My Followers

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidiladha

Wednesday, October 5, 2011

Bilik Ais Yang Sejuk di Bangi

Hello Readers!!

Di saat entry ni terpublish.. masih terngiang-ngiang kejadian di sebalik entry ni.. bile dipikir-pikirkan sedih teramat kott.. hermm.. tapi apekan daya, semua dah tertulis kan.. aku hanya menerimanya dengan rela dan redha.. huhu..

Ops! tetiba terfeeling lebih-lebih plak aku nih.. hehe.. ape la yang aku nak merepek entry kali ni kan.. mesti korang tertanya-tanya.. dah 2 hari tak up entry baru nih.. konon nak berehat seminggu.. tapi non ado.. tahap kebosanan di office memaksa aku publish entry baru gaks.. muahahaha..

Ok lah.. entry ni bulan lepas punya cite lah.. tapi takde la lame sangat ekk.. baru beberapa hari masuk bulan oktober.. sepatutnya entry ni publish lepas entry aku pergi jogging kat tasik permaisuri tu.. tapi tak tau kenapa terdelayed pulak.. 

Ekceli aku yang ditemani Bella ke Bangi sebab dapat jemputan open kedai oleh rakan kolej dulu.. since she is pregnant 4 month (i guess!) tak mo la jadi sahabat derhaka kan.. tu yang gagahkan juga diri pergi Bangi.. tapi ape kan daya oleh sebab-sebab yang tak boleh diceritakan di sini, aku tak jadi pergi open kedai member aku tuh.. melencong la aku dan Bella ke Ice Room saje.. huhu.. kat kul 3 lebih baru dapat lunch taww..


Tom Yam Seafood Mee Hoon ~ RM10.90


Sezhuan Spicy Noodles ~ RM7.90


Tropica Mix Ice Cream ~ RM9.90


Honey Lemon Ice ~ RM5.50


Ermm.. kat Ice Room ni speciality pun more to ice cream.. yang differentnya ice cream dia ada style.. seperti dihiris-hiris gitu.. takde la yang style tutti frutti pakai mesin or scoop bagai kan.. for food pulak, pada aku tidak begitu memenuhi citarasa aku.. kureng lahh.. aku masak sendiri pown sodapp!! hehehe.. 

Tempat lepak agak menarik dan selesa.. punyalah kitaorang tamak, pergi berdua je tapi duduk kat seat yang boleh muat untuk 8 orang.. ntah ape-ape kitaorang ni kan? mana taknye, montot masing-masing besau tak muat dok seat kecik-kecik nih.. 


ini dia cik Bella, peneman aku yang bersusah payah
bersama.. motip caption camni?? kitaorang je 
yang paham pownn.. huhu


Walaupun dengan kejadian yang tak best tu, aku tetap makan dengan gembira dan borak-borak riang dengan Bella.. kaver la tuh supaya tak kantoii kan.. sedih okehh!! itu cerita lain, tak baik cerita kat sini.. nanti buat aku nanges pulak.. sentap aku sampai hari ni berdiam diri dengan member aku tuh.. 

Biarkan la dulu, aku perlukan masa untuk seperti biasa.. babaii~


Thanks for read my blog!!

Friday, September 30, 2011

BerOpenhouse di Rumah Mimie

Hello Readers!!

Baca tajuk entry betul-betul yer.. beropenhouse di rumah Mimie.. bukan Minnie Mouse tu ehh.. nampak jer ejaan tu macam lebih kurang tapi sesungguhnya tak sama.. petangnya beropenhouse rumah Rinie.. malam harinya beropenhouse umah Mimie pulaks.. memang Mimie pun jemput malam since dia tau petang mesti dah banyak jemputan lain kan.. pulak tu rumah Mimie ni bukan dekat-dekat nak selalu datang.. dekat bandar seri putra.. if tak tau, pegi google jer lahh.. takkan nak letak maps pulak ekk..

