My Followers

Saturday, January 30, 2010

Sabah (Part II)

Ha.. korang mesti teruja nak tau cite aku kat KK kan? eiiiiuuuuwww.. perasaan perasan la aku nih.. pedulik la.. baiklah.. entri kali  ni aku nak cite aku pegi makan.. uiks... sepanjang aku kat kk tuh, asyik makan jer kejenya.. perut tu asyik berlobang jer mintak diisi.. kira mentekedarah melantak perabih jugak la bile makan tuh.. burok nau rupa weii.. hehehe.. aku ngan umi memang dah bajet nak makan seafood kat kk.. yela, kat KL ni klu makan seafood memang harga kene charge kaw2 dia bagik kan.. kat sana nak kata murah takde la jugak.. kira puas hati la sebab seafood memang fresh kan.. huishh... time tengah tulis ni meleleh ayak liur aku.. teringat saat2 menikmati hidangan seafood tuh.. adoii masih terasa kesedapannya.. yummmy!! tu baru seafood, even makan yang biasa2 kita makan kat KL pun sodap.. kalau bab carik makan kat kk tu korang tak payah la risau yer.. memang senang nak carik yang halal dan bersih.. aku rekomen kat korang punyer.. 

Tempat :   Salut Seafood Restaurant

Ni la restoran makanan seafood yang paling best.. terletak agak jauh dari bandar kk, amik masa dalam 20-30 minit perjalanan melalui Jalan Sulaiman Highway.. klu tak biasa dgn jalan kat sana mungkin akan sesat la.. tapi disebabkan aku pegi dengan famli Auntie Zainah *bff umi aku masa stay kat kk.. kitaorg follow dari belakang la.. bajet dekat je skali bukan men jauh perjalanannya.. dah la pewut lapor.. kitaorg pegi time lunch.. korang jgn terkejut pulak.. restoran ni bkn bukak time malam jer.. tapi tengahari pun korang dah boleh terjah kat restoran ni tau.. bagus betul.. masa kitaorg smpi tu orang tak brape ramai sgt, jadi cepat la order kitaorg sampai.. kitaorg mkn agak byk jugak utk 7 kepala.. harga? aku tak tau sbb Auntie Zainah yang belanja.. tapi kelas la makan kat cni.. superb!!

ni la tempat makan seafood yg paling sedap..

udang fresh rebus dan kepah masak cili

kerang masak cili dan sotong goreng tepung

Tempat :   Grace Point, Taman Sempelang

Yang ini pulak tempat makan terbaik jugak.. terbahagi kepada beberapa kedai kecik yang jual berlainan menu.. antaranya nasi lemak, thai, korean, baba & nyonya, sabah exotic dan few kedai lain.. tempat ni kat area taman sempelang jer.. msih kat dalam bandar KK.. so korang takkan sesat punya la.. hehe.. harga boleh tahan mengikut citarasa dan pilihan korang.. dua kali aku dan parents makan lunch kat sini.. sebab diyakini bersih dan sedap.. aku promote la kat korang makan kat kedai Thai, ownernya kenalan parents aku jugak.. masa kitaorg pegi tu dia ada la belanja kitaorg menu kat kedai dia.. heaven okey.. melantak perbabih la.. free kan.. tempat ni sempena mengingati bekas menteri besar sabah yang kemalangan kapal terbang tahun aku tak ingat, tu ada tugu peringatan putih tu.. korang boleh abadikan kenangan bergambar kat situ.. sangat cantik dekorasi tempat nih.. tenang dan berangin sepoi2 gitu..


tu la tugu peringatan tuh..

beberapa pandangan menarik sekitar gracepoint


...to be continue...

5 comments:

Syana 'malas nak sign in' said...

K.pah, aku pun hari tue dok kat promenade.Tapi yang hotel, untuk 4 hari.

I love seafood. Yummy!

Cuma terkilan lah. Aku tak sempat nak melantak seafood puas-puas.
Even pasar malam jual seafood yg depan Le Meridien pun aku tak sempat nak pergi.

Rugi-rugi-rugi.
hehehehehe

lagenda said...

mmmmmmmmm sedapnya salam ziarah

Sharinginfoz said...

seafood sana sangat fresh kan.. hmm sedapnya.... tak berpeluang pi sana lagi... yang dah pi ialah ke labuan hari tu.. tapi dah lama...

Siapa Nak Promo Blog???

Sedapnya Cendol….

Handphone Discount Sehingga 70%????

Zulkifli Shawal said...

nme pn da salut tuh mmg salute lah!
tgk pic pn da tau.

RedLife2Love said...

lagenda: mmg sdap..thnx sbb ziarah ye =)

sharinginfoz: tula,mmg fresh rasa tak puas makan seafood aritu.. nak lagik!!!

zulkifli: tau takpe..sedap sangat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...