My Followers

Friday, April 30, 2010

Feeling Romantik-romantik Pulak!

Selepas aku berseminar seharian kat Hotel Istana tu, aku pun buat plan lain ngan member aku sorang nih.. sape dia ek? A (bukan nama sebenar) boleh tak u mcm nih? u mesti suka kan? hehehe.. dah lamer nak keluar hangout ngan dia tapi asyik ada hal lain  jer.. tibe-tibe tak merancang beria, jadi pulak nak jumpa lepas aku berseminar tuh..

Abis seminar dalam kul 5:30 petang.. dia siap tunggu aku kat depan lobby hotel lagik.. Wah! romantik ker? hahaha.. sekali keluar, amik ko baju sedondon.. hitam sama pulak.. nak tergelak pun ia jugak.. tapi dah kebetulan kan, aku tak kisah pun.. look nice together kan.. cute gitu..

Tak buang masa terus pegi Times Square nak tengok movie.. cite ape? ada few cite yang tak begitu menarik.. tapi aku nak tengok cite yang satu nih.. cite aper? ala.. cite yang romantik komedi la nih.. hehe.. terasa nak jiwang pulak kan.. 

citenya "When in Rome"..
feeling romantik la berdua.. haha..

Sebab aku beria nak tengok cite nih, tu pelakon lelaki dia Josh Duhamel tu la.. aku suka giler tengok mamat nih.. dah la hensem, tinggi pulak tuh.. kalau dapat jadi boifren aku kompem lekat tak carik lain.. kawen terus tak payah bercinta lame-lame.. haha..

Cite ni best la jugak.. lebih kepada Beth (Kristen Bell) yang banyak kali mencuba dalam percintaan, tapi setiap kali dia mencuba.. dia pasti akan kecewa.. tapi dengan kehadiran mamat hensem nih, Nick (Josh Duhamel).. segala persepsi Beth tentang cinta berubah.. banyak sangat halangan terjadi selepas Beth terkena magik oleh Fountain of Love.. nak tau cite ni selanjutnya.. korang pegi la tengok sendiri.. hehehe.. aku bagi 4/5 bintang..

Thursday, April 29, 2010

Pullman, Putrajaya

Cite dah 3 hari lepas, tapi baru ari ni nak publish.. hehe.. semalam nk update, tapi dengan sistem network kat opis yang macam tak best nih.. tu yang tergendala mood nak update.. ape aku buat? aku edit la gambar-gambar yang aku nak publish kat entri nih.. still rajin dalam kemalasan.. hahaha caner tuh?

Aku nak cite kat korang yang Isnis lepas, department ofis aku ada buat training kat Pullman Hotel & Resort, Putrajaya khas untuk para auditors sekalian.. disebabkan kitaorang yang Admin  ni takde kaitan ngan training nih, kitaorang hanya diperlukan semasa aktiviti sukan air yang telah ditetapkan.. sudah lamer aku tidak seaktif begini.. rindu pulak.. yeke? jgn percaya ini semua luahan yang tak betul dari aku.. 

Kitaorg gerak dari ofis pun around 2:30 petang lepas semua dah siap-siap tukar baju dan solat zohor.. sape kitaorang tu? nanti cite kat gambar bawah ek.. ni cite atas dulu.. dah betul-betul ready kitaorang pun terus la bertolak ke Pullman Putrajaya dengan laju seperti KL Drift.. aku hanya menumpang orang jer.. tak mampu bawak keta sendiri lagik.. huhu.. dah la, cite banyak2 pun tak best.. meh-meh layan gambar yang sempat aku dan assistant ambik sepanjang aktiviti berlangsung.. 

p/s: entri kali ni banyak gambar, silakan enjoy ye.. hehe

> the show begin.. now!!

lalu jambatan putrajaya.. suker..

sebelum jumpa Pullman, jumpa PICC dulu

ni bangunan aper? jap2 aku view dekat sket..

ni la Pullman Hotel & Resorts.. cantik gile 
tempat ni tau.. tak menyesal aku pergi.. best!!

bangunan sangat menarik dan unik jugak..

Dah sampai tempat yang dituju, sangat la lega.. kitaorang sangat teruja okey datang kat sini.. maunya tak teruja.. macam aku jadi orang high standard.. nak harap pegi sendiri, memang tak pegi la kan.. time-time camni la baru nak merasa kejap.. hehe.. cian aku kan? kalau nak dating kat sini pun best.. tenteram dan nyaman jer rasa..

aku la nih.. siap dgn sports attire..
semangat nak bersukan!! bajet lebih..