Haishh.. baru sampai umah dari beropenhouse uma Rinie, dah kua balik.. Umie aku sampai sound la "Amboii, weekend jer keluar beropenhouse.. banyak betul jemputannya?" aku hanya mampu sengeh sampai ke telinga jer lah.. nak cakap ape lagi kan? hehehe..


aku makan semua di atas.. tiada kompromi.. 
muahaha.. sate sangat sedap!! pilihan wajib tuh~


Tak pernah aku makan nasi malam.. tetiba kat uma Mimie aku makan jugak kan.. kenapakah? tak mungkin la mengidam kan.. aku kawen pun belumm.. tu kekdahnya kebulur jer kott.. hahaha.. story bab makan tetiba lapar.. craving for makan yang sedap-sedap!!!

Dah puas memakan semua makanan sehingga licin.. biasalah sesi bergambar itu suatu kewajipan pulak.. jangan di tanya kenapa.. akan aku bongkarkan kemudian hari.. wah! suspen cerita nih.. macam nak tulis novel pulak ehh.. nan ado.. itu semua harapan yang tak pasti.. mengarut aku pandai lahh..


Nik and Bella.. berkaler pepel pulak mereka..
berjanji kah korang??


Ops! gambar anak dara 3 pinggitan.. hehe..
tapi kan, semua sudah disunting si kumbang sejati..
tiada lagi kekosongan hati ~


jangan dilupa si teruna seorang ni.. Capiq namanya..
masih single dan berbudi pekerti yang baik.. ahaks!
so, ada yang berkenan? boleh la isi borang ape yang
patut ekk.. mana tau berkenan di hati tuhh..


Tuan rumah busy sangat melayan tetamu lain.. takpe lah kitaorang paham.. dengan kesempatan yang ada, kitaorang pun bergambar sakan la kan.. rumah keluarga Mimie cantik.. deko bersama Eric hiasan rumah yang sangat-sangat cantik.. most of hiasan ala-ala vintage gitu, white color.. suci dan bersih.. dalam sebok-sebok tu, kitaorang sempat jugak la culik Mimie nak bergambar..


Motip gambar petama.. kepala kitaorang berempat
yang tetiba hilang siket.. nasib baik tak semua kepala
kene kerat.. hehe.. mintak tolong auntie Mimie
yang amikkan.. asal boleh kann..


2nd try.. boleh la diterima.. walaupun Mimie and Nik
masih hilang sket kepala tuh.. orait la nih ekk?


Ok dah feeling dalam rumah yang cantik.. jom kita feeling bergambar kat luar rumah pulaks.. since rumah Mimie ni corner lot, so tanah agak luas dan ada jugak lanskap yang menarik.. siap ada gazebo lagik.. wajiblah kitaorang pun nak bergambar kat situ.. semua pun nak kan?


gambar ni macam senget ke kiri kan? aku 
yang berat ker cane? oh tidakkk!! =P


hermm.. lupa nak kenalkan yang kanan sekali baju pepel
tu Aida dan anak buahnya.. datang pun sedondon 
kaler pepel.. korang ni memang komplot pepel aper??


bagi can la korang yang ala-ala pepel
group bergambar same.. hehe~


Masing-masing dah penat bergambar, seterusnya mintak nak beransur balik.. jauh lagi perjalanan kitaorang nih.. nak dok lame-lame kul brape pulak sampai KL nanti kan.. tapi sebelum balik.. bergambar la buat yang terakhir kali (macam tajuk lagu Marsha jer) bersama mereka-mereka..


ape yang ko cube buat Bella? tak paham..
jangan nak jadi Mak Jemah ehh..


pewitt.. awek cun bertiga lahh.. 
nak ngorat bolehh? xbleyy~


Nik and akuyangcomel =)


akuyangcomel and Bella nak jugak


akuyangcomel bersama Mimie (tuan rumah)


Ok, dah penat taip entry panjang-panjang minggu ni.. nak rest seminggu boleh tak? hahaha.. jumpa lagi entry baru bile aku publish lah kan.. babaiiii~


Thanks for read my blog!!!

BerOpenhouse di Rumah Acik Rinie

Hello Readers!!

