My Followers

Thursday, March 31, 2011

E.L.F Loves Super Junior

Hello Readers!!

Sorry for late updating this entry, last few weeks back then adalah hari yang hectic dalam hidup aku.. hehehe.. so much things to do and done.. fewwwhhh.. after all, everything is done well.. happy sangat~

What to share ngan korang ek? Oh, korang mesti tak percaya dengan ape yang aku nak story nih.. i finally manage to see Super Junior Live okeh!! ko ada? hahaha.. kejam la~ its a last minute arrangement which is try to get ticket same as my friends was.. dengan usaha gigih akhirnya dapat gak ticket same (Pen B pitt B) di zone yang paling dekat dengan stage (about 10m je, ok x?) yang begitu fans friendly..  


Walaupun show start at 6 pm, oleh kerana terlalu syiok nak tengok Suju, aku datang awal around 12 dah sampai.. lagipun kesian kat my friend yang have to wait sorang-sorang.. baik kan aku? memang baik la.. hehehe.. as mention earlier yang aku beli ticket from 1 chinese girl yang aku kenal kat fb kan.. i have to wait for her jugak to redeem my ticket.. dapat offer murah sket dari harga asal (sambil angkat-angkat kening banyak kali) yang agak mahal.. bukan agak tapi memang mahal.. aku memang gile sebab tak sayang duit.. huhu~


Tetap tak menyesal setelah keluarkan duit yang banyak untuk menggilakan diri dengan Show Super Junior.. mau tak best, dapat tengok dorang live depan mata.. owh!! melting kejap.. hahaha..  selama ni aku tengok dorang dalam TV tak pun youtube jer, tapi hari tu macam impian jadi kenyataan pulak.. happening aku cakap korang! 


Dont waste time dengar cerita aku, jom layan gambar yang sempat aku and Fizah tangkap sepanjang seharian bersama untuk show tu.. banyak tauu.. terpaksa pilih-pilih..


Sebelum ape-ape, snap gambar dengan poster maknae Kyuhyun..
peace bebeh~


Pastu, kitaorang ada la jalan-jalan kat jualan luar stadium.. nak tengok-tengok barang yang boleh nak dibeli ker buat simpanan kenangan peribadi.. tak banyak gerai, tapi ramai orang serbu.. berebut-rebut la pulak.. tapi aku ada la beli 1 barang.. hehehe.. cute~




Yeah!! muka berseri-seri lepas dah dapat ticket.. happy~


Me and Fizah (Suju sejati nih.. hehe..)

Nak tunjuk lagi ticket kitaorang.. finally made it!!


Time ni cuaca tidak begitu memberangsangkan.. huhu.. sekejap hujan sekejap panas sangat-sangat.. sebab tu gambar kat atas kitaorang berpayung.. dah ready awal-awal bawak payung.. "sediakan payung sebelum hujan" la katakan.. hehehe.. memang kene sangat la dengan situasi kitaorang yang terpaksa menunggu kul 4 pm baru dapat masuk stadium.. sabar menanti~

After 3 to 4 hours waiting.. akhirnya masuk jugak aku and Fizah dalam stadium tau.. masa ni kaki aku macam tak jejak tanah.. rasa melayang je badan.. macam tak percaya jer dengan ape yang berlaku.. cewahh.. unbelievable pulak..


Kene pakai wrist band ni ikut seating masing-masing.. 
lain seating lain color.. tapi seating aku color pink!! 


Walaupun dapat masuk awal, tapi tetap show tak start lagi la.. biasa la tuh.. macam tak biasa kan? have to wait lagik.. bosan la waiting nih.. tadi dah penat berdiri, aku and Fizah amik kesempatan duduk la kejap sementara tunggu show start.. tak tinggal nak amik gambar jugak.. camwhore tetiba..


