My Followers

Monday, January 4, 2010

Ole-ole dari Dubai

Untuk pengetahuan korang yang masih tak tahu.. dari 25 Disember 2009 - 2 Januari 2010 hari tu, parents aku pegi Dubai untuk holiday ikut famli makcik aku yang kebetulan bercuti jugak kat sana.. kiranya parents aku tumpang holiday dorang la kan.. hehe.. kat seminggu parents aku duk kat Dubai.. rindu sey.. yela, aku tak dapat ikut.. mau tak meroyan dok kat uma memikirkan parents aku best-best holiday kat Dubai.. memang takde perasaan ape!! tapi aku tak kisah sebab bagi la can kat parents aku pegi holiday kat oversea kan? mana tau ada rezeki aku pegi sekali ngan famli aku pulak kan.. best wooo.. 

So, petang sabtu lepas aku, sis Nazihah dan bro Afzal pegi la LCCT amik parents aku yang selamat sampai dari Dubai.. excited nak pegi amik sebab nak tau ape yang parents aku belikan ole-ole untuk kitaorg dari Dubai tuh.. pegi jauh2 takkan takde beli ole-ole kat kitaorg pulak.. huhu.. umi aku bagitau yang barang2 kat Dubai takde la murah mana, boleh tahan gak mahalnyer.. parents aku pun takde la shopping sangat,  nanti ujung bulan ni nak holiday lagik.. hehe.. dorang byk berjalan pegi tempat2 menarik kat Dubai tu.. kan Dubai tu diiktiraf sebagai negara paling moden architecture bangunan2nya.. ayah aku banyak amik gambar bangunan2 pencakar langit kat sana.. cantik2 semunya.. tapi aku takde la attach gambar tu semua ek.. sbb aku tak ikut, so x payah la ek.. hehe.. 

Kat bawah ni aku tunjuk la ole-ole yang umi aku belikan untuk aku.. sebab dorang pegi Dubai, umi aku pun belikan la anak2 perempuan dia jubah itam sorang satu.. yang anak menantu lelaki pun bagi jubah gak.. aku suka sebab bertambah lagi la koleksi jubah aku kat dalam almari tuh.. memang cantik sangat jubah nih.. ala-ala orang arab padang pasir la.. hehe.. ada la few things yang lain mcm chocolate, sabun perfume dll..


ni la jubahnya siap dengan selendang


ni pulak corak jubah dari jarak dekat

Yang tak adilnya, antara kitaorg sume.. Syed Umar a.k.a cucu kesayangan la dapat ole-ole paling banyak sekali.. baju dia je kat 10 pasang, tak masuk lagi dengan patung unta yg diberi nama Kunta dan Kunti.. siap belikan puting dari Dubai lagik.. beruntung la ko Syed Umar sbb cucu first kan.. kitaorg nak dengki pun tak dapat faedah kan.. pikirkan ko budak kecik jer.. huhu.. ape-ape pun, Terima kasih Umi & Aboh atas pemberian ini.. ingat jugak belikan ole-ole kat kitaorang sume..
 

6 comments:

Mimy Hamid said...

rasanya ni orang panggil Abaya kan...nice....ehheeh si kecik yg plg kecik dpt hadiah besarrrrrrr

RedLife2Love said...

mimyhamid: agknye la kot..huhu..tau tkpe kak mimi,dia la dpt paling banyak tau..jeles sgat!!

Zulkifli Shawal said...

baru nk kirim. :p

RedLife2Love said...

zulkifli: sori u dah terlambat..hehe =P

IdzaLia said...

Lia mmg suka pakai jubah kain dr dubai ni. sejuk aja. mahal pun kira berbaloi2..

RedLife2Love said...

Lia: betul tuh..kain dia sejuk kan? rasa nak peluk buat selimut jer.. hehe.. jubah skrg dah trendy, nice to wear utk smua age.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...