My Followers

Monday, January 11, 2010

Plan Yang Tak Menjadi

Sabtu lepas 9/01/10, aku seharian di rumah.. plan pada awalnyer aku kena temankan umi aku ke Perak sebab nak hantar adik aku, sis Nazihah la yang dah abis bercuti dan kini nak masuk U untuk belajar semula di semester yang terakhir la.. sis aku ni amik jurusan Diploma Landskap kat Uitm Sri Iskandar tu la.. planning bukan main lagi umi aku dok ajak aku teman dia.. memandangkan aku pun takde ape2 nak buat hujung minggu lepas, aku pun ok je la nak follow..
 
Kiranya dari rumah drive keta.. pastu dari Perak aku dan umi akan balik nek bas la.. sebab keta tinggal ngan adik aku.. sekali tuh, aku pun bangun la awal pagi sebab umi dah kejut nak siap2 semua, boleh gerak awal kan.. sekali aku pn yang malas2 nak bangun pagi ni terus la siap-siap.. sekali tibe2 plan bertukar sama sekali bile ayah aku pulak yang nak pegi gantikan tempat aku.. cess!! sabar je la aku kan.. dah siap ni tinggal nak pakai tudung jer... 
 
Okeylah, aku pun tak kisah la pun.. tapi ayah aku suruh tolong amikkan ubat dia kat farmasi Pantai Bangsar.. dah tak jadi ikut tuh, aku ape lagik sambung la tido dulu.. ngantok tak hilang lagi nih.. hehe.. agak-agak kul 10 a.m. mcm tu, aku pun berangkat la ke Pantai Bangsar untuk amik ubat ayah aku.. sekali sampai masuk parking takde pulak parking yang kosong.. adoiii.. kata byk parking tapi beberapa kali gak la aku dok berpusing kat parking tu nak carik petak kosong.. mood tengah baik lagi time tuh.. 
 

 
takde la nak marah2 sgt kan.. tapi bile dah byk kali pusing2 takde gak yang kosong, aku pun mencari la port yg agak-agak boleh park tanpa mengganggu kereta lain nak lalu (bwk keta kecik jer time ney).. aku belasah jer.. klu nak clamp jgak tayar keta aku.. memang aku sembur jer orang tuh.. kiranya aku dah pegi tiap floor parking.. memang takde yg kosong.. ala, aku pegi pun tak lame kan.. bkn ada appointment jmpa ngan doktor ke hapa.. 
 
Dah selesai urusan ubat ayah aku tuh.. aku pun konon-konon plan nak la singgah MV nak ilangkan kebosanan diri nih.. skali tengok parking full jer.. ahhh!! malas la aku nak mencari lagi parking2 nih.. terus la aku memecut laju menuju ke rumah.. sampai uma.. aku marathon tengok TV jer.. paling tak pun, petang tu aku masak la sikit lauk nak mkn mlm nnti kan.. yela.. tengah rajin nak masak nih.. aku pun pikir2 nak masak yang simple-simple jer.. aku pun masak la dua jenis lauk kat bwh nih:
 
 
kiri : ayam masak kicap
 kanan : udang masak sambal


2 comments:

Nanie-Izailani said...

buat la entry pasal masakan ko tu...leh aku try buat nnti...

RedLife2Love said...

yanie: baiklah, nnti aku buat yer.. byk gak resipi yg aku suka masak.. hehe.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...