My Followers

Friday, February 26, 2010

Salam Maulidur Rasul


Aku mengambil kesempatan ini, mengucapkan Salam Maulidurrasul kepada semua umat Islam di seluruh Malaysia mahupun di mana jua korang berada yer.. tak lupa juga, Selamat Bercuti di hari yang penuh keberkatan ini.. semoga ape yang korang lakukan hari ini dan seterusnya akan diberkati dan mendapat keredhaan yang Maha Esa.. Insyallah.. Marilah kita sama-sama bermuhasabah diri untuk menjadi yang lebih baik untuk hari-hari yang mendatang.. Amin..

Thursday, February 25, 2010

TM Point atas Tayar??!!


 ..Me and Kak Azeeta..

..kak Azeeta..Me..kak Shidah..

 ..kak Shidah..Ikram..kak Azeeta..

Hari Selasa lepas, 23/2/2010 aku bersama dengan 4 orang staff lain; kak Azeeta, kak Shidah, Ikram dan Ezuan telah dipilih untuk bersama-sama meriahkan majlis Pelancaran khidmat terbaru TM Point on Wheels (TMPW) mewakilkan staff dari department aku.. ekceli TMPW ni same je macam TM Point yang ada kat seluruh malaysia  ni, cuma kali ni ditambah lagi khidmat servisnya untuk lebih dekat dengan pengguna-pengguna produk dan servis TM.. menggunakan kaedah Lori  4 roda untuk menjelajah setiap negeri yang ada hanya dengan lori.. lori ni bukan lori angkut balak tu sumer.. khidmat ni same je lebih kurang mcm perpustakaan bergerak tuh.. kat TMPW ni boleh la nak bayar bil streamyx ke, bil tel ke dll.. setiap negeri akan dihantar 1 lori TMPW untuk memudahkan perkhidmatan.. jadi, korang sila la berkunjung ke TMPW berhampiran anda ye.. hehe.. jangan korang pelik pulak kalau korang nampak TMPW ni kat atas jalan raya nanti.. pelancaran ni telah dirasmikan oleh Y.B. Dato' Seri Utama Dr. Rais Yatim tau.. masa dia on da way nak ke dewan untuk lunch time tuh, dia nak jugak bersalam-salam ngan staff TM sekeliling dia.. aku salah sorang yang disalam la.. macam aku pulak artis.. haha boleh ke?? tak kisah la tuh, yang penting makan sedap sangat.. kenyang la makan free kan.. k la tu je la kot wat masa nih.. 


Besday Party!!

Sepatutnya entri ni dah lamer terpublish, tapi disebabkan aku sibuk ngan keje-keje kat ofis.. maka terpaksalah aku biarkan kat draft tu dulu.. hehe.. hari ni baru la nak cite walaupun cite ni dah beberapa hari berlalu.. lalalala.. Ahad lepas, 21/2/2010 sis Nadya buat la besday  party untuk anak kesayangan dia Syed Umar tuh secara kecik2 jer.. jemputan untuk saudara terdekat dan kenalan rapat pada sis Nadya jer.. takde la nak celebrate beria pun.. buat la makan2 sket sambil tu melayan kerenah baby boy yang asyik nak berkepit ngan mama dia jer tuh.. tak boleh la mama dia hilang dari pandangan, mesti menangis punya.. tak tau la kenape.. tak payah cite byk, korang enjoy la dengan gambar2 yang telah di snap pada hari tersebut... 

ni la "besday boy" Syed Umar

cupcake sbg kek harijadi yg ditempah
oleh my sis untuk besday boy

 
masa ni tengah nyanyi lagu fav besday boy
..Allah selamatkan kamu..
..Allah selamatkan kamu..
..Allah selamatkan Syed Umar..
..Allah selamatkan kamu..

