My Followers

Friday, July 30, 2010

What Happen Actually

Tomorrow is the day!! I've been counting each day for it.. huiyeahhh.. can't wait anymore.. excited giler sekarang nih.. oh ya.. aku tak nak bagitau clue langsung pasal whats goin' to happen tomorrow.. just wait for my entry till then ye.. hahahaha.. 

Time to enjoy over the weekend.. happy~

*mood: suka-suki-suku.. apekah?

Thursday, July 29, 2010

Nyanyi Sampai Hujan

Merujuk kepada entry semalam.. pasal Belated Birthday Celebration for Q2 tu la.. kan ada makanan special Lasagna kan? hermm.. aku ada la jugak buat order 1 tray "beef lasagna" untuk bawak balik bagi kat family aku makan.. untuk besar tray tu harganya RM50 sahaja..  korang pasti akan teruja dengan kesedapan dan kemavelesannya!! tak rugi wooahh.. 

Disebabkan tray itu terlalu besar dan sedap, aku pun SMS la Incik A, aku suruh dia datang amik Lasagna tu sket malam pas maghrib.. sebab Incik A suka makan lasagna.. baik tak aku? baik kan.. kan.. kan.. hehe..

Tapi Incik A reply macam tak berbaloi jer dia datang amik lasagna jer tak dapat nak lepak-lepak ngan aku.. alolorh.. kecewa sungguh bunyinya.. a'ah ek, betul gak tu.. macam tak berape nak best la dia datang semata-mata nak amik lasagna jer kan.. aku ok jer dia ajak aku lepak kejap.. terus la Incik A suggest pergi karaoke kat 

e-box karaoke Endah Parade,
Sri Petaling

Ini memang faveret place Incik A la kalau dia nak menghilangkan suara dia di kala keboringan.. hehehe.. aku pun memang suka gak menyanyi bagai ni.. mengasah bakat yang tak berapa ada.. tu yang ikut jer la Incik A sebab dah lame tak menyumbangkan lagu.. best jugak kan.. 

tengok tu, bukan main feeling aku menyanyi kan?
hahaha.. giler perasaan saje.. 
gambar credit to googles search sahaja yer.. 

Lepas habis menyanyi bagai, terus la Incik A hantar aku balik.. balik jer rumah terus terbongkang tidur.. heaven!! hehehe~


*aku je la yang banyak nyanyi pun semalam.. sonoknyer tapi macam tak puas la.. nanti kite pergi lagi yer Incik A?

Wednesday, July 28, 2010

Quarter 2 Birthday Celebration

Lunch break tadi ada Belated Birthday Celebration kat department ofis aku untuk Quarter 2 (April - June).. aku kan birthday bulan june.. ada 11 orang semuanya dan of coz la aku terselit jugak sekali kan.. hehe.. seronok sebab dapat makan banyak-banyak.. duit makan-makan ni pun hasil dari jualan segala kertas-kertas dan barang-barang masa department berpindah ke new place.. rezeki tuuu~

Aku la orang paling happy sebab dapat makan dan dapat hadiah sekali.. tambah pulak aku la yang termuda antara semua.. harus la maintain cute gitu.. yang lain tu jangan jelews yer.. hermm.. oh jangan la perasan terlebih cik atiqah oiii.. banyak tau makanannya, kenyang la perut untuk tengahari ini.. save lagi budget aku.. aminnnnn..

Ok tak payah la tulis panjang berjela, takde idea sebab perut dah kenyang sangat.. sekarang ni mata pun ala-ala kuyu jer dok teringat bantal kat rumah.. jom-jom tengok ape yang menarik sepanjang celebration ni..

Sebelum itu, aku rasa kali ni punya entry banyak sangat gambar.. harap korang enjoy all the pictures ya!


sebelum ape-ape, baca doa supaya majlis
lebih diberkati dan dirahmati yer.. aminnn~

tengok tuh, masing-masing kusyuk mengaminkan
doa yang dibaca oleh Incik Jamal

ini la kek birthday.. Cappucino Cake.. cuba cari mana  
nama aku tepek kat atas kek tuh? sila teka cepat!

eh! bukan satu, tapi 2 kek okey.. ni Carrot Cake yer..

