My Followers

Wednesday, April 14, 2010

TAG Pemandu Berlesen

Hari tu keje aku dok Tag kat orang.. kali ni aku pula kene Tag pasal Pemandu Berlesen.. aku ada lesen ker ek? mesti la ada.. sebab tu aku kene Tag ni oleh Sis Mimy kan.. tak caye ker? Meh layan tag aku kat bawah ni..

1.  Adakah anda mempunyai lesen memandu?
  • mesti la ada lesen D jer, hanya untuk kereta.. kalau tak mesti kak Mimi tak tag aku kan.. hehe.. 
2.  Bilakah anda mengambil lesen memandu?
  • masa umur 18 tahun.. time ni tengah menunggu nak masuk kolej kan.. 
3.  Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
  • sebab aku muda lagi kan, adalah nak masuk 5 tahun.. =D
4.  Pengalaman pahit ketika memandu?
  • rasanya belum ada lagi kot sebab aku ni pemandu berhemah la.. yeke? ermm.. tapi pernah la tengok kemalangan ngeri berlaku depan mata.. fobia kejap time tu..
5.  Pengalaman manis?
  • ada ker? ada la.. bile aku dah ada lesen memandu sah nih, best dowh bile aku dapat pengalaman bawak macam-macam jenis kereta kan.. Honda, Proton, Hyundai, Perodua, BMW, Volvo and more.. ni semua koleksi kereta keluarga aku la.. 
6.  3 tabiat ketika memandu?
  • kalau drive kereta sorang-sorang, aku suka sangat buka lagu kuat-kuat yang rancak sambil nyanyi lagik..
  •  same macam kak Mimi, aku kalau drive mesti tak pakai kasut.. tak reti la.. kalau tak rasa pedal tu macam tak puas nak drive kan..
  •  aku akan makan gula-gula sebab nak elakkan dari bosan dan mengantuk
7.  3 pantang time aku memandu bila...
  • bile orang tak bagi signal nak masuk line.. bukan kene bayar pun bagi signal tuh.. tu pun nak berkira ker? hadoiii.. sabar jer la..
  • bile dah lampu hijau kat trafik lite, keta depan aku lembab nak masuk gear.. lagi-lagi kalau trafik lite yang kejap je hijaunya tuh.. memang hangin tau..
  • bile kereta depan bajet bawak kereta BMW, padahal kereta kelisa jer tapi nak duduk line laju.. bukan nak berlagak tapi sedor la diri tu siket.. tak sesuwaiii la wehhh..
8.  Aku tag pada pemegang lesen kereta.. tag goes to:
  • sape ek? korang dah baca tag aku nih, korang rasa korang ada lesen memandu, sila la buat tag ini yer.. nnti aku nak baca pulak.. hehe..

ni kereta yang aku pakai sekarang..
BMW M6, smart kan? hehe..

2 comments:

Nanie-Izailani said...

bila ko nak bwk aku naik "BMW" ko tu ha...hehehh

RedLife2Love said...

Yanie: tunggu la aku kawen ngan anak Dato' ek.. hehe.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...