My Followers

Tuesday, January 12, 2010

Tak Tau Tajuk

Ni lagi satu cite.. dulu aku dah penah publish entri Aaarrggghhh pasal kes ni jugak.. huhu.. haish!! xtau la nak mula caner, sbb di saat entri ni tertulis.. aku berada di tahap yang paling tinggi kemarahannyer.. ermmm.. korang baca la kat entri tu, pastu korang akan paham cite kat entri nih.. alkisahnya cenggini, Ahad aritu selepas aku tengok AJL ke-24 tuh, aku pun tengah excited ni nak sambung layan youtube kan.. tengah feel layan baik punya.. tibe-tibe sis Nadzrah masuk bilik sambil tergelak-gelak.. ni conversation antara aku dengan sis Nadzrah :

Sis : "Wei Tikah, asal bilik ko bau busuk giler?"

Aku: "Busuk? bau ape pulak malam-malam nih?" Sambil berjalan beriringan ke bilik aku.

Sis : "Ko bau kan? Macam dekat je nih. Tak hengatnya busuk, bau masam pun ada".

Aku : "Adoii, jangan cakap kucing tu berak lagi kat koridor belakang bilik aku nih?" Masa ni aku berjalan-jalan sekeliling bilik nak cek dari mana datang bau busuk tadik. Pastu aku pun terus buka pintu yang menghala ke koridor belakang tuh, sekali amik ko! cantik je "kek" tu betul-betul depan pintu tuh.

Sis : "Siot je kucing ni tau, dah takde tempat lain ke dia nak buat "kek" tuh?" sambil gelak terkekek-kekek.

Aku : "Huishh.. memang ^%&#@*& la. Ni yang buat aku nak carik ko besok aku antor ko jauh2 dari kawasan rumah aku nih. Ko tunggu je la hari Sabtu nih. kurang ajor punya kucing". 

Kalau la kes ni jadik kat korang, ape yang korang akan buat? aku tau la kucing tu binatang yang menjadi sahabat Nabi dulu kan, aku tak nafikan tu semua. Tp sape yang tahan kalau dia buat "kek" kat tempat yang tak sepatutnya.. takkan la takde tempat lain.. banyak lagi pasu bunga yang bertanah kat uma aku tuh.. agak-agak la pon kan.. aku nak pegi keje pagi-pagi.. bile tengok "kek" tu terus mood aku totally out tau tak.. busuk korang tak payah tanya la.. susah nak ditafsirkan.. hadoiiii.. hangin satu badan aku..

2 comments:

Syana said...

sabar jer la.

Kalau aku lah kena, malam tue jugak aku hantar dia jauh-jauh.muahahaha.

RedLife2Love said...

syana: mmg nak sbr, tapi kalu dah kerap sgt buat mcm tuh..ilang gak sabar aku nih..mmg aku nk antr dia jauh2 pasni..lantak la!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...