My Followers

Wednesday, August 4, 2010

Sybarites Gathering - Part I

Ermmm.. dah janji nak buat entry pasal ni kan? kena la tunaikan ye dak? hehehe.. uihhh.. tak tau la nak mula dari mana.. semua berebut-rebut nak kua cite dulu..

Sabtu yang lepas, telah di planning oleh salah sorang member aku untuk buat reunion.. Reunion? Macam cerita Dunia Baru Reunion pulak yer.. reunion ni refer to my college friends from Shahputra Kuantan.. before kitaorang final sem untuk praktikal, akan ada subject Event Management.. dari situ la terciptanya nama "SYBARITES" nih.. 


"50th of Glory - Sybarites Production"

Thats why la reunion ni dipanggil Sybarites Reunion.. tapi pada aku tak macam reunion pun.. its more like gathering jer sebab hanya 7 orang budak tomeii je yang attend termasuk aku daripada 20 orang ahli.. huhu.. walaupun begitu, aku tetap happy dapat jumpa mereka berenam.. aku rasa last jumpa dorang ni masa Convocation Day aku last year.. almost setahun lebih gak la.. 

Begitula rentetan cerita aku ini.. amboii.. baru pengenalan kan.. belum cerita sepenuhnya lagi.. boleh buat cerpen nih.. hahaha.. joking.. joking saje la.. tak pandai la nak cerpen2 bagai nih tapi ada la ala-ala gitu..

Ok la, aku mula mengikut part yer.. selamat membaca!

Berjaya Times Square (BTS)

Sampai awal gak la dalam kul 1115 pagi sebab nak elak jammed dan takde parking.. pergi weekend kot.. gile nak gerak petang-petang.. harapan la ko nak dapat parking kan.. seperti yang dijangka banyak lagi parking yang kosong.. aku drive la.. tak kuasa nak nek tren.. sekarang ni petang jer hujan.. sediakan payung sebelum hujan la katakan.. hehehe..

Sebelum ape-ape, pergi lunch dulu mengisi perut masing-masing yang dah menyanyi mintak di isi.. lapor..lapor.. kitaorang pun pergi la ke food court BTS tu kat level 10.. tinggi lak aiihh.. aku first time makan kat situ.. dan before ni pun tak pernah tau ada food court kat situ.. boleh?


Excited dapat jumpa mereka-mereka 6 budak tomeii itu.. siapekah mereka?

tu dia.. kami ber-7 sebenarnya.. tapi sorang 
tukang amik gambar, tinggal la 6 budak tomeii..
from left : ME, shima, adha, emy, inaz dan siti..
photographer : ecah

Dah selesai mengisi perut.. beralih la kami 7 budak tomeii nak karoks pulaks.. wah!!! masing-masing dah get ready nak menyumbangkan suara dengan lagu pilihan kan.. 

memilih Neway untuk karok.. tapi tak jadi sebab
weekend RM24++/person.. tak jadi la rasa sangat
pembaziran.. sebenarnya mahal yang amat!
 tak jadi nak karok kat situ.. cancelll~

Tak jadi karok kat Neway kan, amik gambar jer pun jadilah ye.. buat kenangan.. konon-konon jer tuh.. hahaha.. masa tengah sebok amik gambar ni, ada pulak photographer lain yang menyibokan diri dia nak snap gambar kami jugak.. eiii.. tak sesuaii okey.. kang tak pasal-pasal kene mandremmmm.. takooottt aku..

malas nak buang masa kat Neway tuh.. kami 
pun terus la menuju ke tempat lain..
yang depan sekali tu la Ecah..

Dimanakah tempat yang di tuju?

Here we come! Ampang Superbowl..
ni pun kira okey la kan.. sorang kene charge
RM9.50 termasuk kasut.. masih termampu
nak mengeluarkan duit ek..

sebelum lawan game.. mesti amek gambar scoreboard
yang kosong kan? nak tengok sape juara..

