My Followers

Thursday, December 31, 2009

Happy New Year & Azam 2010


Azam!!?? Setiap tahun biler tibanya hujung tahun masing2 sibok la nak buat azam baru kan? beria ni buat azam baru, tapi tak jugak tercapai.. pada aku memang la tak salah kita berazam kalau betul caranya kan.. macam aku ni kan, tipu la kalau kata takde berazam.. memang ada.. tiap2 tahun gak la azam aku takde lain.. sama jer dah kat brape tahun ek? ada kat 3 tahun kowt.. hehehe.. aku rasa korang dah boleh agak la ape azam aku tuh.. aku rasa azam aku untuk tahun 2010 ni akan disambung je la.. azam aku "Nak Kurus" tapi tengok la sampai sekarang dok maintain mcm ni jer.. usaha tu ada tapi kurang keberkesanannya.. adoiii.. caner? asyik bring forward je azam ni tapi tak jugak tercapai.. aku harap tahun 2010 ni azam nak kurus ni akan tercapai la.. penat dah orang asyik kata aku chubby.. biler nak kua kata aku kurus pulak.. hehe.. dalam mimpi je la weiii.. aku penah gak berangan, cane la rupa aku bile aku kurus ek?? ape pandangan orang pada aku.. hermmm.. tak kisah la.. sepanjang tahun 2009 ni dh macam2 perkara pahit, manis, masam, cuka, kelat yang aku lalui.. setiap yang berlaku ada hikmahnya kan.. aku redha dengan ketentuan yang telah tertulis buat aku untuk tahun 2009.. untuk tahun yang baru ni, aku mengharapkan yang terbaik dan dimurahkan rezeki, kebahagiaan, serta calon suami yg soleh.. hehehe.. aku harap korang punya azam 2010  pun baik2 jer dan tercapai yer.. bye-bye Year 2009.. wish we all luck and more happiness for the next new year!!  




Seharian Menjadi Nanny

Hari ni aku nak share ngan korang tentang aktiviti seharian yang aku dah buat kat umah semalam.. aku bangun awal kul 7 pagi walaupun tak keje tau.. untuk ape?? ha.. ni yang nak cite nih.. hehe.. aku telah ditugaskan oleh sis Nadya untuk menjaga anaknye la.. ape kes nih ek.. yela, parents aku kan sekarang tengah holiday kat Dubai.. jdi, semalam aku ngan sis Nazihah terpaksa kena amik alih la tugas mak aku menjaga anak buah aku tuh.. huhu.. hadoiii.. korang bayangkan la aku ngan adik aku berdua yang takde experience sgt jaga budak kecik umo 10 bulan lebih kat umah.. mau tak kelabut umah aku dibuatnye.. hehehe.. kelakar pun ada jugak tau tapi sangat memenatkan diri.. rutin harian jaga Syed Umar ni tak susah sebenarnya sebab dia tak banyak songeh.. senang nak handle dia.. tapi biasa la budak2 baru nak 'naik'  nih.. ada kalanya nakal siket.. tapi aku faham la kan.. hari ni jugak adik aku Nazihah ni ada appointment doktor kat Pantai Bangsar.. nak tak nak kena gak bawak Umar sekali.. takkan la nak  tinggal kat uma pulak kan.. siap tukarkan pampers ngan baju dia.. kitaorg gerak la g hospital.. dah pas adik aku punya appointment tu, terus la balik uma.. ni memang cite kelakar sket.. tgah on da way tuh, kitaorg duk la cite pasal perangai umar ni masa nak tido tengahari tadik.. disebabkan aku dah tido dulu, adik aku yang take over tidokan umar.. kitaorg pun gelak-gelak la cite kan pasal hal tuh.. tiba-tiba umar nangis beria korang tau.. dia dapat rasa  yang kitaorg tengah cite pasal dia, gelakan dia.. tu yang dia nangis tuh.. ermm, aku terus la pujuk2 dia supaya berenti nangis.. serba-salah aku dibuatnya..  baru 10 bulan tapi dah boleh paham kita cakap.. cerdik tul umar nih tau.. yela, masa dia dlm perut mak dia siap ikut mak dia pegi jawap exam lagik.. hehe.. singgah uma dulu bagi umar makan pastu pegi pasar malam jap dalam kul 5 lebih sbb nak balik awal tengok cite Cinta Balqis tuh.. tak penah missed lagik.. balik dari pasar malam tu terus la mandikan umar, bagi dia main2 jap terus tidurkan dia.. penat kan jalan seharian nih.. hari ni memang penat seluruh badan aku.. tapi best la melayan kerenah umar nih.. hilang kejap segala masalah.. hehe.. ape2 pun, umar selamat di bawah jagaan kitaorg ek.. takde mengalami ape2 yang tidak baik.. hebat kan?? sape pulak pasni nak suruh aku jaga baby.. uishhh.. tak boleh la.. aku kan dah keje sekarang.. tu je la aku nak share ngan korang pun.. gmbr budak kecik Syed Umar kt sidebar tepi tu ek..