Sebelum acara bersukan tu bermula.. aktiviti yang biasa di lakukan oleh anak-anak dara, mak dara dan makcik-makcik Admin.. hehe.. jangan marah ye.. of coz la camwhore time!!! masing-masing berposing bagai model.. kalah Amber Chia tau.. tak kisah la.. nak berangan sekali-sekala kan.. 

dari kiri : kak Ita, kak Noriah, kak Mimy dan kak Shidah

kami berempat termasuk aku.. kak Mimy tukang
snap gambar nih.. hehe.. tukar-tukar la..

aku tau.. gambar kitaorg jugak.. hehe

Diana join kitaorg lambat, so tak banyak gambar
dengan dia.. ni pun kira okey la ada kenangan kan..

Dah puas bergambar kan? sekarang kita mulakan pulak dengan aktiviti yang aku join masa kat Pullman nih.. aku memang tak terpikir yang aku akan dapat pengalaman main sports game ni.. sangat la memenatkan tau.. tapi seronok tau.. rugi korang tak main.. hehe especially untuk kak Mimy.. takut air la pulak!! 

ni la sports game yang aku join.. "Naga Boat"..
aku kat group boat No. 1.. 

tengok tu, aku berada di tengah-tengah tasik..
giler cuak time nih.. dengan angin yang kuat!
risau jer boat tu terbalik ke hapa kan..

muka tetap ceria walaupun masih
cuak baru lepas turun dari boat.. huhu

Ok, at the end.. group aku menang tempat ke-2.. saje untuk suka-suki bersama staff department aku.. hermm.. dah abis cite pasal Pullman Putrajaya.. separuh hari yang memenatkan.. tapi pengalaman yang aku dapat, tiada ditukar ganti.. nak pegi lagi la.. syiokk sangat!!

~sempat merenung masa depan~

Seharian Berseminar

Title : Memperkasa Peribadi, Menjana Produktiviti
Date : 27 April 2010
Place : Hotel Istana, Kuala Lumpur


Ni aku nak cite pasal aku berseminar pulak semalam kan anjuran Utusan Publication la.. every year mesti nak pergi sempena "Secretary Week" la.. disebabkan department aku sangat protokol.. kitaorg hanya boleh join yang ada kategori seminar/ceramah jer.. aku tau boring kan.. bosan pun ia jugak sbb tak dapat nak join yang ada launcheon punya.. hermm.. tak pe la, ini pun dah kira ok ape! hehe.. dari tak pegi langsung kan.. ni merupakan tahun ke-2 aku join seminar macam nih..

Aku sebenarnya malas nak cite banyak sangat pasal seminar nih.. banyak snap gambar jer la.. so, aku tepek gambar dulu.. pastu baru cite.. boleh x?

amik gambar ngn kak Mimy dulu..
harus la kan, jiran sedepartment!! 

ni Eykin, member aku dari kolej.. 
boleh ada rezeki keje TM same mcm aku..
so, mmg plan nak join seminar ni 
bersama-sama.. cun x kitaorg?
eh! aku nampak kurus la.. hermmm..

kami bertiga : Me, Eykin dan Ila
ni kat dalam dewan, sempat lagi snap kejap
ala.. seminar tak mula lagi pun.. hehe

ni la Sharifah Shawati, speaker 
pertama untuk segmen perunding imej 

Ok, gambar yang atas ni sumer masa sesi tengah pagi-pagi lagik.. muka segar jer kan.. hehe.. yela, konon excited sangat la nak berseminar.. bile dah nak masuk lunch.. lagi la excited terlebih pulak.. kenape? sebab ada la makan lunch sambil dihiburkan oleh Awie.. 