Oh banyak cerita kat bowling ni tau.. nak cerita part ni jer mesti tak cukup ruang.. hahaha.. aku pendekkan cerita la.. dah masuk pertengahan game, lane sebelah kitaorang tu dah bertukar owner.. sorang pakcik, sorang makcik dan sorang budak laki (anak dorang kot).. ape yang aku nak tekankan kat sini.. perangai pakcik yang hover tuh..

Ape kes?? memang macam-macam kes pakcik tuh.. aku tak tau la pakcik tu sawan ker, sengal ker, ape ker.. korang nak tau masa dia baru sampai tu kan, dia boleh campak bola bowling yang seberat 10kg tu kat tempat letak bola tuh.. bangang bodoh kan? bukan sebijik.. tapi 2 bijik tau.. memang otak letak kat lutut gamaknyer..

Pastu kan, dia macam bengang ngan kitaorang.. yela, main tak pro tapi banyak kali dapat strike! dia yang bajet-bajet pro tu tak banyak strike dan bola selalu tak jatuh.. hahaha.. kitaorang ni aper lagi.. saling pandang-memandang dan gelak puas-puas.. pastu, setiap kali lepas dia baling bola tuh.. dia mesti akan melompat ke arah lane kitaorang sambil menjerit.. saje la tu nak tarik perhatian..

Tapi, kitaorang heran ape ngan jeritan dan perhatian pakcik tuh!! boleh blahh.. mencikkk.. kitaorang sampai tunggu dia baling dulu baru kitaorang baling tau.. takut la jugak dia melompat-lompat macam beruk tu akan terlanggar kitaorang.. ohhh.. tak kuasa nak layan.. at the end of game.. kitaorang blah jer meninggalkan dia dengan jeritan horrayyy dari kitaorang.. saje nak buat dia hangin ngan kitaorang.. u got serve old man!!!

itu aku ready nak buat balingan terbaik!
bola pink gitu.. cari kaler merah takde pulak..

selepas bertungkus-lumus buat balingan terbaik.. akhirnya habis jugak game.. tak kisah orang kiri kanan nak gelak baling masuk longkang ker.. main tak brape nak pro ke.. ape kitaorang kisah kan.. yang penting we had fun together.. 

Oh ya.. nampaknye scoreboard telah bertukar rupa..
tadi kosong jer, sekarang dah ada keputusan 
siapa juaranya.. huiyeahhh!!
Winner : Ecah (92)
1st runner up : Shima dan ME (86)
2nd runner up : Adha (85)
Last Place : Emy (82)

Keputusan yang sangat memuaskan sebab tak banyak beza pun jatuhan pin kan.. mesti korang perasan kenape ada 5 nama jer sedangkan kitaorang ber7 kan? yang lagi 2 orang tuh; inaz dan siti tak join main.. dorang jadi pemerhati dan tukang tengokan handbag jer.. tak la, jadi tukang sorak yang sungguh adil.. semua orang dapat sorakan yang same jer.. hehehe..

Dah puas main bowling.. ape plak plan seterusnya?


*tunggu untuk sambungan di next entry yer~

6 comments:

liyana said...

wah.. ni baru betul2 meriah ni..hehe

RedLife2Love said...

liyana: ni baru sket, belum semua ada lagi tuh.. nnti kitaorang nak plan lain untuk semua pulak.. aku tak tau la cane pulak ceritanya nanti.. hehe seronok sgt.. =)

liyana said...

mesti best giler kan dpt jumpe. byk bende nak cite..hehe

Sharinginfoz said...

seronoknya berkumpul ramai2 mesti banyak cerita kan

Filem Melayu Terhebat

RedLife2Love said...

liyana: mmg best sgt tau..macam2 nak diceritakan..update gosip2 terbaru lagik..hehe biasalakan pmpuan kalau jmpa mmg gosip jer la byknyer.. huhu..

RedLife2Love said...

sharinginfoz: sangat2 la seronok! hehehe.. tak puas rasanya lepak seharian ngn dorg.. plan nak buat reunion lagi~ =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...