My Followers

Friday, August 6, 2010

Sybarites Gathering - Part III

Is it the finale for this title entry? hermm.. what do you think? puas tak baca the last 2 entry? ape aku meraban nih? hehehe.. lupakan pasal itu dulu.. meh aku sambung dulu entry ni dari  part yang lepas yer..


Shah Alam

After having our fully dinner.. kitaorang plan nak pergi melampukan diri kat i-City.. dah terlalu heboh cerita pasal keunikan i-City ni kan.. cuma aku jer yang belum berkesempatan nak pergi.. biler dorang dah suggest.. i follow jer la macam iklan Digi tuh.. kan?

Sekali hujan masih belum berhenti la.. tak dapat nak pergi.. sedihnyer.. penat drive jauh-jauh dari kampung baru ke shah alam kot.. bajet la kat shah alam tak berapa nak hujan.. tapi tak dapat  nak duga la.. masih hujan dengan renyainya.. risau gak kalau dah pergi, tengah seronok-seronok jalan dalam i-City tetiba hujan pulak kan.. tak mo lah..

Terus di suggest oleh Inaz pergi tempat karaoke baru buka kat atas pasaraya Bintang dekat ngan Jakel.. dengan itu tempat karaoke tu buat promosi free 10 lagu, kalau nak tambah lagu kene bayar RM1.. kitaorang takde la niat nak tambah lagu.. nyanyi jer la 10 lagu free tuh.. hehe.. dah free kan.. ramai la orang yang datang.. kena la Q jugak..

Sepanjang menunggu bilik kosong.. kitaorang penuhkan la masa yang ada dengan bergambar gedik.. harus la kan.. ni jer la masa yang ada.. bile lagi nak bergambar cantik.. yela, tak dapat nak bergambar kat i-City.. karaoke box pun jadi la..

gambar randomly.. posing pun dah macam ape dah..
takde gaya model pun.. hehehe..

"WANTED AGENT"

Bile aku tengok gambar kat atas ni kan, buat aku gelak sorang-sorang tak hengat taw.. kenape? boleh tak member aku Adha tu beria suh kitaorang posing kat CCTV.. tu nampak tu Adha tengah sebok adjust kamera nak amek gambar kitaorang.. memang takde keje..

Macam-macam posing kitaorang pose.. ni salah satu yang terbaik la.. clear pulak tuh.. huhuhu.. ada motip kitaorang amik gambar nih.. masing-masing berangan nak jadi agen perisik macam Angelina Jolie aka Agent Salt.. teruslah dok bagi-bagi nama untuk jadi agent ape.. 

Nak tau ape nama-nama agent kitaorang? hehehe.. mestilah korang gelak.. yela, Angelina Jolie jadi agent garam.. kitaorang pilih la agent black paper, jintan manis, bunga lawang, daun kari, ketumbar, kayu manis dan cengkih.. nah amik pilih mana yang korang suka.. aku agent black paper sebab pakai all black aritu.. yang lain-lain tu ikut suka la nak yang mana ek..

Siti dan ME
gile penuh gambar ni kan? hahaha..
tak melepaskan ruang gambar yang ada..

Inaz and ME
manjanya kami kan? siap cuit2 dagu lagik..

Ecah and ME
the cutest thing about us? our black and
white color shirt.. hehehehe~~

Lebih kurang 15 minit tunggu camtu, tibalah giliran kitaorang pulak masuk bilik.. bilik karaoke la.. jangan pikir lain yer.. noty taw! ape lagi, dapat 10 lagu free kan.. terus la pilih-pilih nak nyanyi lagu aper.. yeeehooo~

amboii.. sempat lagi bergambor peace yer..
seronok sangat la tu dapat nyanyi kan.. hehe..

yang laian sibok bergambor, siti tetap feeling lebih
nyanyi lagu ek.. memang tak boleh bla.. hoho..
aku watpe lak kat belakang tuh? hermm..

Lepas abis nyanyi 10 lagu tuh, kat kul 12 malam kot.. masing-masing dah tak larat mata, ngantok kan.. berakhirlah reunion@gathering kitaorang hari tuh.. siap salam-salam, kiss-kiss pipi bagai, balik la masing-masing.. dan aku tak terus balik, aku hantar Ecah balik dulu kat area Wangsa Maju.. 

Dah antar dia balik, then, baru aku balik drive sorang dari Wangsa Maju ke Cheras.. memang aku drift la malam-malam kan.. hehehe.. tipu jer tuh.. tengah hujan lebat la.. tak berani laju takut tersasar pulak.. berhati-hati di jalan raya yer.. 

Sampai umah around 1 pagi.. naik lunyai badan aku seharian kuar umah.. 12 jam genap tuhh.. memang gile kan.. betul-betul gathering nih.. hahaha.. ape-ape pun, aku sangat happy dapat jumpa dorang sumer.. dah lame aku tak sehappy hari tu.. sonokk banget!! ntah bile dapat jumpa dorang lagi gamaknyer yer..

Okey.. end of stories..

But before betul-betul end, aku nak attach few gambar lain buat suka-suka..

Wondergirls - kami berlima
Ecah, Inaz, Adha, ME and Siti

gambar dalam lift kan.. masing-masing selit jer la
nak bergambor jugak.. maap la siti, muka ko
tak dapat nak masuk.. tak cukup ruang.. hehehe~

yang ini? amik gambar dari bawah.. habis nampak
semua lubang hidung yang besor-besor tuh..
seb baik takde bijih timah tu semua.. kalau tak
jatuh saham i tau.. mataku sepet.. adesss!

last picture.. depan Watson pun jadi nak
snap gambar jugak.. perasan artis la tuh!

the very last picture.. nice kan cahaya kat atas 
kepala.. penuh keimanan.. hehehe..

Baiklah.. terima kasih daun keladi.. sudi mengikuti cerita ini.. nanti-nanti singgah lagi.. (~^,)

*i missed them already lor.. huhuhu~

4 comments:

liyana said...

bestnye...smart giler gmbr2 sume.. huhu

RedLife2Love said...

liyana: beronok-ronok tau..hehe.. tak payah pakai SLR pun... kamera biasa pun cantik gaks.. =P

liyana said...

itu la psl..jeles pulak aku tgk.. hehe

RedLife2Love said...

liyana: hehe..jeles ek? aku pun tumpang kamera member2 aku tu jer.. aku non-ado la kamera sendirik.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...