  
Fuhhhhh.. tiup lilin 1 tahun..
sebenarnya bukan besday boy yang tiup lilin tuh.. 
mama dia yang beria.. hehe jgn marah ar!!

  
dah penat tiup-tiup lilin tuh.. berehat sebentar
dengan mama dia.. amboii, bukan main 
suka lagi besday boy ek dapat dok ngn 
mama dia.. huhu..

  
last but not least, haruslah ende2 dia bergambar jugak
dengan tema kaler merah.. i like okey!! ^^

Dah selesai pun besday party Umar, kitaorang lepak la umah my sis sampai lepas maghrib.. itupun lepas dah tolong2 my sis kemas umah dia seperti sedia kala.. yela, cian dia nak kemas sendiri kan.. sampai jer umah aku, tak payah tunggu lama.. aku pun terus mandi dan tido sebab letih teramat.. ape taknyer.. orang kuat di sebalik party ni tau.. yeke? boleh la.. hehe

Monday, February 22, 2010

Sweet Love Story - Kumbang dan Bunga

kumbang gado ngan bunga.
gado punye gado,
terjadila dialog ini di antara mereka.

*******************
 
kumbang : ok.klau ase xske bgtau trus ye syg..bunga bukannye sekuntum,kumbang bukannye seekor.

bunga : bunga mmg xsekuntum.kumbang tu leh cari bunga lain kan?bg kumbang tu bunga ada banyak depan mata die.tp bg bunga tu kumbang yg sekor tu je die nmpak,yg die syg.xda kumbang tu,t bunga layu pastu trus mati.

kumbang : tau pun.kumbang pon bukannye tamak sgt nak bunga bnyak.die nak isap madu bunga sekuntum tu je.disitu la tempat die tido.tempat die suke.tmpat die syg.dan disitu jugak die akan mati....takkan die cari yg laen.wlaupon ujan yg turun.rbut yg dtang.die ttp ade dgn bunga tu.

bunga : setianye kumbang ngan bunga kan..tp npe kumbng tu ske terbang jauh2 dr bunga tu skrg..xksian ke kt bunga tu tggu kumbang dtg,tp xsmpai2.upanya kmbang tu terbang jauh ngan kwn2 kumbangnye.bunga sedeh.bunga ingt kumbang terbang ngan kwn2 tu pg cari bunga lain..trus bunga ti jd layu je....

kumbang : tak terlintas pon kumbng tu nak cari bunga lain..die cuma nk bejalan2 ngan kwn2 jer..lpas die terbang,die msti blik ke bunganye..kalau boleh die nk bwk bunga tu terbang..tp bunga xleh terbang..sbb die xde sayap.jdi kumbang nie,duduk je kat bunga die.die jga bunga die.xbg kumbang lain kacau..smpaila kumbang ni mati die ttap dgn bunga die.

bunga : mcm tu..(nanges teresak-esak)kan best klu bunga ade sayap.boleh terbang same-same ngan kumbang kesayangan die nieh.

kumbang : camtu kan bunga,cabutla sayap yg ade pd kumbang nieh.biar kite same2 xley terbang.dan kumbang akan setiap masa ada disisi bunga yg diicintai smpai mati.

Saturday, February 20, 2010

Never Knew I Needed






For the way you changed my plans
For being the perfect distraction
For the way you took the idea that i have
Of everything that i wanted to have
And made me see there was something missing
 (oh yeah)

For the ending of my first begin
(ooh yeah yeah)(ooh yeah yeah)
And for the rare and unexpected friend
(ooh yeah yeah)(ooh yeah yeah)
For the way you're something that i never choose
But at the same time something i don't wanna lose
And never wanna be without ever again (oh oh)

..CHORUS..
You're the best thing i never knew i needed
So when you were here i had no idea
You're the best thing i never knew i needed
So now it's so clear i need you here always

My accidental happily (ever after) (oh oh oh)
The way you slime and how you comfort me
(with your laughter)
  I must admit you were not a part of my book
But now if you open it up and take a look
You're the beginning and the end of every chapter (oh oh)

..CHORUS..
You're the best thing i never knew i needed (oh)
So when you were here i had no idea
You're the best thing i never knew i needed
So now it's so clear i need you here always

Who knew that i'd be here
(who'd knew that i'd be here oh oh)
So unexpectedly (so unexpectedly oh oh)
Undeniablely happy (hey)
Said with you right here, right here next to me (oh)

Girl you're the..
You're the best thing i never knew i needed 
(said i needed oh oh)
So when you were here i had no idea
You're the best thing i never knew i needed
(needed oh)
So now it's so clear i need you here always
(now its so clear)

Baby baby
Now it's so clear, i need you here always

Friday, February 19, 2010

Kepak..kepak, Keboom..kebomm

 ..Intro Persiapan..