This year is a great year okeh.. jemputan openhouse hampir setiap minggu.. korang ada? mestilah ada kan.. tapi tahun ni aku rasa macam 2 kali ganda dari tahun lepas.. seronoknya rasa bile dapat jemputan.. dapat makan free.. yelah, pas makan rasa menyesal sebab dah makan banyak.. masa Ramadhan penat turunkan kilo.. tetiba Syawal naik berkilo-kilo pulak.. hadoiii la haii~

Last Saturday dapat jemputan dari makcik (Acik) member aku, Rinie.. ni la baru first time nak jumpa dia.. before this borak kat tepon and sms jer.. untuk tidak menghampakan permintaan Acik, aku adjust timing so berkesempatan la jugak datang.. lagipun rumah Acik tak jauh kat Permaisuri jer.. 

Since ni rumah yang pertama, so macam excited nak makan banyak.. motip? aku lapar ler.. hehehe.. rajin betul Acik masak.. tak tau nak makan yang mana.. ada mee kari, laksa dan bubur.. tu tak masuk desert lain.. banyak betul pilihan.. sudahnya aku pilih makan mee kari sebab tak pernah makan lagi kat openhouse lain.. 

Masa aku sampai pun, dah ramai sedara-sedara Rinie ada.. segan la aku nak beriuh-rendah kat uma Acik kan.. hehe.. gadis melayu pemalu katakan.. =P gambar pon tak sempat nak amik ngan Acik.. terlupa sesangat la haii.. nak jumpa lagi tak tau la bile.. next year je la kot, itupun kalau Acik jemput lagik kan.. seharusnya yang banyak pun gambar aku ngan Rinie la.. 
















Ok! too much gambar kitaorang kan? memang saje nak letak gambar banyak-banyak.. sebab aku suka.. ni pun baru sket lahh.. terpaksa membuat pilihan yang terbaik.. hahaha.. tapi sebelum kitaorang dok feeling model, kitaorang dok bermain sesuatu.. teringin sangat dah.. selama ni tegnok jer tak dapat nak main.. zaman keremajaan sudah berlalu..






Weehooo.. kitaorang main jongkang-jongket (yeke eja camni?) seronok wehh.. last aku main rasanya masa aku sekolah rendah dulu.. hahaha.. sila tolak beberapa tahun kebelakang ehh.. jongkang-jongket sekarang pun dah diupgrade version ada spring gitu.. dulu punya old skool.. saket montot kalau main.. hahaha.. buruk nau rupa bile orang tua macam kitaorang main.. hilang keayuan okehh!






Okey gambar budak2 kat atas bukan lah anak buah Rinie yer.. anak buah aku lagi la bukan.. mereka adalah penyebok aktiviti bergambar kitaorang.. rupanya-rupanya ada yang teringin nak bergambar jugak.. so, aku pun snap la sekeping bagi puaskan ati budak tuh.. tu la tu yang pakai baju polkadot itam tu.. beria senyum aku amik gambar dia.. 

Uiks, punyalah seronok menaip dah panjang entry aku.. korang sudi baca lagi tak? masih mampu membaca? sungguh kejam persoalan itu yer.. takde cerita dah.. nak attach gambar last-last jer.. 


Tuan rumah, Rinie with Incik Abu.. 
sesuai x mereka?


Ops! sekadar gambar hiasan.. tiada ape-ape
makna tersirat.. jangan spekulasi lebih2
sudah.. mampos kene bambu ngan 
Incik KA.. sape nak jawab??


Ada lagi entry beropenhouse nih.. sehingga bersambung di entry baru.. sudi-sudi lah membaca nanti ehh.. tengah busy mendraft lagik.. ;)


Thanks for read my blog!!!

Thursday, September 29, 2011

Mari Kita Melakukan Aktiviti Sehat Hujung Minggu

Hello Readers!!

Tajuk entry menarik tak? rasa sungguh-sungguh nak baca full entry tak? banyak tanya plak aku ni kan? lempang laju-laju mau?? tak mau lahh.. huhu.. nanti saket.. (sambil geleng-geleng kepala, tangan usap-usap pipi) mesti ada yang tengah buat kan? kantoii suda.. muahaha..

