My Followers

Thursday, April 8, 2010

We Are The World 25

Hari ni aku nak share 1 video klip kat bawah ni yang aku amik dari Youtube untuk aku letakkan kat entri aku.. first time aku tengok video klip ni kat channel 713 (MTV - astro).. aku sangat la tersentuh dengan semangat para artis luar negara yang bergabung tanpa mengira warna kulit untuk bersama-sama menjayakan video klip nih..

Untuk pengetahuan korang, lagu ni pernah dinyanyikan oleh Michael Jackson dan liriknya ditulis oleh Michael sendiri dan Lionel Richie (ayah Nicole Richie).. video ni telah disertai oleh ramai  artis dari pelbagai genre;  pop, r&b, hiphop, raggae, dance etc.. antara artis yang terlibat dengan video klip ni adalah seperti berikut :
  • Justin Bieber
  • Tony Bennet
  • Will I Am
  • Katherine Jackson
  • Wyclef Jean
  • Pink
  • Miley Cyrus
  • Celine Dion
  • Jamie Foxx
  • Nicole PCD
  • Kate Hudson
  • Josh Groban
  • Maru J. Blige
  • Enrique Iglesius
  • Akon
  • Usher
  • Fergie
  • Mary Mary
  • Michael & Janet Jackson
  • much more...

info credit to  [klik sini]

Memang betul la kita boleh bersatu menerusi lagu dan muzik.. artis-artis ni semua bersungguh bergabung (wah! terlebih sudah mcm lagu Stacy ngan Adam kan) untuk mengumpul dana membantu mangsa Haiti yang kita dah sedia maklum dengan kemiskinan para penduduknya, dan kini ditimpa pula dengan bencana gempa bumi yang telah mengorbankan banyak nyawa.. aku pun tak nak cite banyak.. 

Aku harap korang layanzzzz la lagu ni ye..



4 comments:

Mimy Hamid said...

justin bieber ada.. i loikee

RedLife2Love said...

kak mimi: cess..sjak bile minat justin bieber nih? kuikui..

kella said...

yeasss... layan.. :)

RedLife2Love said...

kak kella: layankan jer..hehe =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...