My Followers

Tuesday, May 31, 2011

BFF a.k.a Cik Rinie

Sejak akhir-akhir ni aku rajin dan selalu sangat keluar.. tidak bersama incik KA tapi cik Rinie yer.. maknanya beliau adalah seorang perempuan.. hahaha.. dialah kekasih hati saya kini.. motip kekasih? real kekasih jauh di mata la.. nak buek cano kan? terpaksa mencari pengganti buat sementara.. hehe..

Mostly every weekend kitaorang keluar tau! punyalah tak tak tentu hala kan? asal boleh jer la nak keluar same nih.. ada je alasan nak keluar.. Umie pun sampai bising dah kot.. kalau keluar mana nak 1 or 2 jam.. selagi tak rasa nak balik selagi itu la dok berjalan habiskan masa kat Mall kan? korang pun camtu kan.. kan.. tau dahh~

So, aritu plan pergi Sunway pulak.. aku pun dah lame kot tak jejakkan kaki kat sana.. setelah sekian lama akhirnya sampai juga aku bersama my bbf.. Cik Rinie yang gebus itu.. hahaha.. ko memang gebus beb! kua pun dah petang around 3 kalau tak silap.. jalan pun agak jammed petang itu.. so sampai Sunway kat 4 gak lah..

First thing first, haruslah singgah ATM machine dulu pergi kua duit.. eh tidak.. aku nak bank in duit jer.. tak mo bawak cash banyak2 serik suda.. huhu.. pastu terus carik kedai nak melantak.. perut lapar wooo.. punyalah tahan tak makan breakfast sebab nak makan ngn Cik Rinie punya pasal.. 

Cik Rinie suggest kat Pepper Lunch.. korang pernah makan kat sini? ermm kat food court Midvalley ada gak.. tapi yang dekat Sunway ni best sket la macam outlet sendiri.. banyak sket pilihan set makanannya.. range harga pun boleh tahan, standard sekarang la kot.. ;)



Sunway Pyramid Pepper Lunch
Lot F1.05, First Floor
Sunway Pyramid Shopping Mall
3 Jalan PJS11/15 Bandar Sunway
46150 Petaling Jaya, Selangor
Malaysia


Ni counter where u can make order!!
variety of choice for lunch.. so yummy~


This is how the outlet looks like.. 
nice kan? selesa ;)


So, ape yang kitaorang order for lunch? hermmm after few thinking.. then we manage to order la jugak.. seb baik time tu tak berapa ramai customer, so boleh la lame-lame tenggek kat counter nak order kan.. hehee.. budak counter pun pening layan kitaorang nih.. baru 2 orang.. belum berorang-orang lagi.. nasib la ko labu!! 


My set : Salmon Carbonara + Ice Lemon Tea + 
Ice Cream Caramel

Rinie set : Chicken Teriyaki with Rice + F&N Mirinda

Tak sampai berapa minit meal kitaorang sampai, amik ko berderet orang masuk makan kat Pepper Lunch nih.. memang kitaorang ni membawa rezeki kot.. hehehe amin.. tolong majukan outlet ni kejap.. kitaorang antara customer awal masuk dan customer yang lambat jugak kluar.. boleh? dok makan sambil gosip.. it takes time tau.. hahaha.. siap la aku isi borang feedback yg disediakan sebab terlebih rajin (aku puji baik punya!!)

Untuk pengetahuan korang, selain dari sunway.. Pepper Lunch ni ada 2 lagi outlet lain di Pavillion dan Midvalley.. If korang tak berkesempatan nak datang kat sunway pon.. korang boleh pergi kat 2 outlet nih.. meh aku bagi korang address.. mana tau tak jumpa kan.. boleh guna GPS.. muahahaha.. =P

Pavilion

Lot 1. 54 level 1,Pavilion
168, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur, Malaysia


Mid Valley

Stall 19 3rd Floor Mid-Valley Megamall
Mid-Valley City
Lingkarab Syed Putra
59200 Kuala Lumpur



Done with Pepper Lunch.. pusing la aku dan Cik Rinie satu sunway.. hehehe.. sampai dah tak larat nak jalan la.. walaupun pakai flats jer.. nak sangat jalan kan? jalan jer la selagi mampu.. tujuan utama nak carik casing BB jer.. dah selesai cari casing merayap la masuk kedai2 lain jugak.. shopping!! 

Tetiba rasa haus, orang dah tau haus pergi la cari air kan hilangkan dahaga tuh.. eh tidak!! kitaorang poyo pergi cari aiskrim.. aiskrim takmo murah pulak kan.. hahaha.. ala sekarang tengah femes kot.. korang dah rasa? aku baru nak rasa.. hehehe..


Tutti Frutti yaww!!


Untuk aiskrim satu bekas ini sudah berharga RM20 taw.. gile ape? dah la haus tak hilang.. tambah haus lagi adelah.. padan muke memasing.. last-last singgah 7E beli mineral water.. ape kes??


Posing jugak ngan TF nih.. kasi tunjuk sket~
boleh jadi model aiskrim x? kikiki..


Cik Rinie pun nak jugak.. hehe.. 
macam Cleopatra aku tengok ko beb!


Dah la.. penat seharian jalan-jalan, Umie pun dah call tanya bile nak balik.. barulah kitaorang terhegeh-hegeh nak balik.. sebelum tu nak bayar parking kan guna la mesin autopay tu.. sekali mesin tu telan duit aku RM5 sebab aku takde change, masuk la RM10.. cess takde pulang baki aku.. memang tak halalkan.. boleh aku kaver buat tambang toll tau.. huhu.. 



Ni gambar we'olls yang cun.. ko ada?
kitaorang ada.. muahaha~



Nampak tak baju yang cik Rinie pakai tu?
Comel kan? aku nak tapi saiz dah abis.. mencikk!! 
Mengumpul koleksi t-shirt banyak2.. ;)


Thanks for read my blog!!

2 comments:

liyana said...

wei terliur tgk tutti frutti tu.. aku x penah rase beb,mahal giler kut. hehe

RedLife2Love said...

aku amik flavor masam2.. seb baik ada buah2 buat kaver.. mmg mahal mcm tak berbaloi sgt la.. bek beli cornetto blh dpt 10 taw.. hehe.. ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...