Tuesday, December 29, 2009

Biler Cuti di Rumah

Wah!! kat 4 hari aku tak  update blog kan.. hehe.. aku cuti, blog pun sebok gak nak cuti kan? ape kess!! sori ye semua.. dah dok uma kata nak relax kan.. malas la pulak nak update sangat blog nih.. dok melepak tengok tv, tido, tak pun kua la jalan2 round shopping complex yang ada kat KL nih mcm Midvalley, The Mines, OU, Sunway Piramid.. habis sume aku pegi taw.. tu je la yang aku tau bile tiba time cuti.. lama kot aku cuti.. kat seminggu kan.. tu yang heaven kejap tak payah pikir pasal keje.. kita enjoy! amboi..amboi..amboi sukanya aku kan.. mesti la =P.. takpe2, ni aku update siket je.. sok aku update lagi ek.. tunggu... hehe 

Friday, December 25, 2009

Timeless - Jang Ri In feat. Junsu (Korean version)



An dwae yo nal, no, a beo ri myeon
Him deul eo do yeo gi deo, meo mul lo yo
Jo geum man do, bol, su i da myeon
Nam eun sa rang man keum uso bol, taen dae

Timeless, i byeol eun a ni jyo
Han bon eui sarm i ra myeon ji geum oo, rin dae
Hold tight baby
Timeless, i ga seum ae mud o yo
Sun gan eui yeol byeong cho rom jam shi man, a peul bbun i ni
We both agree
This is timeless, love

Sae sang eun da,ha na, ga ji man
Seul peum ma jo ham kkae ga neun geon ga yo
No mu geu ri wo ddo nal, bul ro, bun geu dae
Ma eum bbun in sang cho man mo mul gaet, jyo

To hae haen nun mul sam ki myeon, geu ddae so ya ar gae dwir kka yo
Nae son jab a yo, ddo na gae mal a yo

Timeless, i byeol eun a ni jyo
Han beon eui sarm i ra myeon ji geum oo,rin dae
Hold tight baby
Timeless, i ga seum ae mud o yo
Sun gan eui yeol byeong cho rom jam shi man,a peul bbun i ni
We both agree
This is timeless, love

Yeah yeah yeah yeah
Baby, it’s timeless
Oh baby it’s timeless

Timeless dol a gal su i, do rok
Sun gan eui yeol byeong cho rom jam shi man, a peul bbun i ni
We both agree
This is timeless
This is tïmeless,love



p/s:  aku hantu dengan lagu ni tau.. sangat la sedih jalan cite klip video nih.. w/pun bahasa korea, bile tengok klip ni korang boleh jer faham ape yang nak disampaikan menerusi lagu nih.. hermm.. T_T 


