan.. lame draft nih.. hehe..

Gambar banyak tapi terpaksa pilih2..
Harapnya yang ada ni pun ok lah..
Semua gambar gembira kami >.<


Ni ape kes plak tutup2 muka nih? 
tunggu next entry ea.. wee~


Thanks for read my blog!!

3 comments:

liyana said...

yeay! akhirnye update gak ko kan! penat haku tunggu, ahaks

bestla dpt gak p seminar, aku ni lgsg xdpt, huhu

Girl Girl said...

sistem barter. ko amik puding caramel aku, aku lak amik strawberry ko. hehehe... sweet...~

RedLife2Love said...

Liyana: akhirnya kan? ni pun jenuh nak siapkan.. hahaha.. ;)

Diana: barter la sgt.. strawberry tu masam, aku tak suka.. hehe =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...