My Followers

Wednesday, September 22, 2010

Hari Raya 1431H - Part 4

Uiks, sekejap je dah masuk part 4 yer.. dalam pada tak nak tulis entry.. berapa part jugak aku buat ek.. hehee.. meroyan dah wei.. tapi yang entry ni aku rasa rileks sket la kot sebab tak banyak cite sangat tapi tetap nak cite jugak.. kasi kongsi la.. 

Macam dah jadi kelaziman pulak, bile time raya orang berpusu-pusu pergi panggung wayang kan.. bukan sibok nak menziarah rumah sedara-mara atau kawan-kawan... tapi kan, aku pun same jugak.. cuma aku lain, aku dah abis pergi beraya umah sedara-mara baru sibok menengok wayang bagai..

Ekceli, tak plan pun nak tengok wayang sebab kalau nak tengok wayang, kitaorang kene drive pergi bandar Kuantan.. yelah, uma Tok aku kan kat Pekan.. amik masa 45 minit la jugak nak ke bandar tuh.. oleh kerana kejelasan kazen aku dah pergi tengok movie Resident Evil malam raya pertama tuh.. aku "kasi gegar" juga kat kazen aku nak pergi tengok movie ngan dia jugak..

Maka, berjalan la kami dari Pekan-Kuantan.. eh bukan berjalan tapi drive kereta la.. hehe.. silap tahip! aku si driver.. kazen aku poyo dan2 tak tau jalan..
Miera : Ko drive la wei, ko kan teror jalan Kuantan sebab ko pernah bermastautin kat sini. hehe..
Aku : Ada ker? keta ko kot, ko la yang drive.. aku tunjuk jalan.
Miera : Alah, senang ko je yang drive.. terus pergi tempat nak dituju. Kalau aku bawak ntah mana-mana jalan aku masuk nanti.
Aku : Yelah.. aku drive.
Sabar jer la aku kan.. tapi tak kisah la.. aku drive jer terus kat East Coast Mall tuh.. ni shopping complex baru kat sana.. macam Midvalley jer.. shopping mall ni siap masa aku dah last sem belajar kat sana itupun wayang takde lagik.. sekarang ni, dah lengkap dah.. semua ada kat sana..

Eh.. melalut pulak cite pasal shopping mall ni.. aku nak bagitau yang kitaorang pergi ECM tu nak tengok movie jer.. hehehe.. disebabkan Miera dah tengok Resident Evil tu, terpaksa la aku n sis Naziha pikir nak tengok movie ape.. akhirnya setuju nak tengok movie

Piranha

Terpaksa la tengok movie nih, ingatkan Step Up ada lagi.. tapi dah abis tempoh tayangan.. tu yang tengok jer la cite yang ada.. Madu 4 ke, senario ke ada tapi lambat sangat nak start.. amik la yang paling awal.. Azab weh tengok movie nih kat panggung.. malu jer rasa..

Tengok time-time raya kan.. pastu dengan hampir 80% orang kat dalam cite ni pakai bikini.. mau tak terbeliak biji mata tengok.. yang laki dah bersorak-sorak kat dalam panggung.. malu dowh.. huhuhu.. a bit menyesal la jugak tengok cite ni sebab tak best pun.. boring! i'm almost menidurkan diri.. ngantok.. aku bagi la rating 2/5 bintang..

Ape-ape pun, merasa la jugak pergi tengok movie time raya ek.. hahaha.. tak pernah aku buat cenggini.. cam best pulak.. but it depends pada movie yang main kat panggung jugak.. =)


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

To be continue.. tak larat nak taip panjang2.. kene separate entry.. hehe~

3 comments:

liyana said...

sempat lagi tu tgk wayang.. hihi
oh x best ke cite tu, aku baru plan nak tgk. so cancel la.. hehe

RedLife2Love said...

tu la pasal, sempat jer kan.. layan.. hehehe.. tak pyh la tgk weh.. rugi jer.. pegi tengok cite lain.. =)

Mimy Hamid said...

tak kose la nk tgk citer berdarah ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...