 Gambar 1
 
Gambar 2
Gambar 3
Gambar 4

Kejap..kejap..kejap... sape pulak yang nak kawin nih? takde angin, takde ribut tibe-tibe dah siap rebus telur bagai.. eh! eh! ni bukan perkara main-main tau.. bior betul? sabar, sabar, bawak bertenang.. korang rasa sape yang nak kawin nih? aku? hermm.. nampak gayanya belum sampai seru lagi la kot.. hehe.. insyallah bile dah sampai jodohnyer.. yang pasti bab-bab bungkus telur ni bukan pasal kawin-kawin la.. bikin kecoh saje! telur-telur yang dalam bekas cantik ni sebenarnya untuk jemputan surau bacaan Yasin di hari Jumaat yang mulia ini.. tujuan sebenar?? niat Umi aku sempena anak buah aku a.k.a Syed Umar setahun, nak bagi orang surau telur (kira macam nazar la).. semalam malam, lepas dinner, umi aku pun ape lagik, suruh la aku ngan sis Nazihah membungkus cantik2 telur tu dalam bekas yang dah siap ada tuh.. ekceli ni lebihan bekas telur masa sis Nadya kawin dulu.. hehe.. recycle jimat duit sket.. bagus..bagus.. amalan yang mulia tuh.. jangan membazir.. so, korang tak payah la pikir yang aku nak kawin pulak yer dalam masa terdekat nih.. perancangan itu ada, tunggu jer la jemputan dari aku ek.. just wait.. ok?

Move..Move..Move

Kui..kui..kui.. semalam kan aktiviti publish entry tergendala.. hari ni aku tunaikan janji manismu aku la.. Semalam, pagi-pagi dah kene berpeluh-peluh guna kudrat yang 4 kerat ni kene pindah-randah.. hadoii.. penat okey.. dah la dengan cuaca yang nak panas jer.. rimas aku weiii.. ape kes? department ofis aku tak lamer lagi nak berwajah baru, so.. untuk fasa yg pertama nih, tempat aku antara yang terlibat untuk di makeover dulu.. tu yang kene move kat tempat lain buat sementara waktu nih.. barang aku memang tak banyak sangat, tapi disebabkan dah berkotak-kotak tambah ngan PC aku.. tu yang buat letih nak hangkut semua.. huhu.. tempat baru sementara aku ni best woo.. ada sofa ngan TV lagik.. boring-boring boleh la ngelat ek! haha.. jangan nak berangan la cik ika oii.. takde maknanya ko berpeluang buat demikian.. matikkk kene bambu ngan boss ko nak ker?? harapan jer la.. wat masa ni best la dapat dok dalam cubikel.. orang tak nampak aku tau.. merasa la kejap jadi macam boss.. hehe.. suka la ngeh..ngeh..ngeh.. perasaan lagik... abis aku nak wat caner? dah memang kene move kan.. terpaksa la terima hakikatnyer.. tapi tempat ni tak permenant la, tak lamer lagi dapat la tempat baru.. huhu.. tapi memang agak semak la jugak tempat nih.. penuh ngan fail2 yang aku tak tau pun keperluannya.. tak kisah la, yang penting aku ada tempat nak buat kerja harian aku kan.. walaupun jauh sket dari pandangan boss aku.. hohoho.. takpe2, henfon kan ada.. guna saja!!! tu la pasal entri kali ni dok move..move..move jer.. 
....
......
.......
........
..Tadaaa..

ni la ofis "sementara" aku tuh.. hehe.. kemas x?

 
muka aku mesti ada gak..
muka kontrol yang penat + letih di tempat baru!!
macam tak letih pong.. lalalala.. 

Thursday, February 18, 2010

Harapan Jer La..

Ikutkan ati nak publish entri baru petang nih.. tapi tibe-tibe teringat yang kabel USB phone aku tinggal kat umah.. cessss moody kejap! hermm harapan la aku nak publish entri tu.. takpe2 jangan bersedih yer.. esok aku hapdate dan publish kat korang ek.. hehe.. ni tengah tunggu time nak balik jer.. dah rimas la.. aircond macam tak berfungsi jer.. huhu.. selalunya mesti sejuk gile.. ape-ape pun esok aku cite ek.. nak balik dah nih.. chaow.. tata, titi, tutu.. 

