My Followers

Thursday, September 30, 2010

Hari Raya 1431H - Part 7

Continue from previous entry..


Pagi dah buat Laksa kan.. malamnya my sis Nadya ada la buat makan-makan sket kat umah dia di Sungai Penchala.. plannye dia nak buat Nasi Ayam and it happened.. my sis takde la buat secara besar-besaran pun, sekadar family terdekat jer.. im so excited! reason? nak jumpa my dear niece, syed umar.. hehe..

Aku ngn sis Nazihah datang awal sket dalam kul 5 lebih.. nak tolong ape yang patut.. kesian sis Nadya buat preparation sorang-sorang kan.. my parents datang lepas maghrib kerana masih berpuasa 6.. aku pun tolong la masakkan nasi ayam since my sis dah masak sket.. takut tak cukup kan.. mula la sesi menyingsing lengan and work for cooking.. hehehe..

Maka dengan itu, inilah hasilnya :

hermm.. cedapnyer!!! hingga menjilat jari-jemari
yang tulus lagi mulus nih.. 

Woah.. menarik tertarik dan sangat sedap.. hehehe.. puji diri sendiri lagik.. ampun ya readers.. memang sedap, tak tipu punya.. +_+ kalau tak caye, tanya la my Umi, my Abah, sis Nadya, sis Nazihah, bro Afzal dan seangkatan dengan mereka.. pasti akan cakap mavelles.. hahaha.. suruh tanya kat kaum kerabat aku kan, mesti dorang sokong aku jer.. lalalala.. but its a true FAKTA ekceli...

Ok, enough pasal makan nasi ayam itu.. lepas makan-makan tu kitaorang pun melepakkan diri kat hall sambil tengok drama series korea kat astro.. semua dah terjebak jugak.. hahaha.. nasib la korang kan.. tengah lepak-lepak tu of coz la ada yang mencuri perhatian kitaorang.. sape lagi kalau bukan my niece, syed umar tuh.. but this time tambah lagi 2 orang anak buah my brother in law.. Hanani dan Zaharah.. seronok melayan kerenah mereka bertiga.. so adorable~

Jom layan gambar banyak-banyak.. banyak ker??

This is Zahra, 2 years old..
pipi dia bambam.. chumel kan?


This is Hanani, 6 years old (i guess so.. hehe)
she is Zahrah sister yang adorable.. 
banyak mulut.. tak larat nak layan.. hehe~
but she is still being herself!!

Last but not least, of coz la my beloved nephew..
sape lagi kalau bukan Syed Umar ni ha.. 
ni la intan payung pengarang jantung famli aku skrg..
tak puas nak melayan kerenah dia sorang jer..
tau la cucu pertama kan.. nasib la Umar oiii..




Kami makan nasi ayam dengan gembiranya.. huiyeahh.. kenyang perut suka hati.. sambil melayan kerenah budak kecik 3 orang nih.. tak kering gusi dengan gelagat masing-masing.. =)

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

2 comments:

IdzaLia said...

terliur tgk nasi ayam tu.. yum..yum..
comey ye budak2 tu..

RedLife2Love said...

mmg terliur sbb sedap! hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...