Terus terang cakap la, persembahan Awie tak best pun.. aku sikit pun tak excited nak amik gambar dia masa tengah perform.. pastu dia ni macam sombong sket la.. bajet artis hebat la sangat kan.. hermm.. tak kisah la tuh.. nyanyi pun 4 lagu jer dan tak berinteraksi langsung ngan audience kat bawah2 pentas nih.. ape jer la artis macam nih.. tak mesra alam pun.. 

tapi, nasib baik la pengacara Danny X-factor ada untuk menceriakan suasana lunch time tuh.. kalau tak, aku rasa bosan giler la.. ntah ape-ape punya persembahan la.. sempat jugak la buat cabutan bertuah siket..

sempat jugak la aku bergambar dengan
Danny nih.. wah! sepadan x kitaorg?
jangan gosip tau!! hehe..

aku ngan kak Mimy lagi, sebab bosan
dengar Awie nyanyi.. bek dok luar
bergambar kan.. huhu.. pose baik punya!

ngan Eykin lagik.. hehe.. takde keje dah nih..
tu yang tibe-tibe jadi camwhore lak..

Bile dah petang-petang, mula la masing-masing ingat nak balik jer kan.. dah penat kan.. tapi terpaksa bertahan sebab nak dapatkan cabutan bertuah dan sijil penyertaan.. hermmm walaubagaimanapun, aku terpaksa akur yang aku belum cukup bertuah untuk memiliki Rantai dari Rafflesia tuh.. mungkin belum rezeki kot.. huhu.. insyallah ada yang lain untuk aku ek.. 


Pengakhiran seminar agak membosankan dengan teknik mekap oleh Sendayu Tinggi.. ntah ape la, mekap org yang dah cantik.. memang la lagi cantik kan.. carilah model yg ala-ala jer pastu transform jadi cun.. barulah betul kan.. tak kisah la tu semua, ape yang penting.. aku dapat tambah kenalan dan ilmu yang sangat bagus untuk dipraktikan kerja seharian.. end~

Thursday, April 22, 2010

Earth Day 2010


Selamat menyambut "Earth Day" pada hari ini kepada semuanya.. program ini dengan rasminya akan disambut setiap tahun (merujuk kepada tarikh 22 April).. korang pakai baju kaler hijau x ni? tak pakai? korang ni memang tak menyokong betul la.. ada yang pakai? bagus sangat.. korang boleh geng dengan aku sebab hari ni aku pun menyokong aktiviti ini dengan memakai baju kaler hijau jugaks.. sila scroll ke bawah ye..

green day!

Cekodok! sangat la sedap makan di waktu pagi..


Sedapnyer la aku nengok cekodok kat atas nih.. nikmatnya kalau dapat makan kan.. lagi-lagi aku yang bekerja kat dlm suasana aircond  nih.. sejuk giler!!! ekceli entri ni tergolong di kalangan Tag juga sebab aku dah baca dan kene tag pulak ngan sis Kellazule ni kan.. tapi aku tak kisah, sebab aku memang suka makan cekodok nih.. hehe..

Jawab Tag seperti di bawah:

1.  Sila copy gambar cekodok di atas
      ~ awal-awal dah siap copy.. hehe..

2.  Sebutkan nama Penghantar Sarapan cekodok
      ~ kak Kella.. tq^^

3.  Bagi tahu kenapa cekodok pisang menjadi sarapan 
      pilihan anda..
      ~  biasanya cekodok ni sarapan sampingan selepas nasi 
          lemak di hari minggu jer.. hehe.. giler aku melantak 
          kan.. memang sedap..

4.  Tag game ni hanya boleh di pos pada waktu pagi sahaja.. 
       "before noon"
       ~  disebabkan aku baca tag ni pun dah dekat noon smlm, 
            jadi aku tunda utk publish entry ni at 9:10pagi hari ni..
            boleh kan kak kella? hehe..

5.  Last sekali, pass kan tag game ini kepada 4 rakan-rakan anda
      yang lain..
      ~ Liyana Ariff, Diana, Yanie dan Liyana Nordin dan kepada 
          sape-sape yang suka makan cekodok la.. kalau nak cekodok
          ni betul-betul sila buat sendiri ye..

Wednesday, April 21, 2010

My Soulmate



The soul mate is what we aspire to and like to understand about us, is what we deem to be perfection, purity and endless regarding our own being.


Tuesday, April 20, 2010

Haven't Met You Yet

I'm not surprised
Not everything lasts
Have broken my heart so many times
I stopped keepin track
Talk myself in, talk myself out
I get all worked up
Then i let myself down

I tried so many hard not to lose it
I came up with a million excuses
I though, I though of every possibility

And I now someday I know that will all turn out
You'll make me work 
So we can work to work it out
And I promise you kid 
That i'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

Mmmmm..