This is me.. with black and blue appearance..
Oh! cekak macam reben kat kepala aku tu la yang aku beli 
kat luar stadium tuh.. feeling biru gak.. cute x?? ^^

Fizah pun beli 1 jugak.. same macam aku..
aku yang suruh dia beli.. hehehe~


Oleh kerana Super Junior ni terkenal dengan semangat color biru (Saphire Blue).. mostly yang datang kat show ni akan pakai baju color biru.. tak pakai semua biru pun, at least ada la sket color biru tuh.. aku la tuh.. takde baju color biru, pakai jer cotton scarf color biru.. support jugak la.. asal ada kan.. hehehe..


Ramai sangat orang, ni baru 1 side.. belum tunjuk side 
yang lain.. penuh stadium dengan cahaya biru.. 

See?? very nice blue rite? aku yang first time tengok..
teruja dengan kecantikkan color nih.. good color choice~


Okey, the time is comes readers!! Super Junior dah on stage.. masa ni semua orang dalam stadium menjerit memang riuh giler.. bergegar gegendang telinga aku.. hahaha.. tetiba meremang bulu roma aku.. aku pun tak tau kenapa.. kenapa ek? jom layan gambar-gambar Super Junior yang handsome, cute, charming and ikut la  nak letak ape lagi.. 



SJ perform 1st song, Sorry Sorry~

Yesung yang tengah berdiri tuh.. cute =)
Di situ juga Leetuk Oppa duduk belah kiri
 tapi dia tak pandang kamera..

Oh my Kyuhyun.. super cute ^^

Donghae.. he is so lovely.. part dah last show dia amik kamera 
fans pastu snap pix himself with them.. so jealous~

Eunhyuk!!! he is my chenta hati.. love.. love.. love~


Almost 2 hours since show start, aku tak duduk-duduk kan.. dok terkinja-kinja enjoy dengan Super Junior.. bajet aku tak penat ke berdiri lame-lame.. huhuhu.. masa tengah break 10 minit tuh, aku duduk la kejap hilangkan penat kaki nih.. 


Fuhhh! nikmat dapat duduk kejap.. hehehe~



Show ni 3 hours okeh.. selama 3 jam ni jugak aku berdiri kan.. akhirnya show is coming to the end la.. sedihnyer nak berpisah dengan Super Junior.. huhu.. banyak lagu yang best-best, ada persembahan solo and group too.. sangat enjoy.. yeeeehaa~~




Masa ni melambai beria, tapi belum habis lagi.. break 10 minit..
tak dapat nak snap semua ahli.. ni pun ok kan..

Ni yang betul-betul last.. Super Junior bagi ucapan terakhir..
will miss you guys!! T_T


Okey, show dah habis kat kul 9:30 pm.. aku terus la bercadang untuk balik.. tak larat dah  nak lepak-lepak ke hape.. after hug n kiss2 ngan Super Junior.. eh silap.. ngan Fizah la.. hehe.. aku pun drive balik sorang diri.. hope next year dapat pergi berdua pula dengan ehemm.. ehemm.. mana la tau kan.. 




Ini antara banner yang Fan Club sediakan.. aku mintak 
semua yang ada.. saje simpan.. suka-suka..

This is the ticket.. ops! abaikan harga ticket itu yer..
yang pasti aku dapat harga murah dari ini.. hehehe~




Bile aku tengok preview, mak aihhh panjang giler entry aku.. rajin pulak aku taip panjang-panjang cenggini ek? demi Super Junior, aku sanggup jer.. muahahaha..


Dah la, penat and takde idea nak cite dah..


Pengalaman yang seronok dapat tengok SJ dekat2..
Tido malam termimpi-mimpi okeh..
Kuat betul penangan SJ ni kat aku.. hehehe..


*E.L.F stands for Ever Lasting Friends


Thanks for read my blog!! 

2 comments:

liyana said...

demi mu ku sanggup berkorban... hehehe aku tau hrga tiket tu... heheheh

RedLife2Love said...

dah minat.. nak wek cano kan.. hehe.. ala tu hrga asal, aku dpt hrga spesel.. tpi aku je tau.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...