Candid Photo Contest




Aku baca entri sis Nadya pasal contest nih... tibe-tibe gedix aku datang nak join jugak la.. dah tkde nak buat ape kan... saje la join contest2 ni bagai.. mana la tau ada rezeki kan.. kalau la korang2 yang jenguk blog aku  ni interested gak nak join contest ni boleh view kat Candid Photo Contest ye.. semua syarat2 penyertaan boleh baca kat blog nih.. tolong promote sket la kan.. hehe.. ni contest kedua yang aku join sepanjang berbloging.. so, ape lagik! aku pun telah menggodeh semua folder gambar dlm hard disk aku.. dan inilah hasilnyer... 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




korang rasa gambar ni memang candid x? hehe.. ape la soalan aku bagi ni ek.. gambar ni memang candid dan diambil oleh kakak aku semasa Majlis Konvokesyen aku kat Uitm Shah Alam pada Jun lepas.. aku ni mana banyak gambar candid (malu lorh - kang hudoh ker kan).. ni  1st time aku tunjuk kat public taw.. korang memang bertuah.. aku harap gambar ni ada chance nak menang.. tengok la begitu gelak besar gembiranya aku, sampai sepet kecik mata aku tuh.. hehe.. well, hopefully gambar ni mengikut syarat2 penyertaan ye en.Halim..

Thursday, December 24, 2009

Kisah Pakcik Tua dan Isterinya

Aku tak tau nak  mula macamana citer nih.. tapi yang pasti cerita asalnya hanya aku, yanie dan diana je yang tau.. haha.. ape kategori cite aku ni pn aku tak sure.. sebab? motip? okey-okey, tak sanggup aku tengok muka korang yang pelik beruang tuh.. citenya bermula macam nih.. hari ni aku, yanie dan diana pergi la ke KL Sentral untuk lunch break kan.. so kitaorg pun gerak la dari opis dalam kul 12:35 pm.. macam biasa la kitaorg nek tren Putra ke KL Sentral.. senang dan cepat.. malas nak usha2 ape yang jual kat bazaar tengah2 tuh, kitaorg pun melulu la cik kiah ke KFC.. uisk.. masing-masing dah tahap kebulur nak melantak makan kan.. lagipun dah lame tak makan KFC.. tu yang pegi.. amik order dalam 10-15 minit, kitaorg pun makan la set snack plate yang ayam 2 ketul + roti bun + coleslaw + whiped potato + air coke.. tak payah la capture gambar nih.. korang pun mesti dah boleh bayang kat kepala kan? kan? dah abis makan tu kat kul 1:45 pm.. terus la basuh tangan kat sinki KFC tu dan blah la ke gerai kecik in 2 it.. yanie nak beli eyeliner itam.. tapi sayangnyer takde pulak - habis stok!!

Tak kisah la tuh, kitaorg pun teruskan jalan ke tren Putra nak balik la.. tunggu kat 5 minit, Putra pun sampai.. ahhh, di sini citenya bermula setelah terlalu panjang intronya.. haha.. masa pintu tu bukak, kitaorg pun berpusu-pusu la nak masuk sebab takut kena tinggal kan.. kebetulan jugak ramai pulak owang yang nak turun dari putra tuh.. jadik, terjadinya la situasi tolak-menolak.. putra ni pun satu gaks.. aku tau la nk cepat tapi agak2 la nak tutup pintu.. make sure la owang dah abis kua baru bunyi siren tuh.. aku yang agak kebelakang ni, dengar je siren terus tolak diana sebab nak muatkan diri kat tren yg same.. skali ada pulak sowang pakcik tua ni tiba2 nk kua dan marah aku yang tolak diana.. bengong ape!! dah tau nak kua kat stesen KL Sentral tu sedia la awal2 kat depan pintu.. ni dok kat belah belakang buat per.. ekceli wife pakcik tu yang hampir kene tinggal sbb dia kat belakang mcm terpisah kejap ngn pakcik tua tuh.. yang buat aku hangen kan.. dia boleh nak marah aku pulak yg sebabkan istri dia tu tak boleh keluar.. istri dia yg bangang dok kat belah belakang tu wtpe..  susah sgt ke nak say "excuse me" dah tau nak keluar.. ni dia stay je berdiri kat belakang tu tunggu husband dia tarik (masa ni sebelah tangan pakcik tua tu tahan pintu putra dari tutup) adoiii.. ni buat aku nak je sound pakcik tua tuh.. tapi aku masih tau hormat orang tua okey.. kalau tak.. pantas je mulut ni nak mencarut mengutuk.. sabar je la aku.. aku rasa klu korang ada kat tempat kejadian.. korang boleh tengok muka pakcik tua tu yang tak puas ati nak salahkan aku.. haisshhhh ade jugak keluar karate-do aku kang.. huhu.. dari gaya pakcik tua tu dan istrinya.. dorang mcm bukan asal sini.. i mean orang luar la.. kerek semacam dowh.. aku masih ingat muka pakcik tua tu ngan istri dia.. siot jer.. tak pasal2  nak marah aku kan.. 

