My Followers

Friday, October 8, 2010

Rumah Terbuka Sendirian Berhad

Tak seperti tahun-tahun sudah, tetiba tahun ni feeling nak buat openhouse membuak-buak pulak.. kenape? aku pun tak tau la.. suatu perasaan yang excited terlebih pulak.. selepas mengadakan mesyuarat tergempar antara aku, sis Nazihah dan Umie.. kitaorang telah sepakat memilih tarikh 25 September sebagai hari untuk Rumah Terbuka sendirian berhad.. hahaha.. ape kes? saje nak berjumpa dengan member-member sekolah dolu2.. windu la kononnya.. tapi memang windu ponn~

Bermula la aksi ke pasar mencari bahan-bahan keperluan untuk membuat Mee Kari dan Bihun Sup.. puas jugak la bercakaran bincang ngan sis Nazihah untuk menu nih.. masing-masing ada pilihan menu sendiri.. last-last buat dua-dua sekali.. habis cerita kan.. yang penat memasak sape? Aku la jugak.. Pagi-pagi dah bangun kemas rumah, menyapu, mop, lap habuk2, susun atur perabot, sekali jugak siapkan bahan-bahan nak memasak.. uih.. baru kemas rumah dah penat.. nak kena masak pulak ea.. adehh..

Ngam-ngam jer time siap masak abis pukul 11 pagi.. aku ngan sis Nazihah pun bergegas la menyiapkan diri untuk tunggu tetamu yang hadir.. aku bajet dorang mesti la datang lewat sket ke kan, sekali tepat kul 12 dah ada member2 aku yang datang.. alamak, aku baru 95% siap nih.. kelam kabut aku siapkan diri turun menjemput member2 aku masuk umah.. gile betul la.. sekali datang serbu baik punya kan.. 3 group sekali sampai..

Aku dah cuak kot, cane nak melayan mereka-mereka ni.. terpaksa la aku membahagikan masa sekejap-sekejap melayan dorang semua.. aku tak nak la nanti dorang terasa hati aku tak layan dorang, penat dorang datang kan.. openhouse aku dari kul 12 sampai 5 petang jer.. tapi sape2 yang datang lepas kul 5 pun, aku terima jer la.. tak kisah punyer.. ngeee..

Ramai jugak member-member aku yang datang hari tu.. walaupun takde la yang aku jemput ramai-ramai tu semuanya datang, tapi kira okey la kan.. dorang tetap sudi datang.. seronok sangat.. cuma penat sket la kot bile buat openhouse sendiri masak nih.. semua kite yang kene buat sendiri.. but its sangat lah berbaloi bile dapat tengok member2 aku makan dengan seleranya.. hilang rasa penat sket.. siap kene pujik melambung yang tak tahan tuh.. kembang semangkuk aku taw.. 

Tengok la gambar-gambar yang sempat aku amik masa openhouse uma aku arituh ea.. terasa suasana berhari raya yang meriah gitu.. i loike~

Bergambar beramai-ramai dengan member SMKBTS
from left : Nik, Mimie, Aku, Bella
Sit from left : Syafiq and Wira (bf bella)

Aku with 3 beauties.. Bella, Nik and Mimie

My housemate kat Kolej dulu.. Nabila.. peace dear!!

Aku with couple from Kolej.. Shah and Eykin..
serba hitam hari tuh.. so sweet together kan..

Shah and Eykin lagik.. smile guys..

sis Mimy pun ada gak datang tau.. tengok tu muka
dia terkejut kena flash kamera.. but comeyy jer..

La.. tak pandang jugak kamera ea.. hermmm.. tapi 
tetap cun la.. dah kenyang dapat makan kan.. hehe..

Aku with Syana and Zati (adik syana) 

Eh! tetiba ada jugak enterprem kapel married wannabe
ni ek.. bukan men susah  nak amik gambar berdua tau..
abg Megat suka main-main.. sis Mimy dah buat muka jer..

ni time sis Mimy ngan abg Megat dah nak beransur balik..
sempat lagi bergambor kat depan umah walaupun parents
aku tengah bersantai depan kitaorang.. memang camwhore tegar..

Ape-ape pun, openhouse aku berjalan dengan lancarnya.. semua yang datang makan dengan seronoknya.. paling penting gambar-gambar dan moments yang sekejap kita bersama tu yang paling best kan? nak say thanks kat semua yang sempat hadir kat openhouse aku hari tuh.. itupun kalau korang baca la blog aku kan.. heheee.. nanti next year aku serbu umah korang pulak.. jangan lupa jemput aku.. aku tunggu taww..

Entry habis kat sini jer..
Thanks for read this blog~

4 comments:

Mimy Hamid said...

ishhh si laki baju hijau tu leh tak tolong senyum sket..memain jekk..sentapp

RedLife2Love said...

ntahnyer.. mahal sgt senyuman abg megat tuh.. hehehe~

liyana said...

huhu.. aku x pat dtg. ruginyee.. :(

RedLife2Love said...

tula.. ingat ko ada kat kl time nih.. huhu.. nnti la ek some other time aku jmput lagik.. insyallah~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...