My Followers

Thursday, October 14, 2010

Ape Bunyi Hon Pilihan Anda?

Ok, entry kali aku nak lari dari biasanya.. cewah ntah ape la yang larinya tu ek.. hehehe.. saje je nak share something yang interesting but agak funny gak la.. ni untuk korang-korang yang tengah mata stim ngantok tahap gaban.. sesuai sangat la baca entry aku ni ha..

So, enjoy!

Story pasal hon pilihan anda begins...

Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga je yang ada maksud disebaliknya, korang silap okeh!!

Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak.. tahukah korang setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya?


Aku bongkarkan maksud di sebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk korang sekarang.. Please take note yer! hehehe..
  • 1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap "HAI".
  • 2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI".
  • 3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
  • 1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.
  • 2 x HON PANJANG - pemandu tu marah "HOI!!!!... BODOH TAKDE OTAK KE"
  • 4 x atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap;
"Tiiiilammm! Tiiilllammm.. TILAM LAMA, TUKAR BARU.. Tiiillllammm! Tiiilllamm!"

Ada faham? Hon terakhir tu adalah hon si apek jual tilam daaa.. muahahhahaa.. gile kejam~



Entry yang kelakar hampess dah abis yer..
Thanks for read my blog~

5 comments:

Mimy Hamid said...

apa daa hon ni....hahaha bengong

liyana said...

aku x suke org hon bila aku drive.. rasa mcm buat salah je.. hehe

RedLife2Love said...

kak mimy: bengong kan? pasni nak hon2 ada makna tau.. hehehe~

yana: org hon ko tu bkn sbb ko wat salah.. mesti sbb ko bwk 60 km/j kan.. hehehe~

liyana said...

hahaha.. nak gelak je ko kate gitu. aku kan amalkan pemanduan berhemah gitu.. hhaha

RedLife2Love said...

yana: haha..betul la tu ek.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...