*moralnya, make sure dan bersedia awal la korang nak turun kat stesen mana supaya tak terjadi kejadian seperti ini.. kan dah menyusahkan orang lain.. itupun nak kena bagitau ker? dah besar kan.. pikirlah sendirik!! bak kata Nabil raja lawak la..

Black & White Photography Contest

 


Dari minggu lepas aku tengok blog cik Ezzan pasal Black & White Contest nih.. tibe-tibe arini aku rasa gatal nak join gak contest nih.. kalau korang interested nak join gak boleh jenguk kat Black & White Photography Contest.. masih sempat lagik.. selamat mencuba ye!! disebabkan syarat utama dia nak gambar yang hitam putih, aku terus dapat idea dan nak letak gambar kat bawah ni untuk contest nih.. hehe..



Aku pilih gambar kat atas nih sebab baju aku sendiri pun dah tema hitam putih cuma lebih bertambah cantik bile background pun jadi hitam putih.. aku nampak lebih "berseri-seri" dari biasa.. perasaan lebih.. haha.. tak kisah la, aku rasa dalam banyak2 gambar aku.. ni yang aku rasa paling menarik.. gambar ni aku amik kat dalam toilet Hotel Vistana, Kuantan semasa menghadiri majlis perkahwinan kazen aku.. hermm.. wish me Luck!!


Gantung Kuali, Senduk, Periuk!!!

Ntah ape2 la tajuk aku kat atas tu kan.. ni semua gara-gara kepenatan berkampung kat Kuantan kan.. bile balik KL, sampai kat uma tengok takde ape nak makan.. jadi bermula la aktiviti mencarik makan di luar rumah.. kitaorg sampai pun dah kat maghrib sebab sepanjang perjalanan dari Pekan, Pahang ke Kuala Lumpur adalah hujan tak berenti.. aku berkonvoi dengan parents aku (maknanya aku keta lain, dan parents aku keta lain = 2 keta la kan? ) pulak tu aku adalah drivernya.. untuk pengetahuan umum, aku drive dari Pekan - KL okey!!  bayangkan la pmpuan drive keta dalam hujan yang lebat bagai tuh.. takut gak, pulak tu co-pilot aku a.k.a sis Nadzrah sepanjang jalan membongkang membuta jer.. hampeh tul!! jadi, berhati-hati di jalan raya yer.. paling mengerikan bile terjadinya 3 kemalangan.. hermm tak sanggup nak tengok.. dah tau hujan, jalan licin jangan la bawak keta laju-laju.. takut aku tengok tau.. tapi smua dah tertulis kan.. dah la, xnak cite pasal kemalangan nih sumer.. aku nak cite pasal malamnya tu kitaorg pegi makan kat luar.. nak tau makan aper? dimana? sedap ke x? meh tengok kat bawah ni ek..



