My Followers

Thursday, April 29, 2010

Pullman, Putrajaya

Cite dah 3 hari lepas, tapi baru ari ni nak publish.. hehe.. semalam nk update, tapi dengan sistem network kat opis yang macam tak best nih.. tu yang tergendala mood nak update.. ape aku buat? aku edit la gambar-gambar yang aku nak publish kat entri nih.. still rajin dalam kemalasan.. hahaha caner tuh?

Aku nak cite kat korang yang Isnis lepas, department ofis aku ada buat training kat Pullman Hotel & Resort, Putrajaya khas untuk para auditors sekalian.. disebabkan kitaorang yang Admin  ni takde kaitan ngan training nih, kitaorang hanya diperlukan semasa aktiviti sukan air yang telah ditetapkan.. sudah lamer aku tidak seaktif begini.. rindu pulak.. yeke? jgn percaya ini semua luahan yang tak betul dari aku.. 

Kitaorg gerak dari ofis pun around 2:30 petang lepas semua dah siap-siap tukar baju dan solat zohor.. sape kitaorang tu? nanti cite kat gambar bawah ek.. ni cite atas dulu.. dah betul-betul ready kitaorang pun terus la bertolak ke Pullman Putrajaya dengan laju seperti KL Drift.. aku hanya menumpang orang jer.. tak mampu bawak keta sendiri lagik.. huhu.. dah la, cite banyak2 pun tak best.. meh-meh layan gambar yang sempat aku dan assistant ambik sepanjang aktiviti berlangsung.. 

p/s: entri kali ni banyak gambar, silakan enjoy ye.. hehe

> the show begin.. now!!

lalu jambatan putrajaya.. suker..

sebelum jumpa Pullman, jumpa PICC dulu

ni bangunan aper? jap2 aku view dekat sket..

ni la Pullman Hotel & Resorts.. cantik gile 
tempat ni tau.. tak menyesal aku pergi.. best!!

bangunan sangat menarik dan unik jugak..

Dah sampai tempat yang dituju, sangat la lega.. kitaorang sangat teruja okey datang kat sini.. maunya tak teruja.. macam aku jadi orang high standard.. nak harap pegi sendiri, memang tak pegi la kan.. time-time camni la baru nak merasa kejap.. hehe.. cian aku kan? kalau nak dating kat sini pun best.. tenteram dan nyaman jer rasa..

aku la nih.. siap dgn sports attire..
semangat nak bersukan!! bajet lebih..

Sebelum acara bersukan tu bermula.. aktiviti yang biasa di lakukan oleh anak-anak dara, mak dara dan makcik-makcik Admin.. hehe.. jangan marah ye.. of coz la camwhore time!!! masing-masing berposing bagai model.. kalah Amber Chia tau.. tak kisah la.. nak berangan sekali-sekala kan.. 

dari kiri : kak Ita, kak Noriah, kak Mimy dan kak Shidah

kami berempat termasuk aku.. kak Mimy tukang
snap gambar nih.. hehe.. tukar-tukar la..

aku tau.. gambar kitaorg jugak.. hehe

Diana join kitaorg lambat, so tak banyak gambar
dengan dia.. ni pun kira okey la ada kenangan kan..

Dah puas bergambar kan? sekarang kita mulakan pulak dengan aktiviti yang aku join masa kat Pullman nih.. aku memang tak terpikir yang aku akan dapat pengalaman main sports game ni.. sangat la memenatkan tau.. tapi seronok tau.. rugi korang tak main.. hehe especially untuk kak Mimy.. takut air la pulak!! 

ni la sports game yang aku join.. "Naga Boat"..
aku kat group boat No. 1.. 

tengok tu, aku berada di tengah-tengah tasik..
giler cuak time nih.. dengan angin yang kuat!
risau jer boat tu terbalik ke hapa kan..

muka tetap ceria walaupun masih
cuak baru lepas turun dari boat.. huhu

Ok, at the end.. group aku menang tempat ke-2.. saje untuk suka-suki bersama staff department aku.. hermm.. dah abis cite pasal Pullman Putrajaya.. separuh hari yang memenatkan.. tapi pengalaman yang aku dapat, tiada ditukar ganti.. nak pegi lagi la.. syiokk sangat!!

~sempat merenung masa depan~

3 comments:

liyana said...

waaa...best ny ika... ni aku jeles ni..hehe.. x pening2 ke naik boat tu?aku pn takut jgk cam kak mimi tu..aku rase cam ade ikan jaws je kt dlm air tu.hehe

kella said...

amboi.. korang berdua.. bejimpa di putrajaya ya! lenkali ajak ku juga tau..

RedLife2Love said...

liyana: tak pening, tapi cuak sket la sbb angin agk kuat.. boat tu goyang2 sket.. hehe.. alah..ni tasik la, mana ada ikan jaws! hadoiii..

kak kella: hehe..jgn jeles! kami mmg suka berjimba tau..cane nk ajak.. meh la join dept kitaorg dulu.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...