I might have to wait
I'll never give up
I guess it's half time
And the other half luck
Wherever you are, Whenever it's right
You come out of nowhere and into my life

And I know we can be so amazing
And baby your love is gonna change me
And now I can see every possibility

Hmmmm..

And somehow I know that will all turn out
And you'll make me work 
And so we can work to work it out
And I promise you kid
I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

They say all's fair
And in love and war
But I won't need to fight it
We'll get it by it??
To be united

And I know that we can be so amazing
And baby your love is gonna change me
And now I can see every possibility

Hmmmm..

And someday I know it will all turn out
And i'll work to work it out
Promise you kid I'll give more than I get
Than I get, than I get, than I get

Oh you know it will all turn out
And you make me work
So we can work to work it out
And I promise you kid
I'll give more than I get
Yeah, I just haven't met you yet

I just haven't met you yet
Oh promise you kid
To give more so much more than I get

I said I love, love, love, love, love, love, love
I just haven't met you yet
Love, love, love..
I just haven't met you yet

by: Michael Buble

Monday, April 19, 2010

Kehilangan Achik Spin

Dalam Kenangan 1982 - 2010


Salam takziah buat keluarga
 allahyarham  Abdillah Murad Md. Shari, 
yang lebih dikenali dengan nama
Achik Spin. Semoga arwah ditempatkan 
dikalangan orang yang beriman
~Al-Fatihah~

Sleepy!!

Hujung minggu yang sangat memenatkan apabila terpaksa berulang alik dari KL-Perak-KL.. naik lunyai seluruh badan aku.. saat entry ni di publish.. aku masih keletihan dan mengantokk!! tak puas nak tido lagik nih.. hehehe.. alangkah heavennya kalau aku dapat tido kat umah time nih.. tiba-tiba aku sangat jeles ngan Umi aku yang dapat sambung tido lepas siapkan kitaorg brekfest tadi.. inilah nasib orang yang telah bekerja.. tanggungjawab harus diutamakan la kan..


huarghhh!!!! tibe-tibe terbayang bantal peluk dan selimut stripe kat katil aku.. nak balik.. sambung tido!! pastu dengki jugak kat seseorang yang tengah lena tido kat rumah dia.. nak temankan dia boleh?? hehe.. 

Friday, April 16, 2010

Berduyun Tiba!!


Tolong.. tolong.. aku tak tahu..

"Kenapa bile kite mengharapkan seseorang istimewa hadir dalam hidup kite, dia mesti tak datang-datang.. Tapi, bile kite dah mula bahagia hidup sendirian.. tibe-tibe dia hadir tanpa diduga.. bukan sorang! tapi berduyun-duyun pulak"

macamana ni ek? 
ape yang harus aku buat!

Shopping Mall

Bile tiba hari Weekend aku mesti dok kat uma.. tak pegi jalan-jalan pun.. kata anak dara yang baik.. hehe perasan! takde la bukan cenggitu.. cuma malas nak keluar.. bile aku keluar, kompen lagi sahih yang duit aku akan keluar seiring dengan air yang dicurah di daun keladi.. memang tak boleh tahan.. bile plan nak keluar tu mesti la dok terpikir-pikir mana Mall yang nak dituju kan.. kat bawah ni Mall yang antaranya menjadi pilihan untuk aku tuju kalau nak window shopping, lepak-lepak, having fun dan paling penting nak shopping ler.. hehe harus kan..

1. Midvalley Megamall


2.  1 Utama (OU) 


3.  Berjaya Times Square


4.  Sungai Wang Plaza


5.  Pavillion


Ekceli ada few Mall lagi yang ada kat KL ni kan macam KLCC, The Mines, Wangsa Walk Mall etc.. tapi yang lain-lain tu jarang pegi... yang top 5 kat atas ni memang yang selalu terlintas kat fikiran bile boring tahap gaban dok uma di hari weekend.. sometimes tu takde beli ape pun, saje suka buang masa dan tenaga berjalan pusing satu Mall ni kan.. tengok gelagat manusia yang berpusu-pusu kat dalam Mall nih.. 

Lagi aku suka bile tengok pasangan kapel berdating.. macam-macam la tebiatnyer.. aku tak kutuk ok, aku suka tengok jer.. sebab setiap manusia tu diciptakan untuk berpasangan kan.. jadi, aku yang belum berpasangan ni suka la tengok orang lain bahagia.. tak gitu kawan2? hehe..