Omo.. omo.. itu adalah lasagna yang maveles!
aku siap order untuk makan sendiri tau..
left chicken and right beef..

ni pulak adalah main course of the day..
Nasi Arab lah.. tengok dishes ni simple je kan?
tapi perghhh rasa dia, sangat mantap!!!

 
tu dia, ladies belated birthday..
from left : kak Siti, kak Azeeta, kak Noriah, ME and kak Chik
gambar kurang nice sebab ada 2 orang tak pandang 
kamera la pulak.. haishhh~

ok.. 1,2,3 smile to the camera. chak!
suka gambar ni.. shantekkk..

Bile dah ada birthday celebration mestilah ada hadiahnye kan? aku dapat la jugak hadiah dari department nih.. very the ladies taw.. suka.. suka.. 

ni baru bungkusan luar jer..
dah nampak ekslusif kan..
nak tengok isi dalam? 
scroll bawah lagi yer..

tadaaa.. dapat mug ada bunga-bunga lagik..
so sweet.. suka la mug ni tapi buat simpan jer la..
sayang nak guna.. kenangan untuk birthday ke 23..

Tak lupa jugak.. before ni aku pernah cerita pasal department aku ada buat training kat putrajaya.. malas nak cite banyak, sila rujuk di entry [sini] sajer.. hari ni alang-alang sekali bagi la hadiah untuk yang kitaorang ada lawan-lawan dragon boat tu.. berganda-ganda kesukakan aku lagik..

dapat coklat yang banyak dan juga
benda empat segi tu.. aku pun tak tau
ape nama dia.. tapi nice sebab ada
gambar klcc dan kl tower..

Seronok kan? kalau korang baca entry ni mesti korang sangat jeles dengan aku.. hahaha.. tapi takpe, aku takde niat pun nak jeleskan korang, hanya sekadar berkongsi cerita.. 

Last but not least..

gambar budak comey la.. haha..
berangan potong kek sorang-sorang..
padahal berkongsi 11 orang..

Jangan pulak korang muntah tengok gambar yang last tu ek.. cantik tau.. penat posing.. hehe.. ok la.. panjang pulak entry aku hari ni kan.. malas dah nak tulis.. 

Terima kasih sudi membaca entri panjang ini.. (~ ^,)


*hari berganda dalam hidup aku.. murah rezeki.. alhamdulillah~

Tuesday, July 27, 2010

3 Months?

"Love is the master key that opens the gates of happiness"

Today is my 3 months anniversary with Incik A.. tak sangka sekejap je dah 3 bulan.. aku tau hubungan kitaorang masih terlalu baru kan.. walaupun masih baru, aku rasa macam dah lame kenal dengan Incik A.. orang kata ada kimia chemistry la.. hehe.. so far aku sangat happy dengan kehadirannya dalam hidup aku.. 


Untuk mencapai tahap 3 bulan ni pun bukan senang tau.. nasib baik la Incik A seorang yang sangat penyabar melayan kerenah aku ni yang ntah hape-hape.. dengan aku yang kuat merajuknyer, cepat sangat nak marah-marah, mengada terlebihnyer, etc.. hermmm.. kalau dia bukan Incik A, aku pun tak tau la nak cakap macamana.. memang dah lama kene tinggal kot.. huhu..

Masih jauh perjalanan hubungan kitaorang.. so, kitaorang lebih bersikap open dalam setiap perkara dan mengharapkan yang terbaik sepanjang hubungan ini terjalin (harapnya begitu la yer).. Insyallah.. long way to go bebeh..

Thanks Incik A for the every single moments we spent together~

 Wish the best for us!!