Biasa weekend kalau tak tegak matahari kat kepala langit tu selagi tu la tak bangkit tido kan? selagi Umie aku tak terjah masuk bilik sambil berdondang dendang "Anak dara!! tak reti-reti nak bangun lagi ker? dah pukul berapa nih?" selagi itulah jugak aku masih berbungkus dalam selimut menikmati cuti hujung minggu kan.. ha.. ape kes korang sengih-sengih depan laptop tuh? korang pun same la tuh.. oh! kita serupa lah camtu~

Starting last week punya weekend, aku telah mendapat teman seperjuangan.. woahh bukan nak pergi berperang lahh.. nak pergi kejar target jer.. tak paham ker? lupa-lupa aku tak story lagi ehh.. ampun la wahai readers tersayang.. hehehe.. aku dah mula berjogging di weekend hari.. yes!! ini bukan tipuan yer.. ini serius (macam wonderpets tuhh)


posing satu : sentiasa bersama di sisi


posing dua : berdua lebih baik =)


posing tiga : aku menanti di belakangmu


Kitaorang posing kat jambatan gantung tu dah macam feeling buat kaver album pulak kan? menyanyi pun ke laut.. ada hati nak feeling artis.. ape? ingat artis jer pandai posing-posing ker.. kitaorang pun pandai tau.. tengok la gambar-gambar kat atas tuh.. korang ada? lagipun kat jambatan tu takde orang lalu lalang sangat.. tu yang bergambar sakan.. hehehe..

Oh ya! kitaorang jogging kat Tasik Permaisuri jer.. dekat ngan area Bandar Tun Razak tuh.. kebiasaannya memang penuh jer la weekend kat kat tasik nih.. tapi ada ape kesah? masing-masing semua dengan tujuan nak berjogging dan hidup sehat.. tapi tujuan kitaorang "nak lost weight" jer.. bile dah lost weight hidup pun makin sihat kan.. sekali la tuhh..


Ini adalah akuyangcomel.. nampak tak uncle2 kat 
belakang tu? dorang sangat baik dan peramah ;)


Rajin bangun pagi siap-siap kul 7 pagi dah gerak pegi tasik.. kalau selalu memang takde bangun lagi derr.. sedap la terbongkang membuta lagi kat atas katil.. hehe.. gambar-gambar ni masa kitaorang dah nak balik dah selepas berjalan naik turun bukit.. peluh kalau dikumpul penuh sebaldi sorang.. motip? penat giler tapi seronok.. lepas joging lepak mamak borak-borak.. mana tak seronok hover lebih-lebih..


teman seperjuangan jogging di hujung minggu :
akuyangcomel, Nik dan Bella >.<


Disebabkan uncle2 tu peramah dan baik kan, kitaorang mintak la tolong amikkan gambar bertiga.. nak harap kitaorang dapat gambar bertiga cane kan? ko amik gambar aku, aku amik gambar ko jer la yang mampu.. nasib la uncle2 tu lalu kat jambatan ni jugak tauu.. terima kasih uncle.. next weekend kite jumpa lagi ehh..

Lagi 2 bulan korang jumpa kitaorang mungkin dah berbeza sket kot.. ahaks! harapnya begitulah yer.. ada ke yang dekat-dekat nak join kitaorang weekend? boleh roger-roger ye.. tapi transport sendirian berhad.. 

So, ape aktiviti weekend korang eh? jom share nanti boleh jenguk blog korang plak.. 


Thanks for read my blog!!

Wednesday, September 28, 2011

Protect The Boss

Hello Readers!!

Ape ciri-ciri boss yang korang rasa best untuk dijadikan boss? selama aku bekerja kat TM ni aku dah eksperimen experience jaga 3 boss yang berlainan karakter, attitude and personality.. aku tak pernah sangka yang aku akan dapat experience ni dalam masa 3 tahun bekerja.. hebat x?! tak langsung okeh..

first boss was perempuan (Mrs. A).. 2nd boss lelaki (Mr. N).. and currently perempuan balik (Ms. M).. woahh miserable hidup aku dengan pertukaran boss yang boleh dikatakan setahun sekali.. mana tak miserable kan, baru nak kenal-kenal karakter boss dah tukar lain.. dah la masing2 perangai tak terjangka.. hari-hari berendam air mata nak sesuaikan diri.. huhu~

Tak nak komen lebih-lebih pasal boss nih.. boleh dikatakan isu sensitip nih.. if aku rajin aku story pasal entry boss eh.. ape yang aku taip kat atas tu hanyalah pembuka entry jer.. hehehe..