..BYE-BYE SEMUA..
Drive Safely, Ingatlah Orang Yang Tersayang
(hehehehe)

Aktiviti kala Bercuti

Uiks.. dah lamer aku tak membebel kat blog aku ni kan? bukan tak  nak hapdate.. tak tau nak share ape ngan korang la.. huhu.. sepanjang cuti ni aku byk habiskan masa bersama yang tersayang jer.. Opss!! bukan kekasih hati ke aper ek.. yela, aku kan masih single lagik.. haha.. sudah la bikin propa jer lebih.. mestilah spent time ngan famili aku jer.. asyik kerja..kerja..kerja je kan.. ni la time nak manja2 di samping famili terchenta kan.. nak tau ape aktiviti aku sepanjang cuti nih? adalah memasak, dekorasi rumah supaya kelihatan lebih tersusun dan kemas, jalan2 ke Tesco, Giant, Midvalley dan IKEA jer la.. kepentingan diri sendiri??!! habis-habis pun ngadap lappy sambil mengonline facebook, youtube, layan lagu-lagu best dan membaca blog blogger lain.. ape lagi aku buat ek.. hah.. paling selalu aku buat  bile cuti of coz tengok TV sudah.. lepas satu cite satu cite aku tengok.. biler dah bosan tahap gaban aku nek atas pegi bilik dan bersenang-lenang tido kat atas katil.. best giler dowh.. hahaa... aktiviti yang menyeronokkan sepanjang cuti kali nih.. tu je kot aku buat time cuti-cuti tahun baru cina nih.. bile nak cuti lamer cenggini lagi ek?? nikmatnya la berehat kat rumah.. hehe..

Wednesday, February 17, 2010

Happy Birthday

 
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to Syed Umar,
Happy Birthday to you..

Entri ni ditujukan khas buat anak buah tersayang, Syed Umar yang menyambut birthday yang ke 1 tahun pada hari ini (17 Februari 2010).. pembuka birthday awal tahun!! Sekejap je dah setahun kan.. tapi tak reti-reti jugak nak berjalan.. hehe.. asyik nak dukung jer.. bile suh jalan, merengek! hadoii Umar, Umar.. disebabkan hari ni hari Rabu, sis Nadya plan nak buat celebrate birthday Umar pada  hari Ahad nih.. mesti best.. yela, anak buah pertama nak sambut birthday.. excited terlebih la pulak.. hadiah pun aku dah siap beli dah.. melayang RM aku bulan nih.. huhu.. takpela, untuk anak buah kan.. redha jer la.. nway Happy Birthday my dearest Syed Umar.. muah..muah..muah.. dari Auntie mu yang comey nih.. ngeh~~

Sudah Kerja ke?

Hari ni aku telah memulakan kerja seperti biasa setelah lama bercuti sempena "Tahun Baru Cina a.k.a Gong Xi Fa Cai" selama 2 hari tapi tambah hari Sabtu dan Ahad jadi la 4 hari cuti.. heaven okey cuti lame2.. yelah, pastu liat nak bangun pagi pergi kerja kan? macam la tak biasa.. hehe.. walau apepun perasaan aku tuh.. aku tetap kene bangun jugak sebab nak pergi kerja.. ni sekarang dah ada kat ofis untuk buat kerja2 harian kat ofis.. yang masih bercuti tuh.. selamat bercuti lagik.. yang dah mulakan kerja.. selamat memulakan kerja yer.. huiyeah!! huiyeah!!

Tuesday, February 16, 2010

Big Bang - Let Me Hear Your Voice






Selamat Tahun Baru Cina

Aku tau aku dah terlewat nak wish, 
tapi aku pedulik ape! aku tetap nak
publish gak entry nih.. SO..

