My Followers

Thursday, August 26, 2010

Energy Saving People!!

Today i would love to share something for our Bumiku.. Oh! for those are staff at TM will be familiar to this advertisement.. so, korang baca jer la lagi sekali buat tambah "ilmu peringatan" yer.. hehee..

"Do you know that a simple effort from you can help save a thousands of watts per day just by switching your desktop background from bright to dark?"

Tak paham ker? tetiba gatal nak speaking omputih petang2 nih.. aku tau ramai antara kita yang tak pernah terpikir atau tahu mengenai info ni.. same goes to me, baru tau jugak.. ok jangan kerut-kerutkan kening tu, let me explain more about it.

Kenapa kite harus menukar background desktop dari cerah ke gelap?

"Ini adalah kerana background yang cerah pada desktop menggunakan tenaga sebanyak 74 watt seminit, manakala background yang gelap hanya menggunakan 59 watt seminit. Bayangkan jika anda semua tergolong dalam jutaan rakyat Malaysia mahupun luar dari Malaysia ni memainkan peranan masing-masing, jumlah tenaga yang dapat dijimatkan dalam sehari adalah sangat banyak. Dengan ini, we also can save more money in a day! Lihatlah impak satu usaha yang mudah terhadap iklim dan syarikat kita (for those yang working, we totally use our desktop almost everyday kan?)."

Selari dengan kempen alam sekitar "Bumiku", marilah kita bersama-sama menukar background desktop yang baru. Mula berjimat sekarang!!

My old desktop.. cerah berseri.. 

New look for my desktop.. less color!!
just black & white.. nostalgia sungguh~

I already done my effort to save the energy for my company and bumiku.. how about yours?

4 comments:

liyana said...

aku pun dah tukar black n white. ikut je guna theme yg dorg bagi tu..hehe

RedLife2Love said...

yeah! gud girl.. hehe~

Jamiel said...

Selamatkan bumi kita..

RedLife2Love said...

jamiel: yes! mulakannya sekarang~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...