Korang layan cite korea? tak layan? rugilah korang.. best kot!! hahaha.. yela, aku je yang layan sorang kan? tapi takpe, Incik KA pun layan korea gaks.. ko ada? takde ker.. diam2 sudah.. tapi.. tapi.. tapi.. aku memang rekomen kat korang yang ada langgan Astro beyond HD.. rajin-rajinkan lah diri tu tekan channel 393 (One HD) dan tengok lah drama korea tajuk "Protect The Boss".. 

Meh preview sket.. =)



Best kan? aku dah kata dah.. ni baru tengok teaser dia, belum tengok cite dia.. layan lahh.. aku tau pelakon dia takde la cun dan encem sangat tapi jalan cerita yang komedi2 tu memang best ahh.. aku suker sgt!! hehe.. so, kalau korang nak layan bek korang layan sekarang sebab baru main sampai episod 6, ada 14 episod lagik.. tak jauh ketinggalan pown.. cuma korang missed part2 yang best lahh.. =P


Para pelakon : Wang Ji Hye (Seo Na Yoon), 
Ji Sung (Cha Ji-Hun),
Choi Gang Hee (No Eun-Sul) and 
Youngwoong Jaejoong (Cha Moo-Won)


Cite ni lebih kepada secretary dan boss.. macam sesuai jer untuk aku? aku kan keje as secretary.. hehe dah mula la nak perasan lagikk.. cuma boss aku bukan lelaki dan muda jer.. kalau tak, memang dah orait sgt lah kott.. at the end? aku pun tak tau.. kalau nak tau kene la tengok same2 cite ni sampai abis..

Oh ya! cite ni main setiap hari isnin dan selasa jer.. start kul 9:10 malam selama sejam siaran yer.. jangan lupa tau.. 

Jap, ada kaitan tak entry dengan tajuk post? hermm ape2 jer lah.. babaii~


Thanks for read my blog!!

Wordless Wednesday

Hello Readers!!




Senyum saje.. 
tak perlu kata ape-ape >.<


Thanks for read my blog!!

Friday, September 23, 2011

BerOpenhouse di Rumah Fizah

Hello Readers!!

Fewwhhh.. baru la boleh berkuak kat depan PC nih.. hehehe.. tak sempat2 nak buat karangan entry untuk hari ni tau.. terkejar-kejar macam lipas kudung dah rasanya.. mana taknya tengah busy sangat dengan persiapan raya.. ops! bukan rumah aku tau tapi rumah opis.. hermm bocor dah rahsia.. lalalala.. itu citer lain aku buka entry baru ehh..

Sekarang mau cerita aku beropenhouse ke rumah member kolejku, Fizah.. jemputan hari sabtu lepas.. rumah dia kat area Taman Bukit Jalil.. tak jauh pun dari rumah aku tapi if tak tau jalan boleh sesat jugak la.. nasib baik GPS begitu membantu diriku.. terima kasih GPS ehh.. nanti boleh mintak tolong lagi kay..


ini adalah tuan rumah ~ cik Fizah
masih single yer, pandai masak,
boleh jadi calon isteri =)


Jom layan gambar-gambar gedix yang super impose hover tak hengat.. macam biasa la kamera besor2 ni sentiasa mengiringi kami.. kata giler kamera.. pantang ada, memang penuh memory card kan.. nasib la labu.. mereka di dalam gambar adalah Nasuha, Aishah, Nadhrah, Fizah dan akuyangcomel  =)










from left: Suha, Nad, Fizah, Ecah dan akuyangcomel ;)


Disebalik kegembiraan gambar kat atas ni, ada cerita di sebaliknya tau.. mana taknya menunggukan mak jemah ni semua sampai punya la berejam okehh.. dari panas, pastu hujan lebat, pastu hujan dah berenti sampai la dah hujan renyai-renyai balik dahh.. dorang ni tak sampai-sampai jugak.. aku memang dah tahap mengantok kot.. betul-betul menguji kesabaran aku.. 

