My Followers

Tuesday, July 13, 2010

Tora Datang Lagi..

Tajuk entry tiada kaitan langsung dengan entry aku kali nih yer..

Mungkin disebabkan cuaca yang sejuk dan kurang minum air aku batuk-batuk sehingga menyebabkan asma/lelah aku datang dengan tibe-tibe.. aku memang ada asma dari kecik cuma its not very strong one la.. tu yang aku bergegas ke klinik kat ofis aku untuk buat check up.. sekali pergi jumpa doc.. doc suggest i take the gas for helping me kembali bernafas seperti biasa.. tak pikir panjang aku agree jer la sebab aku memang dah tak boleh tahan kan...

Without further due..

I have to eat my lunch today.. but my perut say tak nak to nasi ke, mee ke or ape pun yang heavy.. so, i decide just to eat roti and cecah with nescafe'.. 

This is the roti from Butterscotch Gardenia

Ini pulak my Nescafe' yang hanya
 cap Tesco (red kaler my faveret)

Dats all? yup.. dats all for my lunch.. kalau ikutkan hati nak makan biskut kering jer tapi pikir that i have to take my medicine after eat something.. roti pun ok la..

Doc bagi aku ubat batuk dan tablet asma..
aku tak takut makan ubat.. jadi, aku tak 
kisah pun.. doc suruh makan.. aku telan saja!

Aku pas makan ubat batuk ni mesti mata jadi kuyu jer.. mengantok pulak tuh kan.. hadoii.. nak tido boleh tak? huhuhu~

*dah lamer tak kene asma nih.. kalau kene mula la semput jer nak bernafas.. takut okey!

6 comments:

liyana said...

haih take care dear. make sure balik nanti makan nasik ha.. :)

RedLife2Love said...

liyana: thanks dear.. i will eat some kat uma nnti yer.. hehe =)

Mimy Hamid said...

memang takuttt....sudahhhhh pegi klinik cepattttttt

bubblesphoto said...

babe, i pon ade asthma...

selalu jgak nab..nk bt mcm mane kan.. :-(

just to share something here, kalau boley u x payah makan tablet or pil tuk asthma..

my doc said, x elok utk our body..
better u pakai inhaler..i dh lame quite dr mkn tablet or pil!!

tc..

RedLife2Love said...

kak mimi: scary kan? tak pernah pulak kene seteruk tadi.. huhu.. thnx 4 ur advice!

RedLife2Love said...

bubblesphoto: i jarang kene asthma ekceli.. dis time kene macam scary sket.. huhu.. dan first time gak use dat gas to help me breath tau.. tak penah amik medicine berkaitan asthma pon b4 dis.. neway thanks ya for sharing dat info with me.. appreciate it dear!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...