*If we deny love that is given to us, if we refuse to give love because we fear pain or loss, then our lives will be empty, our loss greater.

Up to 70% Warehouse Sale?

Terhangat di pasaran!!!!

kalau tak nampak boleh klik gambar
untuk imej yang lebih jelas..

Wah! biar betul ape yang aku tengok nih? macam tak percaya jer.. dituju khas kepada korang peminat perfume.. mulai esok, kalau korang kerja berdekatan ngan Corus Hotel tu boleh la luangkan masa pergi jenguk warehouse nih..  tak beli pun takpe, boleh la buat cuci-cuci mata kan.. tapi aku tau korang mesti akan rembat 1 atau 2 perfume kegemaran punya.. hehe.. lagi-lagi baru gaji last week.. memang padan la tuh!

Sekarang kat ofis aku pun tengah ada sale perfume tapi macam still mahal jer.. jadi, aku pun lupakan saje niat  nak membeli walaupun ada perfume kegemaranku.. oh tidak!! aku sangat tergoda dengannya.. aku favourite dengan perfume ini :

"Hugo Boss Deep Red"

Kini dan selamanya la aku suka dengan bau perfume ini.. agak keras sket tapi aku tetap suka.. kebetulan warna merah pulak tuh.. lagi la 'i like' kan.. susah dah nak dapat perfume nih.. tula kebetulan kat ofis aku ada buat warehouse sale perfume.. tapi harga tetap RM180/90ml.. motip? macam takde sale pun.. huhu.. tergoda bile nampak perfume ni taw.. korang rasa berbaloi ker aku beli?

Niat hati nak beli, tapi memikirkan nanti kekurangan duit belanja.. terpaksa la lupakan saje keinginan ini.. eh mana tau kat warehouse ni dapat lagi murah kan.. jom kak Mimy dan Diana kite pergi Corus Hotel borong perfume sale!! hehe (sambil kenyit-kenyit mata gedix).. pergi borong perfume kat Corus Hotel ada pulak duit yer? aku pun tak paham.. ape daaa..


*sangat termimpi-mimpi bau deep red nih.. alangkah seronoknya kalau ada orang belikan untuk aku.. hermmm memang dalam mimpi jer la aku dapat~

Grab that GCB! huiyeahh~

Last week aku ada tulis entry pasal new burger from Mcd rite? ala.. yang GCB burger tu la.. tak ingat jugak? hadoii.. [klik sini] untuk keterangan lanjut ye.. haha.. macam advertisement pulak ek.. 

Dan last week, aku dapat jugak men"try" this new burger tau.. Incik A belanja la.. hehe.. dia tak sampai hati nak keciwakan keniatan aku nak makan burger baru nih.. plan asal pergi Midvalley last friday nak watch movie.. cerita baru 

"The Sorcerer's Apprentice"

Beria la aku book kat GSC online tau nak tengok movie punya pasal.. sekali last minute aku jugak yang cancel tak nak tengok movie nih.. ntah ape-ape la aku kan? lagipun kepala aku agak pusing jumaat ari tuh, tu yang tak boleh nak fokus tengok movie nih.. tak pasal aku tido je dalam wayang.. lagi buat rugi duit kan..

Tapi kan.. bile dah balik aku tengok la preview cerita ni kat youtube.. rasa menyesal pulak tak pergi tengok aritu.. macam best pulak.. huhu.. rugi rugi rugi.. cerita ni macam berunsur magik la.. interesting movie actually.. kalau korang belum pergi, pergi la ek.. pastu review kat aku pasal movie ni kat aku.. hehe..

Oh ya! dah melalut jauh cerita movie pulak yer.. sowi mak inche' (sila cakap style Pah Bedah ek).. kita sambung balik pasal cerita aku makan burger GCB tu balik.. ermm.. aku dan Incik A memilih untuk makan Mcd kat groundfloor Midvalley sebab sure orang tak ramai sangat.. dan sangkaan aku memang tepat.. banyak tempat kosong..

