My Followers

Thursday, March 17, 2011

Kenapa Mengantuk Bile Attend Training?


Oh, ni nak tunjuk sket yang aku memang attend this training okeh.. nanti korang ingat aku cengelat keje pulak.. hehehe.. mana la tau kan.. betul aku pergi training nih.. tu nampak tajuknya "TM Productivity Day" collaboration antara TM dan Microsoft.. hermm selama half day training tu, best la walaupun mengantok sket.. yela duduk seat agak belakang jd tumpuan tu macam di awangan sket.. pulak tu hall penuh aku cakap.. ada la sket2 seat yg kosong tapi tetap ramai.. bagus.. bagus.. 

Aku ada bgtau yang training ni supposely start at 8:30 rite? [refer entry nih] tapi sebab hal yang tak dapat dielakkan terpaksa la start kul 10:00.. mak aihh, kat 2 jam sesi register staff je ke? penat tunggu tau.. cair mekap.. muahaha.. takde la, tunggu CEO TM ni yg sepatutnya datang merasmikan tapi terperangkap dalam traffic jam rupanya.. tu yang lambat dan akhirnya ganti ngan EVP lain bagi ucapan perasmian.. hermm.. nak wek cano kan.. serah jer la..

Abis training around 1 p.m. and its time for lunch of coz.. perut dah berzapin mintak makan.. yahooo makan free!! sape yang tak suka betul tak.. so, have to beratur yang panjang untuk tunggu giliran amik lunch pack masing2.. 

Lunch pack yang sedap.. kenyang aku semalam..
Alhamdulillah

Pastu bukan dapat lunch pack free jer, dapat jugak redeem desert.. wah! dah la musim hujan sekarang nih, sejuk pulak dok dalam aircond.. ggrrrrr~

aiskrim Tropicana.. yumm.. yumm.. sejuk..

Oh ya, tak habis kat makan jer, setiap peserta yang attend training dapat free gift tau.. spesel gitu.. not bad gak gift dari Microsoft nih.. hehehe.. nak tau ape kitaorang dapat? 


Tadaa~~

Dapat pen banyak2 kaler ngan tag leher nih..
macam tau2 jer aku mmg nak tukar yang baru..
terus dapat free kan.. hehehe.. jimat duit aku..

Selain itu, pihak Microsoft ada menyediakan beberapa hadiah untuk cabutan bertuah.. tapi malangnya im not so lucky la semalam.. tapi takpe bukan rezeki aku kot.. happy tengok dorang yang lucky and 1 of them sis Azni, my officemate.. hehehe.. 

Baru perasan, tajuk macam tak kene dengan entry kan.. pedulik la.. dah tak tau nak letak title ape.. belasah jer la yer.. 

Conclusion, training ni agak best sebab ia berguna untuk staff kat TM ni dan memudahkan kerja harian yang kite sendiri tak pernah terpikir pun kaedah macam nih.. nak terang banyak pun korang tak paham kan.. what can i say, its a gud knowledge.. i learn something new yesterday..


Next month April kan?
Ada "Secretary Week" la.. hehehe..
Boleh pergi training lagi.. ;)

Thanks for read my blog!

6 comments:

liyana said...

ptt aku nampak bdk opis aku bwk eskrim naik atas, rupe nye dr training.. hehe

RedLife2Love said...

yup.. dpt free aiskrim.. =)

Mimy Hamid said...

nak tag tu gak..ada lebih..muahahaha

RedLife2Love said...

kalau ada ika da bg kak mimi.. huhu.. tapi takde lebih lor.. hermm~

kella said...

wah ada training kat mana nih? kat menara ni kan...

RedLife2Love said...

aah kat menara jer.. nak pegi jauh2 tak dpt, kene freeze.. huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...