My Followers

Friday, May 21, 2010

Thailand Style

Aku tau yang kat Thailand sekarang tengah bergolak dengan krisis kumpulan Baju Merah kan.. tapi itu tidak membantutkan keinginan aku untuk makan masakan Thai nih... haha.. ape kaitan ek? sajer nak merepek hari-hari Jumaat nih... jangan marah ye..

Semalam balik rumah takde makanan.. jadi, aku ajak Incik A teman aku pegi makan.. asyik dengan Incik A jer aku ni kan? kitaorang ade ape-ape ker? Jangan pikir bukan-bukan ye.. kami close friend sahaja! aku senang keluar dengan Incik A nih.. tak tensen.. eh, tapi tensen jugak la sket sebab Incik A ni pelupa jalan.. haruslah kene bebel ngan aku kan.. nasib la Incik A ek.. 

Plan awal nak pegi makan kat Restoran Kayu Nasi Kandar.. nak makan ala-ala mamak style jer la.. tapi sekali nak parking gile payah.. so, tukar plan on the spot pegi la makan kat thai style.. ini pun ok ape.. hermmm jom tengok ape yang kami berdua makan semalam yer..

Review the menu please..

>>>>>>

>>>>>

>>>>

>>>

>>

> tadaaaaa....

Ice Lemon Tea & Ice Bandung

Tom Yam Kuey Tiaw Soup

Fried Spicy Rice

Ayam Pandan

Memang betul-betul thailand style kedai nih.. masakan memang pedas giler.. sekali selak-selak kuey tiaw, hamik ko cili api bersepah.. berasap telinga aku menghirup tom yam tuh.. pastu kuah dia ada masam-masam sket.. tapi memang sedap la.. aku suka.. tak tau la korang kan.. ayam pandan tu pun sedap, lembut jer takde tulang.. isi jer.. memang betul-betul2 makan aku dan Incik A semalam.. hehe.. caner kite nak kurus ni beb?

Ok la ni aku bagi info pasal kedai yang aku pegi nih yer.. korang boleh la pergi try..

Pormtip Thai BBQ Seafood Restaurant
83G, Jalan Dwitasik 1,
Dataran Dwitasik Bandar Sri Permaisuri,
Cheras, Kuala Lumpur
Tel : 03-9171 2711


Kedai ni terletak kat hujung jalan sederet kedai Kayu Nasi Kandar.. kedai dia lampu romantik jer.. best.. Dah macam jalan-jalan cari makan pulak blog aku ni kan.. mana taknye asyik entri pasal makan jer ek? hehe.. takpela, aku pun suka makan ape.. tapi nak diet.. hermmm.. pikir la sendiri Cik ika oiiii..

Selamat Mencuba!

4 comments:

kella said...

ika!! lapar ni tau! lapar sangat dah 2 hari tak makan sedap.. sebb si dia tiada di sisi.. uuhhh... sob..sob..

Sharinginfoz said...

sedapnya makan masakan thai ni....

Jom Pizza Tesco

RedLife2Love said...

kak kella: hehe..yeke? alolorh.. ciannyer dia.. takpe2, nnti incik abg akak da balik g ajak dia mkn best2 ek.. ok? =)

RedLife2Love said...

sharinginfoz: sedap, mmg berasa masakan thai dia.. tak rugi la mkn sini.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...