udang masak petai


telur bungkus

 
tomyam campur


ikan siakap 3 rasa


 orange juice  

gambar-gambar kat atas ni real kecuali ikan siakap 3 rasa ngan jus oren tuh.. disebabkan aku terlupa nak snap, yela dok melahap makan tak hengat kan.. aku carik je kat googles.. ihsan gambar tu dari googles images ek.. tapi aku memang tabik springgg kat kedai makan nih.. memang superb!! ni dah kali ke-3 aku pegi tapi masakan tetap maintain sedap okey.. takde yang berubah.. hehe.. aku tak ingat pulak nama restoran ni tapi terletak kat area Sri Petaling dekat ngan Secret Recipe.. kedai ni betul-betul kat tepi jalan kat simpang trafik light.. aku sarankan korang pegi makan kat kedai nih.. sedap + murah =  berbaloi-baloi.. hahaha..

Wednesday, December 23, 2009

Raja Sehari Aida & Megat

Part II

Susulan dari last entri, seperti yang telah aku janji war-war kan kepada korang, ni adalah kesinambungan dari entri lepas untuk majlis kawen Aida & Megat.. entri takde banyak cite tapi hanyalah sekadar gambar2 yang akan membuat korang2 muntah hijau bile tengok terlalu banyak gambar.. hehe.. biarkan la ek.. aku suka nak korang tengok gambar famli aku.. ni famli belah ayah aku.. kiranya kazen aku yang kawen ni (Aida) adalah anak buah ayah aku la.. okey2.. korang dah tak sabar nak tengok gambar ker? hermm.. aku takde la pro dalam mengedit gambar ni, tpi boleh la kalau nak suka-suka kan.. so.. enjoy la gambar2 di bawah yer..


famli pengantin perempuan
Syarifah Fathlon Alhadi


famli Syed Muhamad Alhadi


famli Syarifah Shidah Alhadi


famli Syarifah Seha Alhadi


famli Syed Hussein Alhadi


famli Syed Ali Alhadi
* ni antara ahli keluarga aku


famli Syed Hamid Alhadi


famli Syarifah Norhana Alhadi



ni antara kazen-kazen perempuan.. tak semua 
ada time nih.. kalau ada boleh roboh pelamin.. hehe

dah abis pun part II nih.. aku harap korang suka la dengan gambar2 yang aku letak ni ek.. aku takde niat pun nak menunjuk ke aper.. saje sekadar berkongsi famli belah ayah aku.. ni pun tak semua ada.. yela faktor kesibukan ke ape ker aku tak tau.. kalau ada semua mesti lagi riuh dan lagi byk la gambr ni ha.. hehe.. okey la aku rasa cukup la takat ni jer entri utk kawen2 ni ek.. nanti aku entri bab lain pulak.. ape-ape pun, tahniah buat kazen aku Aida dan suaminya, semoga berkekalan hingga akhir hayat.. cepat2 dapat baby taw!!

Raja Sehari Aida & Megat

Part I
Pengantin: Kamarul Aida & Megat Zulhilmi
Tempat : Hotel Vistana, Kuantan
Tarikh: 19 Disember 2009

Satu tarikh, dua majlis dan berlainan tempat (which is Negeri).. adoiii.. penat okey bile dipaksa terpaksa untuk rushing ke majlis perkahwinan yang boleh dikatakan penting untuk ditunaikan.. hehe.. macam la artis kan.. pedulik!! walaupun penat badan drive all the way from KL to Kuantan dalam hujan yang lebat + petir sabung-menyabung.. drama je lebih aku nih.. tapi memang betul la.. hujan lebat tak berenti taw.. ermm at the end, berbaloi dengan kepenatan yang aku lalui itu dengan majlis kawen kazen aku yang sorang nih.. of coz la sis Nadzrah yang drive half way sampai Lanchang.. pastu aku take over sampai la Kuantan.. singgah uma mak sedara aku dulu untuk refreshing badan yang penat dan bersiap-siap ke Hotel Vistana.. tema untuk majlis ni adalah hitam putih, korang xpyh la pelik kenapa kitaorg pakai hitam je ek..hehe.. ermm malas nk cite banyak2.. korang review la gambar2 yang sempat aku snap untuk tatapan korang ek.. memang grand + marvellous + stylo.. kombinasi yang hebat!!!