Almost 3 jam tau aku tunggu dorang sampai.. mana tak lunyai aku rasa? kalau korang mesti dah balik kan? tapi sebabkan aku nak jumpa dorang ni, terpaksa la tunggukan jugak.. sabor jer la kann.. bile dorang dah sampai mula la lepas satu, satu citer kuar.. gelak tak payah cakap la memang kejang-kejang perut.. hehehe..

Tapi ape pun, makan sangat sedap!! pandai adik beradik Fizah masak.. 


Rojak buah yang sangat sedap, homemade by 
mak Fizah.. so yummmy!!


wajib ada gambar dengan tuan
rumah yer.. very the posing kan?
hover jer tauu.. =P


Balik pun dah nak maghrib.. orang yang datang pun ingat aku tuan rumah.. boleh?? duduk pun betul2 kat depan pintu rumah kan.. memang la orang ingat aku tuan rumah.. hahaha.. ok lah, done for now ehh.. see ya next entry~


Thanks for read my blog!!

Thursday, September 22, 2011

Raya Tak Jadi with Kazens

Hello Readers!!

Well, as i said kat last entry (semalam je pon) yang aku pergi tengok muvie with kazens rite? yes i did.. memandangkan tak jadi nak pergi menyumbangkan suara karaoke.. tukar la plan tengok muvie saje.. excited sangat dah time tuh.. macam budak2 pulak aku.. 

Punya la malas nak beratur, so beli online saje tiket muvie yer.. lebih mudah begitu.. siap boleh pilih seat yang menjadi idaman.. motip? jimat masa dan tak payah penat nak beratur panjang.. hehehe.. sampai TGV Cheras Selatan around 11 malam sebab muvie start kul 11:40 malam and almost midnite.. 




Memang dah nak sangat tengok cite Raya Tak Jadi kan? tu yang tak sabar2 nak pergi tengok takut dah abis kat panggung.. ape taknye, promosi cite ni kat tv bukan main meriah kan.. korang pun mesti macam terpengaruh jugak.. betul x? 

Yer, aku sangat terpengaruh dengan iklan promosi cite nih.. tapi kan bile dah tengok kan.. macam tak terbayang pun.. macam tak best jer.. macam rugi jer tgk cite nih.. macam-macam perasaan yang tak best.. huhu.. kenapa boleh jadi macam nih?? hermm.. aku keciwa okehh.. jalan cerita tak kuat sangat nak buat aku ketawa sampai nanges.. huhu..

Nasib la lakonan Johan tu sangat membantu.. yang lain-lain aku rasa pelengkap cerita jer kot.. adoii.. another muvie malay yang mengecewakan.. aku mengaku yang lawak-lawak dalam cite ni boleh dikatakan "baru dan menjadi" la jugak cuma perantaraan cerita tu yang agak slow buat aku boring dan mengantok dalam wayang.. kata cite lawak, so mestilah la tahap yang super best kan.. 

Lagi buat aku extra keciwa bile tau ending macam tu jer?? alaa malas la nak komen banyak pasal cite nih.. korang pergi la tengok sendiri.. tak pun tunggu kuar kat astro first jer.. huhuhu..

ok, babai dah emo pulak~


Thanks for read my blog!!

Wednesday, September 21, 2011

Hari Malaysia Pun Ada Openhouse Ker?

Hello Readers!!

Maaf baru dapat nak update entry hari ni, itupun setelah dipaksa rela gagahkan jugak diri nak update.. hahaha.. kejam pada diri sendiri saje! 

Pada mulanya cadang nak bersenang-senang jer time public holiday Jumaat lepas (sempena Hari Malaysia lahh) kan.. tapi dapat pulak jemputan openhouse.. bukan satu tapi dua ye kawan-kawan.. lemah rasa kaki tak pijak bumi.. ok, itu tipu saje ehh.. padahal hati bunga-bunga orang ajak datang openhouse.. dapat makan free kott.. 


Tempat ~ Taman Koperasi Polis, Gombak
Time ~ 2:oo p.m.
Tuan Rumah ~ Sis Mimy

Ini adalah lokasi pertama openhouse aku.. tidak keseorangan, aku hangkut adik aku sis Nazihah teman aku pergi uma kak mimy.. ekceli if adik aku takde pun, aku tetap datang jer walaupun sorang.. huhu.. motip tak tau jalan? guna khidmat GPS sudah.. sekarang semua pun boleh kan.. kan.. kan..