Tapi antara semua Mall ni, aku paling suka pegi Midvalley tuh, dats why la dia kat no 1.. aku pun tak tau kenapa aku suka Midvalley nih.. mungkin sebab hanya amik masa 10-15 minit dari uma aku kot.. kalau korang nak tau, aku siap da hafal kedai-kedai kat dalam Midvalley tuh.. tak payah susah-susah pegi tanya kat kaunter pertanyaan kan.. jadi, kalau aku pegi Midvalley, aku dah tau kedai mana aku nak pegi.. tak payah terpusing-pusing macam takde arah tujuan.. hahaha..

Pulak tu, kat Midvalley ni semua pun ada.. susunan kedai2 kat dalam pun tak semak.. senang nak cari kan.. kedai pun banyak jer yang jadi pilihan.. ikut suka la nak masuk kedai yang mana pun.. habis-habis pun pegi jer la kat wayang tengok latest movie yang ada.. takde la dikatakan ketinggalan zaman dgn wayang-wayang nih.. betul x?

So, cane pulak dengan korang pulak.. Mall mana yang menjadi pilihan korang ek? boleh jer nak share bersama^^

Thursday, April 15, 2010

TAG Kasut Favourite

Hadoiii.. awal-awal dah mengeluh ek? yela, aku kene Tag lagi sekali da.. tapi kali ni punya Tag memang faveret aku la sebab pasal kasut kan.. seperti yang korang sedia maklum.. aku ni kan gile kasut wadges.. so banyak la koleksi kasut wadges aku.. ermm banyak ker? ada la few kan, untuk suka-suka tukar mengikut aktiviti dan occasion.. cewah..


Aku kalau bab kasut nih, aku tak reti nak pilih mana yang faveret sebab pada aku sume kasut aku sangat aku suka.. kalau tak buat ape aku beli kan? betul x.. hehe.. tapi aku tetap kene pilih jugak.. so, dalam banyak-banyak kasut yang aku ada, aku tunjuk yang t0p 4 la.. memang aku lenjan kasut ni sampai tahap aku nak beli baru..

Sekian kalinya juga, aku telah di Tag oleh sis Mimy :





Brand : Casablanca, Vincci, Vior dan Henry
Harga : Range RM60 - RM80 
Tahun beli : 2009
Reason beli :
1.  Casablanca ~ aku suka design kasut ni yang ala-ala spartan gitu.. menarik sangat sebab comfort, hitam dan wadges!!
2.  Vincci ~ aku beli kasut ni sebab masa tu nak match ngan baju konvo aku yang kaler pink.. masa tu takde pulak kasut yang menarik dlm simpanan, jadi aku rembat jer la kat Vincci nih.. wadges lagik!!
3.  Vior ~ ni memang aku suka sangat.. walaupun berbelit-belit nak pakai kan.. tapi aku tetap suka sebab design cantik dan menarik.. paling penting, wadges dowh!!! haha..
4.  Henry ~ oh, kasut ni aku suka sebab beli yang handmade dan customade dari Henry (owner tukang kasut).. pulak tu aku berkenan dengan material jeans kat bahagian depan kasut nih.. nampak vogue dan ayu bile pakai dengan baju kurung kan.. seksi tau! selesa sangat walaupun bukan wadges.. hehe..


Dah abis cite kasut favourite aku kan, sekarang aku nak tag :
kamu.. kamu.. kamu.. tak kira la lelaki ke perempuan ker.. korang sume pun pakai kasut kan? jadi, buat la tag kasut ni sebagai kenangan kat kasut-kasut yang ada.. hehe.. buat tau!!


kak Mimy, dah siap buat Tag nih!! yeah^^

Wednesday, April 14, 2010

TAG Pemandu Berlesen

Hari tu keje aku dok Tag kat orang.. kali ni aku pula kene Tag pasal Pemandu Berlesen.. aku ada lesen ker ek? mesti la ada.. sebab tu aku kene Tag ni oleh Sis Mimy kan.. tak caye ker? Meh layan tag aku kat bawah ni..