pintu gerbang menuju ke dewan utama


nombor meja bertuah yang ke-23


menu untuk santapan tetamu.. yummy sedap!!


suasana dewan utama yang gemerlapan


pelamin yang tersergam indah..
*abaikan budak laki tu ek..


kek 6 tingkat yang dihias cantik di sisi pelamin


pengantin sedia untuk upacara tepung tawar
oleh kedua belah keluarga


makan-makan di meja beradab


pengantin ke pelamin semula untuk sesi bergambar

 
door gift dari kedua pengantin

okey, ni baru gambar pengantin kan.. next entri aku letak gambar sedara mara belah perempuan.. ni semua gambar famli jer.. orang luar takde ek.. hehe.. yela ape guna pegi majlis kawen grand macam ni tapi tak amik gambar famli kan.. buat rugi jer.. aku stop kat cni dulu la ek.. nanti aku sambung part II.. jangan korang termuntah pulak tengok gambar byk2 nih.. famli kitaorg ni memang suka bergambar.. pantang ada kamera.. cepat je masing2 dok posing gedix.. ngehhhh~~~~

Tuesday, December 22, 2009

Tak Serupa?



Ape motip aku letak gambar kat atas nih? takde motip cuma tertanya-tanya gambar kat atas ni ada rupa aku ke tak ek? yela.. baru je kejap tadi ofismate aku a.k.a kak Maya bersesi soal jawab ngan aku  

kak Maya : "gambar kat fb tu ika ker?" 

aku yang tercengang-cengang menjawab..

aku : "iyelah,  kenaper ek?"

kak Maya : "tengok nama betul, tapi bile tengok gambar nampak lain".

aku : "hehe.. mungkin sebab cahaya lebih kot".

ape2 la jawapan aku bagi kan.. gambar ni aku letak kat profile picture kat fb aku.. tak kisah la.. tapi aku tengok gambar ni memang rupa aku pun.. ape yang lain ek?? korang rasa? sila komen ye.. tenkiu =)

Raja Sehari Mastura & Azfar

Pengantin : Mastura & Azfar
Tempat : Taman Shamelin, Cheras
Tarikh: 19 Disember 2009

Seperti yang aku janjikan pada entri yang lepas nak update cite kawen pasal member aku ni kan? yela, mula2 yang aku tengah pening2 kepala tak tau nak pegi ke tak.. akhirnya aku decide pegi jugak kawen Mas nih.. hehe.. aku gerak dari uma dalam kul 1230 pm sbb dah janji ngan member aku Syana yang nak follow aku sebab kad dah hilang.. aku pun okey jer la.. tunggu syana kat 1/2 jam dalam kul 1 baru gerak terus ke tempat yg dituju.. disebabkan aku adalah driver of coz aku lantik my sis Nadzrah as pembaca peta.. nak dijadikan cerita, si tukang pembaca peta ni pun blur jugak.. tak reti nak baca peta okey.. kira sesat gak la mencari rumah pengantin nih.. aku tak kisah, tapi sebab syana follow kan, jadi agak segan la bila pusing2 tapi tak sampai.. hermm last skali adik aku sis Nazihah yang tengok peta semula dan menunjuk arah yang betul.. time ni dah kat 1:30 pm kot. huhu.. dah sampai tu pengantin pun dah abis sanding dan makan beradab tau.. jadi aku pn terus ar isi perut yang lapor nih.. pastu tiba la sesi bergambar sakan dengan member2 sekolah teknik aku.. kebetulan smua sampai sekali.. ape lagik, reunion kejap kat majlis kawen mas tuh.. hehe.. tak  nak buang masa byk2 sebab aku pn nak rushing g kuantan pulak kan.. terus la bergambar gembira dengan member2 aku, tak lupa jugak dengan pasangan pengantin ye yang bertemakan purple.. aku pun datang ikut tema.. kelasss gitu!! hehehe =)



