My Followers

Tuesday, May 25, 2010

Holiday Time Part III


Seterusnya sambung ke Part III pulak yer..

15/5/2010 - Sabtu

Bangun pagi-pagi ni excited nak mandi-manda kat Bukit Merah, dulu pernah datang tapi tak berkesempatan mandi.. kali ni pergi, nak mandi jugak.. tak kira.. hehe.. macam budak-budak jer aku ni kan.. padahal dah boleh nak kawen dah.. klu dah kawen, dah boleh ada anak agaknyer.. oh!! ape cite pasal kawen pulak nih.. fokus.. fokus..

Kitaorang gerak ke Bukit Merah Laketown dalam kul 10 pagi.. matahari pun tak tinggi lagi, cuaca pun tak panas sangat lagi.. sedang elok la kata orang kan.. sesampai jer kat laketown nih, terus pegi beli tiket nak masuk Taman Tema Air jer.. sebelum masuk tuh, kitaorang amik kesempatan jalan2 dulu cuci mata kat kedai tepi-tepi menuju ke Waterpark Bukit Merah nih..

Laketown Waterpark here we come..

nak jugak tunjuk tag tuh.. erkk!! abaikan 
bulu roma yang kelihatan yer.. hehe

tengok tu, sempat lagi nak memborong.. ekceli 
cuci mata je dulu tuh.. dah siap mandi baru
 nak membeli sakan.. 

cenderahati yang pelbagai untuk kenangan
di Bukit Merah Laketown Resort nih..

Dah lepas cuci-cuci services mata kat kedai-kedai tuh, kitaorang terus la pergi ke bahagian Waterpark.. change clothes sume... terus keceboooomm la dalam air.. hehe.. syiokk dapat mandi.. hilang tensen keje seminggu.. maaf la, gambar takde ek.. oleh sebab2 yang tak dapat dielakkan.. alah, sumer barang berharga letak dalam locker takde orang nak jaga.. tak kuasa nak bayar banyak-banyak kali.. huhu..

Sesudah puas berkubang kat dalam air tuh.. eh tak sesuai ayat itu ye.. selepas bermandi-mandi, around kul 1 petang camtu kitaorang dah naik dan siap-siap tukar baju dah.. tak larat nak mandi lagi.. pulak tu cuaca dah semakin panas.. sunburn pulak aku nanti.. tak mau la.. gelap dah nih.. huhu..

Lagipun, petangnya kitaorang ada aktiviti lain.. my brother in law ajak pergi rumah kakak dia kat Sungai Petani.. dah tak jauh kan.. lebih kurang 1 jam perjalanan jer dari Bukit Merah.. sebelum tu, singgah la makan kat gerai dekat-dekat bukit merah tu jugak.. haram tak sedap pun.. tapi sebab dah lapar.. belasah jer la.. 

Ape-ape pun, sebelum nak blah tu sempat la snap-snap gambar buat kenangan..

gambar aku dan my sis Nadya and 
her son, Syed Umar

 
ape motip gambar nih? aku pun tak tau..
adik aku pedajal aku amik gambar camnih.. cess

Ni gambar-gambar sepanjang berada di rumah Kak Rahimah a.k.a akak my brother in law, Abg Hassan..

Hanani, 1st daughter kak Rahimah

Zaharah, 2nd daughter kak Rahimah

eh! macam kenal budak ni.. Syed Umar la..
ikat toncet dah macam perempuan pulak..
ekceli he is a BOY..

Gambar kitaorang tak payah la kot.. citer pun takde ape sangat.. cuma suka tengok gelagat budak-budak kecik 3 orang kat atas ni jer.. comeii sangat.. hehe

Ok, end of Part III..

to be continue for the last part ye.. so, please wait for next entri.. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...