My Followers

Monday, June 21, 2010

Kisah Nanny McPhee

Last Friday aku tibe-tibe buat plan mengejut dengan Incik A nak tengok midnite kat Midvalley.. padahal Incik A bukan sihat sangat on that day tau.. dengan batuknya, selesema lagik.. kesian dia.. tapi bile aku ajak pegi tengok midnite terus baik.. hahaha.. apekah? 

Aku pun book online tiket movie tuh.. aku amik yang last show on 11:40 p.m. aku memang jarang tengok midnite nih.. ngantok la dowh.. time macam tu biasanya aku sudah beradu jer.. mimpi yang indah-indah lagik.. suka berangan siket aku nih.. 

Tengok, kan dah melalut pulak.. aku paksa Incik A tengok cite kat bawah nih ha.. 


Aku ni macam budak-budak kan? nak tengok cite macam nih jer.. aku kisah ape.. aku dah tengok yang first mesti la nak tengok yang second jugak... Incik A pun layankan jer la kerenah aku ni kan.. tenkiu ye Incik A.. hehe..

Cerita ni best la.. seronok tengok kerenah budak-budak 5 orang tuh.. dalam movie kali nih mengisahkan Nanny McPhee yang telah dihantar untuk membantu ibu muda, Mrs Isabel Green yang terpaksa mengusahakan sebuah ladang milik keluarganya sementara suaminya pergi untuk berperang.. tapi, setelah Nanny McPhee tu sampai kat rumah Mrs Green nih, dia tengok yang 3 orang anak Mrs Green; Norman, Megsie dan Vincent asyik bergaduh dengan dua orang sepupu dorang; Cyril Gray dan Celia Gray sebab tak nak terima kehadiran sepupu yang baru berpindah dari bandar dan akan tinggal bersama mereka..

Nanny McPhee & the Big Bang ni tak banyak beza dengan cerita yang first dulu.. yela tugasnya kene disiplinkan budak-budak tu dengan 5 rules.. bile budak-budak tu dah berjaya didisiplinkan dengan 5 rules tuh, semua sumpahan yang ada kat dia akan hilang.. so, aku bagi 3/5 stars for this movie.. 


*ada kisah di sebalik tengok movie nih.. cite kat next entri yer.. hehe

6 comments:

liyana said...

best kn tgk midnite movie...hehehe

Mimy Hamid said...

heheeh jeng jeng

Ashley Quinn said...

Best2 tapi pastu balik kul 3 pagi esoknyer mesti bgn kul 3 petang lol

RedLife2Love said...

liyana: best gak tapi ngantok la da malam2.. time to sleep! haha..

RedLife2Love said...

kak mimy: tetttt.. apekah maksud jeng3x itu? hehe~

RedLife2Love said...

AQ: itu u la yg bangun 3 petang.. i takde pown.. hahaha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...