My Followers

Friday, October 8, 2010

Seronok MenCelebrate Aidilfitri 1431H - Potluck Version

Woah.. lamenya tak update blog nih.. aku rasa semak lalang dah tinggi paras pinggang dah nih.. hehe.. ok hari ni aku cantas kasi licin.. nampak tak muka aku? tak nampak jugak? memang la takde sebab aku tak tepek gambar aku kat sini kan.. ops! terlebih sudah.. jangan mara yer.. nanti kene jual.. sape nak beli? aku pun tak nak.. 

For this entry aku nak cite pasal ape ek? ada kaitan dengan raya jugak tapi celebrate kat ofis.. cane tuh? korang paham tak ape yang aku cuba nak sampaikan.. hehe.. setiap tahun department office aku akan anjurkan rumah terbuka la sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri.. syiok la kan, dapat makan freeee.. 

Maka dengan itu, kami menggunakan konsep "Potluck".. potluck tu maksudnya setiap dari staff department akan contribute 1 jenis makanan ke, minuman ke, dessert ke, tak kisah la.. asalkan sesuai untuk sesi potluck tuh.. kalau tengok menu yang disenaraikan.. memang superb! semua aku rasa nak makan.. tapi ape kan daya, perut kantungku kecik jer.. tak boleh nak sumbat semua..

Jom cuci mata tengok menu yang super menyelerakan.. yumm! yumm!!





Ni baru siket aku letak.. belum aku rajin tahap dewa maksimum pi tepek sume gambar makanan kat potluck tuh.. takdenya aku rajin la eh.. ni pun dah kira baik budi pekerti bagi korang tengok makanan potluck kitaorang.. hehe.. ermm.. saje nak bagitau yang aku contribute Lomang a.k.a Lemang.. bukan same ker? memang la same, cuma dilect je lain-lain.. hahaha.. ada aku kesah? yang penting makan beb.. 

Ape2 pon sebelum makan, kitaorang diberi sorang satu pinggan  dan sepasang fork & spoon plastik yang so cute.. pastu siap tulis nama masing-masing untuk mengelakkan pembaziran coz this things can be reuse for makan-makan lain kali pulak.. hehe.. berjimat-cermat la katakan.. 

See? my name there.. hehe.. skema pulaks..

Dah siap tulis nama, tibalah masa mengambil makanan pilihan.. untuk 1st round aku amik yang macam kat bawah nih.. tu baru 1st round kan.. aku pun tak ingat brape round aku belasah makanan yang ada.. hahaha.. lepas satu.. satu aku bedal bagi perabih.. muncit gak la pewot aku aritu.. yang penting kenyang alhamdulillah~

Penuh pinggan aku okeh.. semua delicious!!!

Dah selesai aktiviti makan-memakan segala, beralih pulak sesi gambar-bergambar.. ni memang keharusan dibuat tiap tahun.. penat la taip panjang-panjang entry nih.. haus hujung jari aku.. hahahaha.. meh layan gambar-gambar cun kitaorang.. oh minah perasan datang kembali..

Diana and Me tengah sedap makan pencuci mulut
ice cream lagik.. sejukkk..

Tu dia, 3 secretary yang muda remaja.. yang penting
aku paling muda ea.. haha.. takde kaitan pown..
sis Mimy, Me and Diana.. so sweet kan?

Aik, ada lagi gambar aku ngan Dianan nih.. kemain lagi
Diana senyum penuh nampak gigi amik gambar kan..
suke sangat la tuh.. biasa la bergambar ngan artis kat
sebelah tuh.. ARTIS ker??? tetttt... =P

Dah abis aktiviti makan pastu sesi bergambar cun.. masing-masing pun kembali la bekerja seperti sedia kala... ape? ingat buat openhouse umah sendiri ker nak melepak dari pagi sampai petang? adeh.. 

Ok la, entry abis sampai di sini..
Thanks for read this blog~

6 comments:

liyana said...

cun la ko in pepel kaler tu. i loikee!! hihi

RedLife2Love said...

hehe.. tenkiu lalink.. shy2 dah ni tau.. =P

liyana said...

shy2 konon. wekkk!! hihi yela selalu kn aku nmpk ko pakai merah hitam..hee

TinTaDariHaTi said...

aku nie kalu senyum tak nmpk gigi mmg xsah, ika. hahahah

Mimy Hamid said...

oh muda remaja hakkakkk..sukeee la

RedLife2Love said...

tintadarihati: tu la, kebanyakan gmbr ko ngan aku mmg ko yg senyum nmpk gigi punya.. hehehe~

kak mimy: alwez la muda remaja.. i loike.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...