My Followers

Monday, August 9, 2010

Cempedak Goreng & ABC

Semalam petang, aku ngan umi pergi Giant nak beli barang dapur sket.. balik dari giant tu, kitaorang singgah la kat pekan sungai besi tu.. gara-gara teringin yang amat punya pasal.. hehe.. sangat gedix kan? macam la mengandung dok teringin bagai.. eh! ingat orang mengandung jer boleh teringin ker? yang tak mengandung ni takde perut ker nak kene isi? sekali sekala teringin tu biasa la.. macam korang tak pernah kan.. hermm..

Cari punya carik.. akhirnya jumpa jugak yang diinginkan.. Yummy!!

mula-mula nak makan ini.. Cempedak Goreng.. 
beli la buah cempedak yang dah masak tu untuk 
digoreng sendiri.. kalau beli dah siap goreng sket.. 
tak puas makan kan.. dapat la makan lebih 10 biji.. 
puas hati dapat makan banyak!

pastu dapat pulak pekena ABC nih.. dah la semalam
agak panas dan bahang.. dapat sedut ABC ni kat 
tekak.. perghhh.. nikmat la teramatnya.. 

Seronoknyer.. sebelum puasa ni kan, ada jer la tekak ni teringin nak makan.. tu yang mencari jugak.. nanti dah puasa susah sket la nak dapat makan ek.. rezeki jugak aku dapat makan makanan ni semalam.. pasni takde la dok teringat jer.. nak puasa pun lagi 2 hari je nih.. hehehe~


*gambar kat atas tu aku googles image jer.. tak ingat pun nak snap gambar semalam.. excited sangat dapat makan kan.. huhuhu~

6 comments:

liyana said...

weh, best giler cempedak. kat rumah aku ade pokok cempedak. sekali berbuah sampai berguni kitorang sedekah je kt orang. x larat nak mkn. hehe. skrg xnak berbuah lak die. ape ptt aku buat? hehe

jom buka puasa same nanti? :)

RedLife2Love said...

liyana: cempedak sedap gile..puas aku dpt mkn semalam tau..hehe..yeke? aku baru nak mintak ko sebiji dua..blh goreng lagi..tapi takde rezeki kot klu da camtu..buah tu majuk la tuh dah banyak berbuahnye..nak rehat kot..hahaha~

jom..jom.. bile tuh?

liyana said...

hehe..tu la pasal..majuk la agknye tu..hihi
-----
aku anytime anywhere je...hihi nt kte roger2 ah...yep

RedLife2Love said...

liyana: hehe..ape daa..aku pun tak tau la apesal pokok ko tu taknak berbuah dah..

orait bebeh..puasa ada 30 hari..nnti bile2 boleh plan ek..aku suke~

nliana said...

nyum nyum nyum...
musim cempedak dah datang. kalau beli tu sebiji 40 sen! mahal betul jual kat sini

RedLife2Love said...

nliana: sedap kan..suka makan cempedak byk2..hehe..tula beli sebijik camtu goreng sndiri lagi la puas..klu beli dah siap tu kira mahal kan..mkan pun dpt ciput jer..=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...