Ok, memang GPS sangat membantu aku ke umah kak mimy dengan cepat.. tapi cuaca tidak begitu melayan aku dengan baik lahh.. hujan yang teramat lebat buat aku dan sis Nazihah tercongok dalam kereta tunggu hujan reda.. memang non ado yer hujan nak reda.. lagi bertambah cerdik bile takde langsung sebatang payung dalam kereta.. sungguh lengkap untuk buat aku menyanyi membebel dalam kereta!! 

Nak tunggu hujan reda, rasanya tak terpegi la aku openhouse yang kedua.. mau atau tidak, suka atau tidak terpaksa la aku dan sis Nazihah redah hujan yang begitu lebat itew.. memang tambah lagi la aku membebel tanpa henti yer.. kurang dah mood nak beraya kejap.. 

Tak sampai berapa minit, Diana pun sampai jugak dengan kekasih hatinya FZ.. same macam kitaorang redah hujan tapi versi berpayung.. orait la jugak kan daripada kitaorang.. hermmm.. tak duduk lame, terus jer makan.. bila hujan perut pun kebulur.. so, kite makan dulu.. kak mimy masak mee jawa (kata orang muar) yang sedap.. nak tambah tapi maluu.. simpan perut sebenarnya..

Biasalah kan, dah sudah makan sesi gambar sangat penting.. buat kenangan la katakan.. kebetulan Yanie dan famili sampai sekali.. memang orait sangatlah tuh.. dah cukup korum nak amik gambar ramai-ramai.. hehe.. small gathering la konon..


Diana, Mya and akuyangcomel.. ;)


semua tak pandang kamera kecuali Mya 


ni baru masing2 nak pandang kan? Mya pulak tak 
pandang kamera.. isk budak tecik nihhh..


Diana, akuyangcomel, sis Mimy dan Mya.. aku tak 
tau kenapa tapi this is my fav picta.. nice je kan? 


of coz gambar akuyangcomel with Mya 
harus ada.. dua2 pun comey kan?


Yeah!! dah selamat beropenhouse kat rumah kak Mimy, nasib baik ada openhouse lain kalau tak memang aku lepak lama lagi kat umah kak Mimy tuh.. hehehe.. sementara hujan tengah berenti kat luar, aku dan sis Nazihah berundur la diri.. ape pun, mee jawa mak kak Mimy memang sedap.. yum2.. oh! puding roti juga.. siap tambah tak ingat orang belakang lagik.. hehehe..


Tempat ~ Sunway Semenyih
Time ~ 4:00 p.m.
Tuan Rumah ~ Mak Ju & keluarga 

Dari Gombak ke Semenyih.. wah!! aku jugak yang kene drive kan.. perut dah kenyang, hujan lagik pulak tuh mata mula la ngantok2 feeling gitu.. huhu.. jauh kot dari gombak ~ semenyih.. disebabkan Mak Ju adalah keluarga saudara yang paling rapat, haruslah di gagahi jugak walaupun jauhh..

Sampai dah kat kul 4 lebih sebab jauh dan jammed sket2.. ada ke ayat camni? hahaha belasah sudahh.. well, menu nasi dan banyak desert.. super seronok dan beronok-ronok.. hahaha.. memang saje suruh aku tambah lemak-lemak tepu yang dah lama tak burn kan? hadoiii..

Since aku dah lame tak gosip2 dan lepaking bersama anak2 Mak Ju, so aku decide nak tido jer kat rumah Mak Ju malam tuh dan kazen aku dah siap planning either karaoke or muviee time.. since public holiday dan karaoke a bit expensive so we decided to muvie saje.. muvie ape aku tengok, nanti aku tulis entry lain yer.. 

Untuk raya kat umah Mak Ju ni, memang takde version gambar-gambar bagai.. tak tau la kenapa.. dah excited borak2 kott.. motip? korek rahsia lahh.. hahaha.. 

Ok la.. tu jer cite aku masa public holiday Hari Malaysia.. aktiviti weekend aku yang penuh dan padat.. ada lagi jemputan openhouse.. update later okehh..


Thanks for read my blog!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...