Tak buang masa, kitaorang pun beratur la untuk mendapatkan menu pilihan.. Incik A pun terus order 2 set medium GCB meal.. excited nih nak try kan.. hehe.. meh aku tunjuk korang ape yang special sangat kat GCB ni.. 

pergh! tengok gambar burger kat luar box ni 
buat aku tak sabar-sabar nak makan tau.. yummy~

sekali dah buka.. tak serupa pun macam dalam
gambar kat box tuh! keciwa okey.. hampess tul..

Aku tak puas hati la jugak.. tak serupa langsung dalam gambar.. kalau ia pun kan, jangan la tipu customer sampai macam gitu sekali.. agak-agak la wehhh.. rasa daging ayam ni macam sate jer pun.. aku tau la, aku ajak Incik A makan "sate cucuk" kat restoran SGA kat permaisuri tu lagi best.. puas lagik.. tapi takpe.. aku dah rasa.. ni sekali jer la aku makan.. pasni tak nak dah.. 

Okey, abis dah cite pasal GCB.. hehehe~


*makan burger ayam special kat warung burger area umah aku lagi sedap, baru RM3.50 jer.. puas hati tau! 

Wednesday, July 21, 2010

Iceberg ke Ice Cream?


Aku rasa dah macam penguin kat atas ni keadaan aku sekarang kot.. aku ada kat ofis.. aircond ofis ni makin menjadi-jadi pulak sejuknyer.. before ni aku pernah tulis entry pasal aircond ofis aku rosak kan.. tak ingat? refer entri [sini] yer.. mungkin hari tu kontraktor tu dah godeh-godeh sistem aircond tu terus la servis sekali gamaknyer.. ni yang tibe-tibe aircond jadi sejuk sangat kot..

Aku rasa sejuk yang teramatnyer!! rasa nak balut badan ni dengan selimut tebal jer.. kat luar ofis pulak cuaca mendung hujan gitu.. hadoiii.. aku perlukan heater pulak buat masa ni.. tak larat la sejuk-sejuk sangat nih.. even dah pakai sweater, dah ternak lemak yang banyak kat badan ni pun tak dapat menampung kesejukan aircond ofis aku ni.. hahaha~

*kejap sejuk, kejap panas.. boleh nak demam tau!

Tuesday, July 20, 2010

GCB? Apekah Ia?


Di atas adalah burger keluaran terbaru dari McDonald iaitu GCB.. aku pun tak tau GCB tu stand for ape! korang boleh la join contest untuk dapatkan makna "G"  tu yer? lebih lanjut sila [klik] sini saje.. 

Makkk aii sedapnyer aku tengok burger baru ni kan.. dah la tengah menggantikan puasa nih.. tengok pulak burger GCB.. terliur ayak liur aku okey! biler la Incik A nak bawak aku pergi melantak try makan burger baru ni yer? hermmmm.. burger ni limited time only yer.. 

So, korang tunggu ape lagi tuh? sila-sila cepat pergi serbu McD berdekatan anda untuk merasa kenikmatannya.. aik? macam la aku dah rasa kan.. haha.. jom..jom kite pergi McD cepat dengan segera~


*teringat makan prosperity burger tiap kali Chinese New Year! yummy..

Monday, July 19, 2010

Idea Tak Nak Mari?


Aku kini kebuntuan.. huhu..
Pernah tak suatu  ketika, korang tak tau 
nak tulis ape untuk next entry korang? 
oh.. inilah yang terjadi 
pada aku untuk ketika ini..
 IDEA.. IDEA.. mari datang kembali~ 
hohoho..

Friday, July 16, 2010

Raja Sehari Syed Firdaus & Farah Diana

Pengantin : Firdaus & Farah
Lokasi : Pekan, Pahang
Tarikh : 10 July 2010

Cerita dah nak seminggu berlalu, tapi baru hari ni dapat nak hapdate.. kenapa? sebab gambar yang nak di attach tak begitu memberangsangkan.. haha.. sebenarnya masa majlis kenduri tu aku tak begitu excited nak bergambar gumbira.. jadi tak banyak sangat la gambar dari kamera aku sendiri..

