My Followers

Thursday, April 29, 2010

Seharian Berseminar

Title : Memperkasa Peribadi, Menjana Produktiviti
Date : 27 April 2010
Place : Hotel Istana, Kuala Lumpur


Ni aku nak cite pasal aku berseminar pulak semalam kan anjuran Utusan Publication la.. every year mesti nak pergi sempena "Secretary Week" la.. disebabkan department aku sangat protokol.. kitaorg hanya boleh join yang ada kategori seminar/ceramah jer.. aku tau boring kan.. bosan pun ia jugak sbb tak dapat nak join yang ada launcheon punya.. hermm.. tak pe la, ini pun dah kira ok ape! hehe.. dari tak pegi langsung kan.. ni merupakan tahun ke-2 aku join seminar macam nih..

Aku sebenarnya malas nak cite banyak sangat pasal seminar nih.. banyak snap gambar jer la.. so, aku tepek gambar dulu.. pastu baru cite.. boleh x?

amik gambar ngn kak Mimy dulu..
harus la kan, jiran sedepartment!! 

ni Eykin, member aku dari kolej.. 
boleh ada rezeki keje TM same mcm aku..
so, mmg plan nak join seminar ni 
bersama-sama.. cun x kitaorg?
eh! aku nampak kurus la.. hermmm..

kami bertiga : Me, Eykin dan Ila
ni kat dalam dewan, sempat lagi snap kejap
ala.. seminar tak mula lagi pun.. hehe

ni la Sharifah Shawati, speaker 
pertama untuk segmen perunding imej 

Ok, gambar yang atas ni sumer masa sesi tengah pagi-pagi lagik.. muka segar jer kan.. hehe.. yela, konon excited sangat la nak berseminar.. bile dah nak masuk lunch.. lagi la excited terlebih pulak.. kenape? sebab ada la makan lunch sambil dihiburkan oleh Awie.. 

Terus terang cakap la, persembahan Awie tak best pun.. aku sikit pun tak excited nak amik gambar dia masa tengah perform.. pastu dia ni macam sombong sket la.. bajet artis hebat la sangat kan.. hermm.. tak kisah la tuh.. nyanyi pun 4 lagu jer dan tak berinteraksi langsung ngan audience kat bawah2 pentas nih.. ape jer la artis macam nih.. tak mesra alam pun.. 

tapi, nasib baik la pengacara Danny X-factor ada untuk menceriakan suasana lunch time tuh.. kalau tak, aku rasa bosan giler la.. ntah ape-ape punya persembahan la.. sempat jugak la buat cabutan bertuah siket..

sempat jugak la aku bergambar dengan
Danny nih.. wah! sepadan x kitaorg?
jangan gosip tau!! hehe..

aku ngan kak Mimy lagi, sebab bosan
dengar Awie nyanyi.. bek dok luar
bergambar kan.. huhu.. pose baik punya!

ngan Eykin lagik.. hehe.. takde keje dah nih..
tu yang tibe-tibe jadi camwhore lak..

Bile dah petang-petang, mula la masing-masing ingat nak balik jer kan.. dah penat kan.. tapi terpaksa bertahan sebab nak dapatkan cabutan bertuah dan sijil penyertaan.. hermmm walaubagaimanapun, aku terpaksa akur yang aku belum cukup bertuah untuk memiliki Rantai dari Rafflesia tuh.. mungkin belum rezeki kot.. huhu.. insyallah ada yang lain untuk aku ek.. 


Pengakhiran seminar agak membosankan dengan teknik mekap oleh Sendayu Tinggi.. ntah ape la, mekap org yang dah cantik.. memang la lagi cantik kan.. carilah model yg ala-ala jer pastu transform jadi cun.. barulah betul kan.. tak kisah la tu semua, ape yang penting.. aku dapat tambah kenalan dan ilmu yang sangat bagus untuk dipraktikan kerja seharian.. end~

3 comments:

liyana said...

wahh bestnye...tp ok la kan...at least dpt kua dr opis dr tperuk je..hehe
psstt... hensem x jejaka jambu tu bile tgk depan2?hehehe

RedLife2Love said...

liyana: best la jugak..dpt kua dari ofis kan..hehe.. psl Danny tu, cane ko tgk dia dlm gmbar mcm tu la dia kat luar..smart n nsem la jgak.. tu yg beria aku nk bergambar ngn dia tuh..jgn la jeles ek.. =D

kella said...

nanti Ika ambik jwb tag ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...