ni masa kitaorg tengah menunggu syana kat stesen bas


seronok dapat jumpa dorang, hilang rindu kejap.. 
hehe..  bile nak jumpa lagi ek??


dari kiri atas ke bawah kanan gambar aku dengan  
nieza, aini, mastura (pengantin) dan dilla


bergambar ramai2 dengan pengantin
ni antara budak kelas VK1 kat teknik dulu.. hehe
rindu kat korang sumer!!


gambar terbaik.. suka sangat.. hehe


best fren forever dari kiri :
Nieza, Wiena, Aku dan Syana


Friday, December 18, 2009

Salam Maal Hijrah 1431H

 
 "Sesungguhnya besar ganjaran adalah dengan besarnya ujian. Sesungguhnya Allah jika Dia mengasihi sesuatu kaum, nescaya mereka akan diuji dengan ujian. Barangsiapa yang redha maka baginya keredhaan Allah. Barangsiapa yang tidak bersabar, nescaya Allah juga tidak akan bersabar dengan mereka!" (Riwayat At-Tirmizi & Ibnu Majah)
Rasulullah SAW bersabda: "Sungguh ajaib perihal orang mukmin, sesungguhnya semua urusan mereka adalah kebaikan. Dan keadaan ini tidak ada melainkan kepada orang yang beriman sahaja. Sekiranya beroleh kurniaan dia akan bersyukur, maka jadilah kurniaan itu baik untuknya. Manakala apabila ditimpa musibah, dia bersabar. Maka jadilah musibah itu kebaikan untuknya." (Riwayat Muslim) 
Aku mengambil kesempatan ini mengucapkan Salam Maal Hijrah kepada semua kaum muslimin di seluruh pelusuk Malaysia mahupun dunia. Dengan melangkahnya kita ke tahun yang baru ini akan memberikan sinar baru dalam setiap kehidupan hari-hari yang mendatang dengan sabar dan mendapat keredhaan yang Maha Esa... insyallah.. ape yang telah berlaku sepanjang tahun lepas kita jadikan teladan..  

Thursday, December 17, 2009

Cinta itu Indah

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan.

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.

Wednesday, December 16, 2009

Kenangan Lalu


 
atas permintaan, aku telah bulatkan kaler merah
kat muka aku.. ngehngehngeh~~ skema la..

Tengah godeh2 friendster semalam, sajer la usha album kat profile aku tuh.. terjumpa plak gambar kat atas tuh.. wah!! rindunyer  nak kembali ke zaman ini.. hehe.. gambar ni di ambil time aku form 4 kat Sekolah Menengah Teknik (ERT) Setapak, Kuala Lumpur.. walaupun sekolah teknik, aku aliran vokasional.. aku dulu form 4 + form 5 kelas VK1 *(VK tu bermaksud Vokasional Katering) utk sesi 03/04, tu yang sekarang ni PRO terer memasak di dapur.. hehe =P.. tengok r kitaorg pakai baju kelas tuh.. sepesen je kan? aku simpan lagi baju ni tau! sayang nak buang.. baju ni tempah khas tau utk event nih.. untuk pengetahuan korang, masa ni kat sekolah aku ada Karnival ERT ape ntah.. aku pn dah lupa.. almost 7 years da msti ar lupa sket.. setiap kelas dapat 1 tapak booth utk jual barangan/makanan/minuman dll utk kumpul fund sebanyak mungkin.. so, kitaorg plan jual popiah basah, air, ngan few makanan lain.. booth kitaorg paling awal tutup sebab terlalu laku dan cepat habis.. hebat la sangat.. bile aku tengok gambar ni, mula la kepala ni terbayang2 memory indah bersama di sekolah teknik dulu dan mostly kitaorg ni dok kat hostel.. jdi relationship tu agak rapat dan giler2.. tengok je la gmbar ni, baru abis karnival dan kemas2 booth, lepak jap sempat posing beramai-ramai lagik.. eventhough kitaorg ni lain2 negeri, rupa, attitude kan.. kitaorg tetap maintain jer.. ape yg penting? "kerjasama" yg mcm dlm kartun wonderpets tu la.. hehe.. kalau nk cite banyak memang takkan abis.. terlalu banyak!! ada gak member2 dlm gmbr ni yg dah kahwin, ada jugak yg da lost contact.. eermmmm.. ntah biler la dapat gathering ngan dorang ni sume ek? bile dh gathering msti havoc sbb masing2 dok imbas kenangan lalu.. huhu.. seronokknyer.. =D weh, bile nak buat gathering nih..