Dipendekkan cerita, aku tunggu jer la gambar-gambar dari pihak pengantin upload kat facebook dorang.. pastu aku hamik (lebih mulia dengan mencurik tanpa kebenaran..haha!) gambar yang aku suka dan save.. ni baru la nak buat entry pasal wedding dorang nih.. ada faham ka?

Ini adalah wedding kazen aku, Syed Firdaus.. kalau ada syed ni memang family belah ayah aku ler kan.. pastu pengantin buat tema ala Arabian Night.. majlis  ni pun buat malam kat dewan kat kampung aku Pekan, Pahang..

Malas  aku nak cite banyak2, meh la layan gambar sepanjang wedding berlangsung ye..

Miera (kazens) dan aku.. datang mengikut tema
Arabian okey.. tapi macam "hover" pulak rasa..
hehehe.. seb baik tak pakai yang tutup separuh
muka tuh.. hermmm~
tengah tunggu pengantin sampai nih..

Meja beradab pengantin untuk bersantap dihias
dengan sangat cantik..

Seharusnya ada pelamin anganku musnah yang 
tersergam indah didekorasi ala-ala arabian lah.. 

Gambar ini tidak begitu cantik la.. tapi boleh la
nak glamor kejap gambar bersama all girl kazens buat 
kenangan dengan pengantin arab nih.. hoho..

Ini time ayah pengantin lelaki menepung tawar
pengantin baru..

Tu dia pengantin bergambar kat pelamin.. kitaorang
ni sibok jer kacau dorang.. hehe.. jahat kan?

Lastly, gambar siblings/ipar duai ayah aku..
ni pun tak semua yang ada.. kalau kumpul semua
tak cukup nak masuk kotak gambar nih.. hehe..

Tema Arabian Night, tapi tetamu yang datang kurang arabian la pulak.. hehe.. hanya segelintir jer yang mengikut tema tuh.. walaupun begitu, wedding ni dah pun berakhir.. semoga pengantin baru bahagia hingga akhir hayat.. selamat melayari alam rumahtangga dengan penuh tanggungjawab dan cepat-cepat dapat baby.. tambah lagi anak sedara ramai-ramai.. hehe~


*aku kawen nanti pun nak buat tema jugak.. nak tau? kalau nak tau..kena tunggu la bile sampai masanya giliran aku nak kawen nanti ek! hahaha~

Wednesday, July 14, 2010

World Stage 2010 Live in Malaysia?


Pernah dengar advertisement pasal event "MTV World Stage Live in Malaysia 2010" ni x? aku selalu dengar kat Hot.fm - lebih hangat daripada biasa pasal event ni yang akan berlangsung tak lamer je lagi on 31 July 2010.. kat mana? tu ha ada tulis tu kan.. Surf Beach @ Sunway Lagoon.. ape yang pasti world stage kali ni menampilkan beberapa barisan artis yang hebat jugak la antaranya Bunkface (Malaysia), Katy Perry (US), Tokio Hotel (German) dan Wonder girls (Korea)..

Dalam ramai-ramai artis tu aku berminat sangat nak tengok Wonder girls (WG) jer.. tapi aku tau, aku hanya mampu bermimpi jer kan.. tak mungkin akan tercapai keinginan ini.. huhu.. aku suka sangat tengok WG tu biler perform.. comey-comey belaka.. hehe.. mesti best dapat tengok diorang perform secara live..

