My Followers

Tuesday, February 2, 2010

Sabah (Part III)

Entri kali ni lebih difokuskan tempat-tempat menarik dan bangunan-bangunan  sekitar KK yang aku dan parents pegi untuk cuci-cuci mata.. hehe.. ikutkan plan asal nak pegi gunung kinabalu park, kundasang dan round2 pulau.. tapi atas sebab2 yang tak dapat dielakkan aktiviti tu semua tak tercapai di akalmu.. kehkeh... so, untuk melayan hati yang kecewa dan lara ni, aku ajak parents aku pusing-pusing KK tengok tempat lama.. terlalu banyak perubahan kat bandar KK nih, sekarang kk lebih maju dgn bangunan yang kian pesat membangun.. dulu byk rumah jer.. shopping kompleks boleh kira la.. sekarang ni dah byk shopping kompleks untuk remaja2 mcm aku  ni melepak di hujung minggu..  tapi best lagi shopping kompleks kat KL tau.. hehe.. selain shopping kompleks tuh, byk dah bangunan2 dan tempat2 yang cantik-cantik tau.. meh aku tunjuk kat korang ek.. ada gambar kat bwh ni yang aku amik sendiri dan ada jugak yang search kat googles.. mix n match yer.. maklumlah tak sempat nak amik gambar semua.. hehe

Masjid Likas dan Wisma MUIS

One Borneo dan Bangunan Kerajaan

Masjid Besar KK dan Plaza Tanjung Aru

Waterfront

Pasar Kraftangan KK

Sutera Harbour Resort & Spa

Arca berlainan di setiap roundabout

Pantai Tanjung Aru
 
Ermmm.. caner? mesti korang tertarik dengan pemandangan, bangunan2 dan tempat2 yang menarik kat sekitar KK kan.. masa aku kecik dulu mana la nak paham sangat dgn pembangunan ni.. sekarang ni biler dah besor.. datang balik tempat membesar.. memang teruja sangat tau.. aku memang akan datang lagi kat KK ni.. itu seharusnya.. next time datang aku nak pergi kat gunung dan pulau-pulau pulak.. sape nak join? hehe.. haruslah meneruskan plan yang tak menjadi.. huiyeah!!!

...to be continue..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...