My Followers

Wednesday, March 31, 2010

Kucing oh Kucing


Kalau tengok kucing kat atas ni comel jer kan? aku pun suka tengok gak.. geram sangat!! ape kene mengena kucing kat atas ni ngan entri aku kali ni ek.. ni yang nak mula mukadimah panjang menjela nih.. korang dah buka, bek korang baca jer.. jangan banyak tanya.. hehe.. nasib la korang kan..

Aku nak tanya la kat korang sekalian, korang suka dengan kucing ker? sape suka angkat tangan.. huish ramai rupanya ek yang suka.. takpe2.. aku takde masalah pun dengan korang yang suka dengan kucing sebab aku pun suka kucing.. tapi nak buat pet peliharaan.. sorry!! aku tak sanggup okey.. entri kali ni aku memang nak tujukan kepada korang-korang yang membela kucing.. 

Aku sangatlah kurang berkenan pada mereka2 yang membela kucing, *(khas ditujukan direct buat jiran belakang umah dan jiran sebelah umah aku) tapi tak reti nak jaga sensitiviti jiran-jiran sebelah rumah.. aku takde kisahnyer korang nak bela 10 ke, 20 ekor sekalipun.. tapi please la make sure yang tempat kucing tu buang hajat dibersihkan tiap2 hari.. aku ni punya hidung sensitif dengan bau-bau busuk nih.. pantang okey! so, korang dah tau nak bela byk2.. rajin-rajin la bersihkan.. 

Ape korang yang membela kucing ni punya deria bau dah kurang berfungsi ker? faham-faham la perasaan jiran-jiran ni siket.. jangan la pentingkan diri sendiri.. kite kan hidup berjiran.. ni tak, buat ikut kepala sendiri.. boleh nak kumpul taik tu sampai seminggu baru nak bersihkan.. korang boleh bayangkan ke bau tu meresap di udara dengan kelembapan sekeliling dalam musim hujan nih.. memang menusuk ke kalbu tau x?

Ikutkan hati aku, memang nak sound direct kat muka jiran aku tuh.. tapi aku masih mempunyai ciri-ciri wanita melayu terakhir la.. hehe.. sempat perasaan kejap.. aku just bagi hint sket jer.. biler aku nampak jer jiran aku tuh keluar kat belakang nk jemur kain ker ape ke, aku buat-buat la kuar kat belakang tu pastu mengomel sorang-sorang, "busuknyer! nak muntah aku".. ni memang tahap paling low aku sound.. 

Tapi jiran aku ni masih tak paham2 tau.. dia buat tak tau jer.. memang takde perasaan.. kalau rasa tak reti nak jaga perasaan jiran.. pegi beli umah yang luas perseginya besar.. ko boleh hidup ngan keluarga ko yang dikelilingi kucing2 dan bau-bau yang busuk tuh.. jangan nak menyusahkan orang lain.. aku menyampah giler..

Aku mintak maaf la kalau entri ni ada mengguris mana-mana perasaan pencinta/pembela kucing.. aku bukan nak kutuk korang pun, sebab punca ni datang dari tukang bela, kucing tu tak bersalah.. aku sekadar memberi peringatan jer.. membela kucing tu takde salahnyer.. tapi biarlah tidak memudaratkan jiran-jiran di sebelah rumah.. kalau membebankan jiran.. kan dah berdosa tu.. ingat-ingatlah siket yang kite ni hidup berjiran.. huhu.. tu jer aku nk cite pun.. terima kasih ye sudi baca.. 

6 comments:

liyana said...

aku angkat tangan nih...hehehe

RedLife2Love said...

liyana: hehe.. ko memang la.. da tau dah.. =)

TinTaDariHaTi said...

Ika, pasnie ko tgkap kucing tu pastu ko kurung dier.. Biar tuan punye kucing tu tercari2 kucing dier.. Kalu dier tanya ko, ko ckp je x tahu..

Amacam? Bernas tak idea aku? Hahaha

liyana said...

x baik weh benci2 kucing. bntg kesayangan nabi tu..hehe aku bole je bersihkan taik2 die. dh biase dr kecik bela kucing.bau taik die pn aku dh x heran..muahahaha

RedLife2Love said...

Tintadarihati: tak kuasa aku nak kurung kucing dia.. buat semak jer la.. terus takde lagi bagus.. huhu..

aku rasa mcm idea ko tu tak sesuai la wei.. hahaha.. boleh?

RedLife2Love said...

liyana: aku tak benci la, aku pun suka kucing.. cuma cara org yang bela tu jer yg buat aku tak suka.. selfish!! huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...