Korang tunggu ape lagi? yang berminat boleh la join contest kat website: worldstage ni yang akan berakhir pada 17 July 2010.. masih sempat lagi nak join.. mana tau rezeki korang dapat free passes kan.. gud luck ya!! aku kalau join mana-mana contest tak pernah la bertuah nak menang.. tu yang frust.. takde hati pun nak join contest nih.. hermmm~

Tapi, kalau korang tak dapat passes free.. jangan la berkeciwa lagi.. MTV Asia dengan bangganya akan buat siaran khas pada date seperti berikut :

PREMIERE
21 August 2010 (Saturday)
7 pm (WIB)
8 pm (SIN/HK/PH)
9 pm (MAL)

REPEATS
22 August 2010 (Sunday)
2 pm (WIB)
3 pm (SIN/HK/PH)
4 pm (MAL)

31 August 2010 (Tuesday)
12 midnight (WIB)
1 am (SIN/HK/PH)
2 am (MAL)

9 September 2010 (Thursday)
5 pm (WIB)
6 pm (SIN/HK/PH)
7 pm (MAL)

18 September 2010 (Saturday)
1 pm (WIB)
2 pm (SIN/HK/PH)
3 pm (MAL)

Aku harap ini dapat membantu untuk mengurangkan sket rasa keciwa korang yang tak dapat join this event soon.. termasuk la aku ni.. huhu.. pada korang yang dapat pergi tuh.. have fun and enjoy with the live show..  =)


*nak gedik-gedik kat Incik A untuk belikan tiket pergi world stage ni la.. hehe.. macam la dapat!!

Ape Ada Dengan Nombor 50? i like!!


Diam tak diam, follower aku kini dah mencecah ke angka 50! sebaya umor Umie aku.. hehe.. ape kaitan? takde-takde.. itu hanyalah persamaan yang secara kebetulan sahaja lor.. 

Aku tau la bile aku post entry ni, ada yang meluat bagai kan.. yela, follower baru 50 dah nak kecoh kan.. aku kisah hape korang (dituju kepada mereka yang terdetik cakap macam tuh) nak cakap aper.. blog ni Ahmad Albab yang punya.. eh silap, AKU yang punya la.. hehehe..

Aku masih baru dalam berblogging nih (takdela baru sangat ekceli).. sangat berterima kasih kat sis Mimy yang terlalu banyak bagi aku tunjuk ajar dalam dunia blogging nih.. dulu aku hanyalah seorang anonymous yang menjengah ke blog orang dan baca entry-entry yang menarik mereka.. tapi sekarang, orang pulak yang datang singgah blog aku untuk baca entry-entry yang aku publish kan.. so seronok dan beronok-ronok..

Korang pun tau kan, bukan senang nak suruh orang follow blog kite.. kalau blog tak menarik macam payah sket kite nak follow betul tak? untuk itu, terima kasih daun keladi kepada mereka seramai 50 orang itu yang telah sudi menjadi follower kepada blog aku.. i appreciate it so much!!! nak aku bagi speech panjang menjela tak? gile tak payah.. wakawaka~

Oh yer.. sebelum terlupa.. korang singgah memang la singgah kat blog ni.. kalau time korang singgah tu ada pulak iklan nuffnang tu jangan la malas nak tolong klik tau.. i'll do the same when i singgah kat blog u all taw.. siyes tak tipu punya.. orang yang berbuat baik akan dibalas baik.. am i rite? jangan lupa klik-klik yer.. 

Ermmm i think i'm done for now~


*selalu gak singgah blog mereka yang jadi follower aku tuh.. best! Thanks again~

Tuesday, July 13, 2010

Tora Datang Lagi..

Tajuk entry tiada kaitan langsung dengan entry aku kali nih yer..

Mungkin disebabkan cuaca yang sejuk dan kurang minum air aku batuk-batuk sehingga menyebabkan asma/lelah aku datang dengan tibe-tibe.. aku memang ada asma dari kecik cuma its not very strong one la.. tu yang aku bergegas ke klinik kat ofis aku untuk buat check up.. sekali pergi jumpa doc.. doc suggest i take the gas for helping me kembali bernafas seperti biasa.. tak pikir panjang aku agree jer la sebab aku memang dah tak boleh tahan kan...

