My Followers

Monday, April 18, 2011

Zam Zam Ala Kazzammmm.. Dah Macam Aladdin Pulak ek?

Hahaha.. tengok tajuk aku rasa nak tergelak pulak.. tak tau dah nak letak tajuk ape.. boleh? belasah jer la ek, asalkan tajuk tu ada kene mengena ngan entry aku.. habes cite.. 

Last 2 weeks, aku ngan famli pergi ke Shah Alam dengan niat nak makan-makan famli and celebrate sekali birthday boy, Syukur Azib.. sapekah ko wahai gerangan empunya nama? aku kenal la.. korang memang tak kenal.. muahahhaa.. xpe, nanti aku story pasal birthday boy ni ea.. 

Planning dari last month tapi baru berkesempatan nak pegi this month oleh kerana schedule adik aku yang busy sangat.. orang study Landskap memang cenggini eh?? memang pown, adik aku ni study je kat Uitm Shah Alam tu, tapi nak dapat balik sebulan sekali pun payah.. inikan every week.. takkan nampak batang hidung laaa..

Ok, back to my story.. hehehe.. jauh plak menyimpang ea.. kitaorang satu famli tengah gile dok makan masakan style Arab sekarang nih.. ko cakap la kat mana yang ada, kitaorang akan try untuk pergi terjah makan kat situ.. next restaurant yang menjadi pilihan adalah...



Drum rolls please!!!!!


Inilah restorannya.. "Zam Zam Arabic Restaurant"
besar gile tempat nih.. tapi half kedai ni owner buat macam
jualan bazaar.. bayar sewa la tapi.. hehehe..



First time datang sini kowt.. so tak berapa nak tau cara order-order.. ape kata tengok menu-menu yang disediakan kat restaurant nih.. menarik!!!




 Buku menu yang banyak menu-menu sedap..
oh! ketika buat blog ni buat aku teringat nasi Arab..
craving for nasi Arab tetiba~



uiks.. meleleh ayak liur cek.. daging kebab yang sedapp!!


ini juga.. kalau tak silap ni bahagian appetizer kot.. huhu..
tak amik bahagian2 lain la pulak.. sebab tak sabor nak order..


Setelah puas pikir-pikir nak order ape, owner or manager restaurant ni kot yang suggest kat kitaorang untuk amek package siap untuk 5 - 6 orang makan.. senang kan? ko tak payah la nak perah keringat dok pilih-pilih tak abis-abis.. hehehe.. kitaorang pun agreed je dengan suggestion owner nih.. tunggu tak sampai berapa minit.. sampai dah order kitaorang.. memang cepat okeh serving makanan kat sini.. best!!!


ni la Nasi Mandy yang di letak dalam 1 dulang pastu siap
susun ayam dan daging kambing atas nasi.. memang banyak
portion nih.. kita perut melayu tak habis nak makan walaupun
bawah 6 orang ahli.. kenyang okeh!! 


Ada few side dishes yang dapat dalam package ni termasuk lah :


Salad yang fresh.. nama aku tak tau la beb, dah dalam
package sekali kan.. hehehe..


dan ini jugak!! kebab ayam dan daging, ada roti pulak atas tuh..
sedap sangat cuma sos tu agak masam.. i dont like.. 



Kitaorang tambah lagi 1 side dish :

Ini namanya Humus (camni ke eja?) yang dicicah dengan
roti arab.. perghh.. sedap humus nih.. memang menjilat 
jari la makan.. mesti cuba kalau datang sini..



Last but not least, mestilah air nak minum.. takkan nak makan tercekik ko karang.. tak pasal-pasal masuk hospital pulak ea.. air pun include package gak dapat 1 jug minum.. so amik la fresh orange jer.. bagi cuci-cuci perut.. hehehe..


memang fresh orange juice nih, macam air dalam
kotak tuh.. ape? Peel fresh.. pekat rasa orange dia.. =)



Dah puas makan-makan, borak-borak sumer.. tak abis pun makan sebab banyak sangat.. siap boleh bungkus bawak balik lagi tau.. kitaorang makan kat level atas.. hiasan menarik dan selesa.. lagu memang arab la.. kalau nak joget-joget pun boleh.. baru feel arab lebih kan.. hehehe.. tapi aku tak buat la ea.. =P

Lupa pulak nak tunjuk gambar Syukur Azib kan? korang nak tau sape mamat nih? dia ni boleh dikatakan my future brother in law la kot.. insyallah.. kalau ada jodoh ngan adik aku.. Nazihah tu la sape lagi? 



tu dia, Syukur Azib (ke Awal Ashaari ek?) kompius? hehe..
yang budak pempuan tunjuk peace ni la adik aku.. 
Maap la, she's taken by Syukur Azib yer.. lalalala~


Kejap.. Kejap..



Aku pun nak selit gak.. huhu.. muka yang
takde mood sebab baru hilang purse~ =(


Untuk keseluruhan restaurant, aku rating 8/10 bintang.. harga pun boleh tahan, takde la mahal sangat.. pada aku yang gemar masakan Arab memang suka ngan restaurant nih.. tapi, kalau korang berminat nak datang try makanan Arab boleh la google :


Restoran Zam Zam
Oasis 9, Jalan Tengku Ampuan Zabedah F 9/F
40000, Shah Alam, Selangor

Masa beroperasi : 
Setiap hari 10am - 2am

Tel : 016-2460661 / 016-277 1154
Email : zamzam.arabicrestaurant@gmail.com




Kenyang perut suka hati~


Thanks for read my blog!!!

6 comments:

liyana said...

fuyoo best giler fmly ko sambut bakal adik ipar ni... :)

*eh purse hilang? kena curi ke? knape beb?

RedLife2Love said...

best kan? bertuah la bkl adik ipar aku tuh.. hahaha.. =P

aah beb, purse aku kene curik masa benti solat kat r&r semban.. huhu~

liyana said...

alahai sian ko.. duit byk x dlm purse tu? budak umah aku pun hlg purse dlm bas, nsb ade 10hengget je dlm tu,hehe

ish tercemar nama seremban, hehe

RedLife2Love said...

mmg sian kat aku.. huhu.. ada la 2 rat lebih.. duit blnja utk buln ni kot.. lagi la aku stress!!

nak wek cano? jd kat semban.. haha~

liyana said...

cian ko.. xpela.. sbr jela kan, nk wek camno.. hehe
xpe mgu depan gaji sekali bonus.. hehehe

RedLife2Love said...

sbr je la yg aku mampu buat yana, huhu.. tula.. amin.. rezeki Allah bagi kat kite kan.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...