Aku nak wish 
"Selamat Tahun Baru Cina" 
kepada semua kaum Cina di Malaysia


Tolong Promotekan Juga

Entri ini berkesinambungan *betul ke words ney?? whatever la pun.. dengan entry yang lepas.. yang sesi2 bermekap bagai tu la.. aritu pun aku dh cite sket pasal ape yang sis aku buat kan? yela, dia sekarang dah mula getting serius dgn kerja part-timer dalam bidang mengandam orang nih.. harusla aku sebagai client pertama merangkap adik kandung terbaik.. tolong la nak promote jugak hasil kerja sis aku ni kat korang-korang yang mengikuti blog aku secara langsung atau tak langsung nih.. hehe.. aku harap korang memberi sokongan yang berterusan untuk mendapatkan khidmat terbaik dari sis aku yer.. kalau korang berminat, boleh la jenguk2 ke NadyaMakeover untuk keterangan selanjutnya.. 


A-3-2, Blok A10
Taman Azalea
Jalan Sri Penchala 2
60000 Kuala Lumpur
hp: 012-3331032
email: deqya5@yahoo.com
web: http://nadyamakeover.blogspot.com

Thursday, February 4, 2010

Semua Orang Cantekkkk

Sekarang ni macam-macam cara dan kaedah yang digunakan untuk jadi cantik kan? dulu kecantikkan ni mungkin lebih diberi tumpuan kepada kaum perempuan.. tapi sekarang, kaum lelaki pun dah pandai mencantikkan diri mereka untuk penampilan yang lebih menarik.. begitu juga aku.. tak nak ketinggalan untuk turut serta kelihatan cantik dan menarik.. nway, aku takde la obses sampai nak cucuk2 bagai nak cantikkan muka okey.. hanya dengan teknik mekap yang betul.. korang dah boleh nampak cantik.. tak percaya? meh tengok perubahan yang ketara kat bawah ni yer...

 
Sebelum 

 Selepas

Dah puas tengok? ha.. korang pun tak percaya yang gambar selepas tu aku kan? yang pasti no editing kat gambar ni yer.. aku lagi la tak percaya tau.. aku rasa macam muka orang lain je dok tepek kat situ.. ni semua gara-gara menjadi model tanpa bayaran untuk sis Nadya yang amek kursus solekan andaman untuk 2 hari pada 30/1/10 - 31/1/10.. aku dengan baik dan rela hati jadikan muka aku untuk dimekapkan oleh kakak aku.. yela, nak tunjuk skill kan.. dan hasilnya? sangat puas hati okey.. korang rasa ok tak mekap cenggini? tapi tidak la sesuai untuk ke ofis.. tebal sangat mekapnya, kang ada orang yang tengok tak berkelip pulak... macam tepek tepung pun boleh jadik.. haha.. mekap macam ni sesuai untuk majlis bertunang atau perkahwinan.. ape-ape pun, thanks to my sis sebab tidak mengecewakan aku.. "practise makes perfect".. kalau rasa nak tambah skill mekap lagik, aku sedia bagi muka aku untuk dijadikan mangsa kreatif ko tuh.. ok la.. chaow dulu...

Wednesday, February 3, 2010

Congrates..congrates!!!

Uiks.. nape tibe-tibe congrates2 bagai nih? harusla aku mengucapkan congrates kepada Yanie kerana telah menjadi pembaca bertuah blog aku yang ke 1406..  beberapa minggu lepas aku ada wat hit counters utk pemenang bertuah ke 1406 tuh *sempena besday aku la.. pastu aku suruh gak printskrin page tu sebagai buktinya kat emel aku kan.. tak sangka owang dekat-dekat je yang dapat ek? jimat duit pos laju aku.. hahahaha.. yela, Yanie ni kan member kat ofis aku.. selalu together-gether kan.. baiklah.. dengan ini aku mengkompemkan yang Yanie akan mendapat hadiah misteri dari aku.. ape hadiahnye? biarlah orang yang bertuah tu je yang tahu.. nway congrates again to you Yanie.. ni buktinya :


p/s :  Sila tuntut hadiah anda dalam masa 7 hari selepas tarikh entri ini di publishkan.. haram maklum ye.. TQ

Tuesday, February 2, 2010

Sabah (Part IV)

