My Followers

Monday, May 24, 2010

Holiday Time - Part I

Seperti yang telah dijanjikan minggu yang sebelumnya.. arini aku nak tunaikan janji dengan publish cite-cite sepanjang berholiday hari itu ye.. dah-dah, jangan buat muka seposen lagi yer.. hehe.. ada yang sedia maklum, aku hanya la ke Bukit Merah untuk bercuti bersama keluarga tersayang.. plan yang baru juga dirancang tak sampai 1 bulan pon.. 

Ini semua gara-gara adik aku, sis Nazihah yang sudah menamatkan study dia kat Uitm Sri Iskandar dalam jurusan Diploma Landskap & Architecture.. kononnya, ni adalah kali terakhir la kitaorang akan ke Perak.. ntah bile la lagi akan dapat ke sini lagi ek.. tu yang sebok nak bercuti tuh.. hehe.. 

Ok la, aku pun malas nak tulis panjang-panjang.. letih nak menaip dan mengarang cerita.. so, aku susuli dengan gambar dan caption sekali ek.. 

Mari berjimba...

13/5/2010 - Khamis

Bertolak pagi around 11 pagi, so agak-agak sampai Sri Iskandar dalam 2 petang terus check in kat Homestay yang biasa kitaorang stay kalau bermalam kat sana.. 

kat situ ada no telefon, kalau berminat boleh la
calling2 sendiri yer.. rumah ni pun telah dibahagi 
kpd 2.. untuk semalaman hanya RM80 jer..

14/5/2010 - Jumaat

Bermulanya perjalanan untuk ke Bukit Merah.. perjalanan mengambil masa lebik kurang 2 jam kot dari Sri Iskandar nih.. aku pun tak sure.. hehe.. sebab aku yg driver kan, takde la amik port sangat.. kitaorg konvoi 2 kereta.. 1 kereta; umi ngan aboh.. 1 kereta lagi; aku dan sis Nazihah.. 

On da way ke Bukit Merah tu melalui Taiping kan.. so, adik aku ajak singgah kat Tasik ape ntah namanya, aku lupa la sebab terlalu asyik menikmati keindahan tasik tu dengan kehijauan alam semulajadi yg cantik2 tuh.. *alasan jer nih.. tapi aku memang lupa pown  name tasik tuh..




cantik kan semua gambar-gambar kat atas nih?
tenang sangat sepanjang berada kat tasik ni tau..
rasa macam tak nak balik jer.. ni baru sket
tau.. byk lagi gambar lain.. tak larat nak upload..



pastu tibe-tibe ada gak gambar aku ek? hehe..
gambar yang konon-konon jer tuh.. tapi, cantik kan?
so, korang jangan jeles yer.. 


Last but not least..

"a walk to remember"


ok, end of part I stories.. 

to be continue..

2 comments:

liyana said...

waaaa....sonok giler!!!

RedLife2Love said...

liyana: memang best, cantik kan pemandangan kat tasik nih? i like!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...