My Followers

Tuesday, May 25, 2010

Holiday Time Part IV

Aik.. dah last part ker? sekejapnyer rasa.. huhu

16/5/2010 - Ahad

The holiday towards the end la.. ni yang tak best.. ntah biler dapat holiday cenggini lagi ngan famli.. nak plan pergi mana plak lepas ni ek? any suggestion u guys? 

Back to the stories.. since today is our last day kat Perak nih, Umie dan Aboh ajak pergi makan kat restoran yang sedap kat area Kamunting.. sebab semalam masa kitaorang pergi mandi kat Waterpark tu, my parents tak join sebab tak minat.. dorang lebih prefer jalan-jalan ke Taiping bersama.. ceh.. romantik gitu! hehe

Dalam kul 11 lebih kitaorang dah cek out dari Suria Service Apartments yang memang best untuk stay holiday.. korang pergi la ek.. hehe.. tolong promote kejap.. dah sampai kat restoran yang dituju, sekali baru buka daaa.. restoran ni memang buka 12 tengahari.. takkan kitaorang nak tercongok kat kedai tu pulak kan.. so, plan pergi buang masa kat Zoo Taiping.. dah besar-besar baru nak pergi zoo kan.. tapi ok jer nak bawak nephew aku, Syed Umar kenal binatang kat zoo.. boleh tak alasan nih.. 

sebab malas nak jalan kaki, kitaorang naik
train ni jer.. sekali pusing sudah.. hehe..
jimat masa dan tenaga.. takde la berpeluh sgt!

aku dan Syed Umar lagik.. hehe.. dia yang
nak duduk dengan aku.. nampak 
chubby la aku! bweeekkk.. 

Korang nak tengok ke gambar-gambar binatang kat zoo ni jugak ker? tak payah la ek.. banyak sangat.. semua zoo same jer kot.. hehe.. dah abis pusing-pusing dengan train tuh, last kitaorang amik gambar bersama buat kenangan kat zoo taiping nih... 

sis Nadya, beloved Aboh and me

my family.. sis Nazihah je takde sebab dia 
tukang snap gambar nih.. cian dier.. huhu..
comey kan kami?

Dah abis round zoo taiping, terus pegi balik kat restoran yang tengah baru nak buka tadi.. hehe.. ape la yang sedap sangat makan kat restoran ni aku pun tak tau.. ni yang baru nak try nih.. umi aku dok cakap, sedap.. sedap.. 

Menu simple jer seperti di bawah:

kailan ikan masin

daging goreng kunyit

telur dadar

tom yum campur

kerapu 3 rasa

sambal belacan.. terbaik!!

Dah lepas makan.. sedap sangat-sangat.. boleh pergi lagi nih.. itupun kalau la ke arah Perak kan.. takkan la semata-mata dari KL datang sini nak makan ni jer.. masak kat rumah sudah.. hehe.. tapi memang not bad tau.. puas makan kat sini.. murah pun murah jugak..

Ni name restoran yang aku pergi >>>>

kalau tak nampak, boleh klik untuk tumbesaran

Masing-masing dah kenyang, amik gambar gedik-gedik siket.. hehe.. terutamanya aku ler~

gedik kan? hahaha.. ada aku kesah?


OK, habis sudah cerita holiday aku bersama family.. seronoknye!!! 

Oleh itu aku nak ucapkan terima kasih sangat-sangat kat 
>>>
>>
>

Mr. Nikon

Ini kerana telah tolong snap gambar-gambar kenangan sepanjang percutian kami sekeluarga.. tanpamu, gambar aku tidak akan secantik ini..

itupun setelah di edit.. hehe..

Sekian untuk Part IV..

Terima kasih sebab sudi mengikuti entri holiday aku..


1 comment:

liyana said...

best giler la ko!!! dah lame x g holiday ngn family sbb adik2 aku yg lelaki mst xnak ikut.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...