Without further due..

I have to eat my lunch today.. but my perut say tak nak to nasi ke, mee ke or ape pun yang heavy.. so, i decide just to eat roti and cecah with nescafe'.. 

This is the roti from Butterscotch Gardenia

Ini pulak my Nescafe' yang hanya
 cap Tesco (red kaler my faveret)

Dats all? yup.. dats all for my lunch.. kalau ikutkan hati nak makan biskut kering jer tapi pikir that i have to take my medicine after eat something.. roti pun ok la..

Doc bagi aku ubat batuk dan tablet asma..
aku tak takut makan ubat.. jadi, aku tak 
kisah pun.. doc suruh makan.. aku telan saja!

Aku pas makan ubat batuk ni mesti mata jadi kuyu jer.. mengantok pulak tuh kan.. hadoii.. nak tido boleh tak? huhuhu~

*dah lamer tak kene asma nih.. kalau kene mula la semput jer nak bernafas.. takut okey!

Kemurungan Diri?


“Smile, always smile, it doesn’t matter if it is a sad smile, because sadder than a sad smile is the sadness of being unable to smile”

Monday, July 12, 2010

Peralihan Semasa

End with this drama oredi la..

"Personal Taste"

Now, beralih pula kepada drama ini :

"My Fair Lady"

Tengah tayang kat 8TV every 
Monday - Friday at 8:30 p.m

Tapi tak best, sebab language dah tukar ke Chinese..
aku layan pun kat youtube jer.. suka dengar bahasa
korea original yang unik itu.. sweet jer.. hehe~

Treat by Incik A

This is our 2nd time makan kat Pormtip Thai BBQ Seafood Restaurant.. kalau nak tau address katne boleh tengok [sini] yer.. makan kat sini last thursday dengan Incik A.. kebetulan aku puasa, kiranya dia sangat bersungguh nak teman aku berbuka la nih (padahal dia rindu dah lame tak jumpa aku) kan? baiknyer la dia.. 

So, Incik A pun suruh la aku order ape yang aku nak untuk berbuka.. disebabkan aku ni tengah diet, kalau boleh tak nak la makan heavy sangat.. tapi, Incik A suruh jugak aku makan yang heavy sebab aku pun memang pesen tak bangun sahur untuk puasa.. dia risau perut aku kosong masuk angin.. sangat la take care kat aku kan.. sweet like candy!!

Amik masa kat 15 minit tu dok pikir nak makan aper.. berkira-kira nak makan itu la.. nak makan inilah.. semua pun sedap tengok kat menu list tuh.. hehe.. orang tengah meroyan nak berbuka memang la macam tuh.. semua pun nampak sedap je kat bijik mata ni hah.. ni belum puasa sebulan lagik... kira boleh dimaafkan la yer! bahahah~

Meh kita tengok ape aku order ye..

Aku faveret ngan tomyam..
mesti pilih Tomyam Seafood

perghh!! meleleh ayaQ liur aku..
Kerapu masak 3 rasa

makan sayur untuk kesihatan..
Kailan ikan masin.. tapi tak cukup masin la~

last time datang order yang ni kan.. 
kali ni pun order yang same jugak.. yummy!
Ayam Pandan la nih..

air mesti ada, kalau tak nanti tercekik okey..
order la Ais lemon tea, Air kosong & Watermelon juice

Semua di tanggung beres oleh Incik A.. berbuat amal jariah pada orang yang berpuasa dapat pahala lebih kan.. tenkiu Incik A for the treat ya dear! tu pun, perut macam nak pecah dek makan banyak sangat.. seb baik la aku pakai baju kurung, ada la longgar kat bahagian perut yang kian membuncit tuh.. kaver la sket ngan Incik A.. hehehe..


*pasni, plan nak belanja Incik A pulak.. any SUGGESTION? sila tinggalkan suggestion anda di kotak comment yer.. kerjasama anda sangatlah aku hargai.. sekian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...