1.  Adakah anda mempunyai lesen memandu?
  • mesti la ada lesen D jer, hanya untuk kereta.. kalau tak mesti kak Mimi tak tag aku kan.. hehe.. 
2.  Bilakah anda mengambil lesen memandu?
  • masa umur 18 tahun.. time ni tengah menunggu nak masuk kolej kan.. 
3.  Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
  • sebab aku muda lagi kan, adalah nak masuk 5 tahun.. =D
4.  Pengalaman pahit ketika memandu?
  • rasanya belum ada lagi kot sebab aku ni pemandu berhemah la.. yeke? ermm.. tapi pernah la tengok kemalangan ngeri berlaku depan mata.. fobia kejap time tu..
5.  Pengalaman manis?
  • ada ker? ada la.. bile aku dah ada lesen memandu sah nih, best dowh bile aku dapat pengalaman bawak macam-macam jenis kereta kan.. Honda, Proton, Hyundai, Perodua, BMW, Volvo and more.. ni semua koleksi kereta keluarga aku la.. 
6.  3 tabiat ketika memandu?
  • kalau drive kereta sorang-sorang, aku suka sangat buka lagu kuat-kuat yang rancak sambil nyanyi lagik..
  •  same macam kak Mimi, aku kalau drive mesti tak pakai kasut.. tak reti la.. kalau tak rasa pedal tu macam tak puas nak drive kan..
  •  aku akan makan gula-gula sebab nak elakkan dari bosan dan mengantuk
7.  3 pantang time aku memandu bila...
  • bile orang tak bagi signal nak masuk line.. bukan kene bayar pun bagi signal tuh.. tu pun nak berkira ker? hadoiii.. sabar jer la..
  • bile dah lampu hijau kat trafik lite, keta depan aku lembab nak masuk gear.. lagi-lagi kalau trafik lite yang kejap je hijaunya tuh.. memang hangin tau..
  • bile kereta depan bajet bawak kereta BMW, padahal kereta kelisa jer tapi nak duduk line laju.. bukan nak berlagak tapi sedor la diri tu siket.. tak sesuwaiii la wehhh..
8.  Aku tag pada pemegang lesen kereta.. tag goes to:
  • sape ek? korang dah baca tag aku nih, korang rasa korang ada lesen memandu, sila la buat tag ini yer.. nnti aku nak baca pulak.. hehe..

ni kereta yang aku pakai sekarang..
BMW M6, smart kan? hehe..

Innit yang Kecik

Tengah godeh2 nak hapdate blog tibe-tibe terjumpa 
something yang interesting, bagi aku la kan..
tak sangka tau.. macam tak percaya pun ia jugak..
bukan senang nak jumpa benda-benda mcm ni..
aku selalu gak cek, kot-kot ada la aku punya..
rupanya memang ada la kot.. hehe..

ok la, tak payah la aku nak panjang2 cite..
korang tengok jer la something yang aku attach
kat bawah nih.. 

~taraaa~


ha, tengok2.. aku punya innit tuh..
 tak sangka jumpa benda ni kat page
aku sendirik.. malu.. malu..
erm.. tu je la yang aku nak share pun..
~Redlife2love~

Tuesday, April 13, 2010

Permintaan Ditunaikan

Oh KLCC.. haha =P

Setelah hampir 4 tahun aku tak pergi KLCC, akhirnya semalam adalah detik keramat di mana aku telah menjejakkan kaki aku buat sekian kalinya.. haha..sangat memalukan!!! siap kene sound baik ngn member aku lagik.. aku ni dok je kat daerah Kuala Lumpur tapi tak lepak KLCC.. malu..malu.. eh! sori sket ek, aku ni bukan jenis yang suka melepak tak tentu arah yer.. 


Aku hanya akan pergi satu2 tempat tu bile perlu dan ada tujuan saje.. aku pergi KLCC tu pun sebab menemankan member aku sorang ni yang hangout berkapel-kapel kan.. ni semua sebab plan yang tak jadi hari Ahad lepas.. tu yg tibe-tibe plan mengejut semalam terus jadi pulak kan.. aku pun ok jer la temankan dia..


Terus menuju ke TGV KLCC nak tengok wayang.. cite ape? Revolusi KL Drift 2.. iye.. iye.. aku tau aku dah terlewatkan.. yela baru sekarang dapat tengok movie nih.. hahaha.. tak kisah la.. member aku yang nak belanja pun.. 


