My Followers

Monday, January 4, 2010

Monday Blues

Aku pun tak tahu hari ni nak mulakan dengan gembira ke, sedih ke, bosan ke, atau ape2 others emotion.. kenapa jadi sampai macam ni ek? tu la, aku pun tak tahu.. adoiii..  takdela hari ni kan hari isnin.. pastu start keje dah.. selepas seminggu aku beronggeng bercuti bermalas-malasan di rumah.. ape yang korang harapkan bile kene start keje?? mesti la mood yang malas "monday blues" tu datang.. bangun pagi tu korang tak payah tanya la.. hari-hari yang lepas dok bangun kul 10 pagi je, tak pun selagi sinaran matahari tu tak terpacak kene direct kat mata tuh.. selagi tu dok berbungkus dalam selimut sambil peluk bantal busuk yang empuk itu.. hahaha.. 

Tapi hari ni, pagi-pagi dah kena rajinkan diri bangun awal, mandi awal nak siap-siapkan diri ke kantor ofis la.. ikutkan hati memang la malas kan, tapi inilah kehidupan aku.. dah masuk tahun baru kan.. takkan la nak life yang sama je.. mesti ada anjakan paradigma yang lebih hangat hebat daripada biasa *(macam tagline Hot.fm pulak).. hari ni jugak aku pakai baju kurung kaler coklat.. motip?? coklat kan warna tanah, kira macam mood pun slow and steady je la.. rileks jer kan.. hehe.. 

Sampai ofis agak lewat dalam kul 7:45 a.m. sebab jalan di sekitar Pantai Dalam agak penuh dengan kenderaan.. mgkin hari pertama sekolah dan kerja kan, kereta pun agak banyak la.. tambah pulak dengan hujan renyai-renyai.. tapi tu tak mematahkan semangat aku untuk pergi kerja.. alah poyo je aku ni.. ayah aku yang drive pun.. aku dok kat sebelah jer.. hehe.. tak kisah la tu semua.. yang pasti, aku sekarang ni dah ada kat ofis pun.. mulakan bekerja seperti sedia kala dengan kehidupan baru, azam baru dan semangat baru.. harapan sampai bile2 la.. jgn separuh jalan sudey!! bos aku masih bercuti, keje pun takde la banyak sangat sempat lagik nak update blog kan.. ok la, Selamat Bekerja kepada korang2 yang mulakan bekerja sama macam aku hari ni ye.. 



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...