My Followers

Tuesday, March 2, 2010

Kazen's Engagement

Syed Firdaus Alhadi 

Farah Diana

Last Saturday, 27 February 2010 telah berlangsungnya majlis pertunangan kazen aku dan pasangan pilihan hatinya di rumah pihak perempuan, Farah Diana.. ekceli aku pun tak rancang nak follow parents aku balik kampung aku kat Pekan, Pahang nih.. sebab mula2 ingat nak stay kat uma jer memandangkan sis Nadzrah tak nak ikut kan.. tapi last minit punya hal, sis Nadzrah pegi Kedah utk mjlis kawin member dia.. takkan la aku nak stay sowang2 kat uma.. pulak tuh abang aku pulak sibuk ngan kerja dia.. hermm nampak gayanya aku kene jugak follow parents aku balik kampung.. huhu.. pagi-pagi dah kene bangun, Umi aku bajet majlis lepas zohor.. sekali rupanya majlis lepas Azar lor.. takpe la, takde la kitaorg terkejar-kejar sangat drive kan.. kitaorg pun sampai dalam kul 12 cenggitu.. lunch kat umah Tok aku.. pastu tido keletihan.. poyo je macam la aku yang drive.. haha.. padahal dok dalam keta sepanjang-panjang jalan aku membongkang kat belakang.. 2 hari aku stay kat kampung.. mak aihhh.. panas giler dowh.. tak tahan aku.. bukan nak kata aku ni puteri lilin ke hape.. tapi memang panas giler2 la.. seb baik aku tak jadik giler tau.. kalau boleh kipas nak pasang 24 jam.. tak pun nak merendamkan diri dalam kolah kat bilik air tu supaya sejuk jer.. uikss.. ni dah jauh melencong dari cite asal nih.. sori-sori yer.. terseronok pulak menaip.. ngeee~~~ 


 sirih junjung dan cincin tunang

hantaran dari pihak lelaki antaranya :
1. kain lace pasang
2. coklat 
3. kain telekung
4. kek tunang
5. buah-buahan

Maafla yer, aku hanya snap hantaran dari pihak lelaki sajer.. yang pihak perempuan takde la sempat nak snap.. macam over dari photographer la pulaks.. hehe.. ni pun ok la dari takde kan.. cantik gubahan hantaran.. serba merah hati gitu.. my faveret kaler.. merah membara!! tak cukup lagi nih, meh aku tunjuk siapa gerangan Farah Diana yang jadi pilihan kazen aku tuh.. 


Ni la dia, Farah Diana tuh.. gambar atas masa 
makcik aku tengah sarungkan cincin tunang kat dia..
yang bawah tu kira sesi amik gambar suka hati..

Selesai sarung cincin, kitaorang pun makan la.. dah orang jemput kan.. dijamu kuih-muih, pulut kuning + rendang ayam, laksa kelantan dan bubur kacang.. pastu ada la sesi bergambar jugak, tapi aku tak join.. malu.. yela, kang aku dah mula bergambar kang tak reti nak sedor diri.. abis filem photographer tu.. gambar aku je yang banyak dari yang bertunang.. boleh? nasib la korang.. aah la, baru perasan gambar kazen aku takde kan.. takpe la, len kali je aku letak.. nway my kazen Syed Firdaus, Congratulations on your Engagement.. 

2 comments:

Nanie-Izailani said...

aku blk kpg hr tu pon panas giler2....kipas tu sntiasa on jer.klu tak berpeluh2 le jawabnya..pas mandi pon terasa bahang dia lg...

RedLife2Love said...

Yanie: tu la kan, panas giler..aku pun tak tahan.. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...