Baiklah, kini permintaan member aku tu dah ditunaikan sebab nak sangat aku temankan dia jadi "shanti" dia untuk hangout ngan member2 dia.. aku sebenarnya nak say sorry gak sebab tak boleh nak masuk sangat ngan member2 dia tuh.. huhu.. tapi ok jer buat tambah-tambah kenalan baru..


Next, mungkin akan keluar lagi ngan member aku  nih.. tapi tak tau bile dan ke mana pula arahnye.. akan disetkan kemudian hari.. hehe.. 


chaow dulu~




p/s : aktiviti tak bergambar ye.. harap maklum.. hehe

What A "Vocal"

Wow! great! superb! and more.. cewah, terlebih pulak aku kan.. hehe.. neway, anything else yang boleh digambarkan silakan.. aku malas nak cakap banyak.. korang preview dulu klip-klip yang aku attach kat bawah nih.. silakan enjoy yer..




Dah tengok tiga-tiga klip video kat atas nih? korang mesti tertanya-tanya sape la minah kat dalam klip video ni kan.. aku pun tak kenal dia ni sape.. kuang, kuang, kuang.. tapi dari klip-klip yang aku tengok, nama dia Dian.. dia ni ala-ala Yuna la.. tapi pada aku suara dia lebih lemak merdu dari Yuna.. aku jumpa klip-klip ni masa aku tengah godeh2 youtube, terjumpa dengan klip ni sume terus jatuh chenta ♥ ♥ ♥

Dengan hanya bertemankan guitar, dia mampu menyanyikan lagu pilihan dengan sempoi dan best.. aku suka dengan cara dia nyanyikan lagu-lagu nih, baik dari kalangan artis luar negara hinggalah lagu ciptaan dia sendiri.. sangat talented kan..

Untuk pengetahuan korang, lagu klip yang kedua tu telah dicipta bersama oleh kawan Dian ni iaitu Zaffry.. aku rasa lagu ni kalau dengar kat radio, mesti aku akan ingat artis omputeh yang nyanyi.. tapi rupanya.. melayu je dowh.. oh! aku tertipu.. hehe.. yang klip akhir tu untuk lagu Resah tu Dian ni yang cipta sendiri.. sedap kan lagu nih.. macam  nak telan jer.. hehe.. tapi tak boleh la.. dengar je takpe ek.. 

Sekian~

Sunday, April 11, 2010

Double Trouble


Fenomena muzik rock akan terus memuncak 1 Mei ini apabila dua kumpulan rock lagenda, Search dan Wings bakal disatukan dalam Konsert Double Trouble. Setelah hampir 30 tahun dalam industri dan melalui pelbagai kontroversi, namun kumpulan rock ini masih gah berdiri sehingga hari ini.

"Bersyukur akan disatukan semula di atas satu pentas selepas 17 tahun dan kali terakhir adalah pada Konsert Double Trouble tahun 1993. Kami rasa 'teragung' apabila anak watan diberi kepercayaan untuk menjayakan konsert besar-besaran seperti ini. Kami harap konsert ini akan menjadi terulung dan terbaik untuk tahun ini. 

"Walaubagaimanapun, konsert ini hanya akan diadakan di Kuala Lumpur buat masa ini. Tiada konsert jelajah dalam perancangan." kata Awie.

Konsert yang bakal berlangsung selama 2 jam akan menyaksikan dua lagenda rock Malaysia mempersembahkan 20 lagu hits seperti Gemuruh, Opera Hidup, Fantasia Bulan Madu, Isabella dan Derap Komando.

Konsert Double Trouble akan diadakan pada 1 Mei 2010 di Arena Tertutup, Bukit Kiara Equestrian & Country Resort bermula jam 8:45 malam.

Tiket boleh didapati dengan harga RM70 di lokasi seperti Viva Sports - Kompleks Pertama, Triways Travel Network - KLCC, Istana Budaya, Sri Amera Holdings - Plaza Alam Sentral dan HTO De Futsal - Dataran Sunway ataupun layari www.1malaysiaticket.com atau www.ticket2u.biz

info credit to [klik sini]

So, korang tunggu ape lagi? Marilah kita beramai-ramai pergi menyaksikan konsert yang penuh dengan fenomena tersendiri ini. Jangan buang masa, dapatkan tiket-tiket di kaunter berhampiran korang. Insyallah aku akan pergi, sape nak join? tiket beli sendiri la  ye. hehe^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...