Dalam pada aku bercuti di KK tu.. mestilah ada antara perkara yang paling menarik sekali terjadi.. aku pun masa perkara ni happen.. macam tak percaya pun ada jugak tau.. rasa maca mimpi pulak.. hehe.. tapi bile dah tampor2 pipi ni berkali-kali rupanya memang aku sedar.. ape punya perasaan la aku nih.. hermm.. sebenarnya perkara yang paling aku teringin sangat nak buat bile datang KK ni nak jumpa member-member sekolah rendah aku dulu.. walaupun aku takde la dapat nak jumpa dengan semua kan.. yela, dari ape yang aku dengar, kebanyakkan dari mereka dah berpindah ke semenanjung.. tak pun sambung belajar kat tempat yang kitaorg tak pasti.. nasib aku baik bile plan yang dirancang menjadi kenyataan tau.. aku akhirnya dapat juga jumpa dengan salah sorang best friend aku dulu masa kat kk.. kitaorg dulu bukanla BFF pun tapi cukuplah kenal rapat antara satu sama lain.. nak tau sape dia? ok la.. kat bawah ni gambar-gambar yang sempat kitaorg snap buat kenangan.. ida maintain je macam dulu.. aku? mengembang je lebih.. hehe..

 
Siti Nurul Hidayah (ida)

best friend forever tau!!

kenagan terindah yang tak dapat aku lupakan

Setelah lebih kurang 12 years terpisah.. akhirnya kitaorang berjumpa semula.. *macam jejak kasih pulak.. kitaorang tak dapat nak lepak lame-lame sangat sebab masing-masing ada hal sendiri.. walaubagaimanapun masa singkat yang ada kitaorg gunakan untuk menghapdate cite-cite terbaru mengenai diri masing2.. huisshh.. aku seronok sangat dapat jumpa ida.. biasanya kalau dah lame terpisah, bile jmpa msti macam malu2 kan? tapi kitaorg takdenya.. main redah jer tau.. aku tak dapat lupakan saat-saat bersama dengan dia.. aku doakan persahabatan kitaorg akan kekal selamaya.. insyallah.. happy ending kan? (^_^)


...end holiday stories..

Sabah (Part III)

Entri kali ni lebih difokuskan tempat-tempat menarik dan bangunan-bangunan  sekitar KK yang aku dan parents pegi untuk cuci-cuci mata.. hehe.. ikutkan plan asal nak pegi gunung kinabalu park, kundasang dan round2 pulau.. tapi atas sebab2 yang tak dapat dielakkan aktiviti tu semua tak tercapai di akalmu.. kehkeh... so, untuk melayan hati yang kecewa dan lara ni, aku ajak parents aku pusing-pusing KK tengok tempat lama.. terlalu banyak perubahan kat bandar KK nih, sekarang kk lebih maju dgn bangunan yang kian pesat membangun.. dulu byk rumah jer.. shopping kompleks boleh kira la.. sekarang ni dah byk shopping kompleks untuk remaja2 mcm aku  ni melepak di hujung minggu..  tapi best lagi shopping kompleks kat KL tau.. hehe.. selain shopping kompleks tuh, byk dah bangunan2 dan tempat2 yang cantik-cantik tau.. meh aku tunjuk kat korang ek.. ada gambar kat bwh ni yang aku amik sendiri dan ada jugak yang search kat googles.. mix n match yer.. maklumlah tak sempat nak amik gambar semua.. hehe

Masjid Likas dan Wisma MUIS

One Borneo dan Bangunan Kerajaan

Masjid Besar KK dan Plaza Tanjung Aru

Waterfront

Pasar Kraftangan KK

Sutera Harbour Resort & Spa

Arca berlainan di setiap roundabout

Pantai Tanjung Aru
 
Ermmm.. caner? mesti korang tertarik dengan pemandangan, bangunan2 dan tempat2 yang menarik kat sekitar KK kan.. masa aku kecik dulu mana la nak paham sangat dgn pembangunan ni.. sekarang ni biler dah besor.. datang balik tempat membesar.. memang teruja sangat tau.. aku memang akan datang lagi kat KK ni.. itu seharusnya.. next time datang aku nak pergi kat gunung dan pulau-pulau pulak.. sape nak join? hehe.. haruslah meneruskan plan yang tak menjadi.. huiyeah!!!

...to be continue..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...