My Followers

Monday, July 12, 2010

Treat by Incik A

This is our 2nd time makan kat Pormtip Thai BBQ Seafood Restaurant.. kalau nak tau address katne boleh tengok [sini] yer.. makan kat sini last thursday dengan Incik A.. kebetulan aku puasa, kiranya dia sangat bersungguh nak teman aku berbuka la nih (padahal dia rindu dah lame tak jumpa aku) kan? baiknyer la dia.. 

So, Incik A pun suruh la aku order ape yang aku nak untuk berbuka.. disebabkan aku ni tengah diet, kalau boleh tak nak la makan heavy sangat.. tapi, Incik A suruh jugak aku makan yang heavy sebab aku pun memang pesen tak bangun sahur untuk puasa.. dia risau perut aku kosong masuk angin.. sangat la take care kat aku kan.. sweet like candy!!

Amik masa kat 15 minit tu dok pikir nak makan aper.. berkira-kira nak makan itu la.. nak makan inilah.. semua pun sedap tengok kat menu list tuh.. hehe.. orang tengah meroyan nak berbuka memang la macam tuh.. semua pun nampak sedap je kat bijik mata ni hah.. ni belum puasa sebulan lagik... kira boleh dimaafkan la yer! bahahah~

Meh kita tengok ape aku order ye..

Aku faveret ngan tomyam..
mesti pilih Tomyam Seafood

perghh!! meleleh ayaQ liur aku..
Kerapu masak 3 rasa

makan sayur untuk kesihatan..
Kailan ikan masin.. tapi tak cukup masin la~

last time datang order yang ni kan.. 
kali ni pun order yang same jugak.. yummy!
Ayam Pandan la nih..

air mesti ada, kalau tak nanti tercekik okey..
order la Ais lemon tea, Air kosong & Watermelon juice

Semua di tanggung beres oleh Incik A.. berbuat amal jariah pada orang yang berpuasa dapat pahala lebih kan.. tenkiu Incik A for the treat ya dear! tu pun, perut macam nak pecah dek makan banyak sangat.. seb baik la aku pakai baju kurung, ada la longgar kat bahagian perut yang kian membuncit tuh.. kaver la sket ngan Incik A.. hehehe..


*pasni, plan nak belanja Incik A pulak.. any SUGGESTION? sila tinggalkan suggestion anda di kotak comment yer.. kerjasama anda sangatlah aku hargai.. sekian~

9 comments:

Mimy Hamid said...

nak kelas skit...COZY CORNER GE MALL..hehe sedapp...tak cukup duit suh Incik A belanja balikk

liyana said...

sodap eh... aku suggest ko masak je untuk incik A. pastu makan la kat taman ke, ala2 picnic gitu. lagi suwit..hihi nt misti incik A rindu2an nak makan masakan ko..hehe

RedLife2Love said...

liyana: masak sendiri? memang la boleh, tpi aku ni kan perajin.. senang g makan luar jer.. hehhe.. dia ada jugak suh aku masakan cuma belum terbuka pintu hati ni nak masakkan utk dia.. nasib2.. =P

RedLife2Love said...

kak mimy: katner tu kak mimi? tak tau ler.. huhu~

Elisa Amirah said...

sedapnyerrrrrrr^^

RedLife2Love said...

elisa: memang sedap..hehe~

Deqmie said...

wah.. sedapnye.. nyum3.. =)

RedLife2Love said...

Deqmie: hehe.. yummy too!! =P

Mimy Hamid said...

GE MALL kat great eastern mall..tmpt standard skit la..tp sgt sedap..ada western...ada maly dish...akak suka makan situ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...