Tuesday, December 15, 2009

Tak Tau Menu?

Ekceli entri ni aku nak update last friday, tapi baru arini berkesempatan nk update.. jumaat lepas aku full pack ngan keje boss aku.. huhu best2.. rasa cepat je masa nk balik tau!! citenya camni, bila tibe je lunch break, diana mesti kol aku tnya nk lunch katner.. aku mula2 nk la lepak area kl sentral ke.. tapi bile pikirkan keje yg tak siap, nnti kompem balik lambat dri kl sentral kan.. jdi tkar plan last minit kitaorg lunch je la kat -1 menara TM nih.. mmg da tkde tmpat lain dah.. hehe.. pastu smpi kat kedai makan tu dlm kul 12:45 klu tak silap aku.. dapat port baik punya kitaorg pn order la air dulu.. mcm biasa teh O ais la yg menjadi pilihan.. sebab dah selalu sgt makan kat ctu, jdi mcm dh tak tau nk order makan ape lagik.. aku ngan diana amik masa yg lame dari biasa utk set menu lunch arituh.. aku rasa ada kat 15 ke 20 minit.. tak penah2 jadik macam nih.. tak tau ari jumaat lepas apesal.. puas la aku tengok menu orang kat meja sebelah tuh.. mana tau ada idea kan.. hehe.. last2 tanpa diminta ni menu yg terlintas kat kepala aku ari jumaat arituh.. terus aku panggil akak kedai tu amik order.. ni ha hamek melantak makan tak ingat.. 


nasi kosong + telur dadar + tomyam + teh O ais
= RM6.70  *murah kan?

biler makan camni kan, aku teringat time aku belajar kat kolej kat kuantan dulu.. ni la makanan feveret aku.. simple tapi memang mengenyangkan pewut ni ha.. hehe.. paling tak pun "nasi koboi".. nasi koboi ni lagi r simple, nasi kosong + telur dadar + sup kosong + air suam = RM 2.50.. makan time tengah ujung bulan takde duit kan.. sementara nk tunggu ayah aku masuk duit.. makan berjimat asalkan kenyang.. aku ni tak memilih sgt.. ape rezeki yang ada aku makan asalkan halal.. aku bersyukur jer.. amin.. korang pun mesti penah alami ape yang aku alami ni kan? ke tak penah? hermm.. rugikk tau!!

Berehhhh

Kalau sape2 yang ikuti blog aku yang lepas2, aku ada tulis entri akudalamdilema kan? dlm entri tu aku dilema sebab tengah pening nak pegi jemputan wedding member sekolah aku dan kazen aku.. dua-dua majlis pun important bagi aku tau.. so, sekarang ni aku dah komfem dengan keputusan aku.. Muktamad okey.. dengan ini pihak raja2 telah mengisytiharkan.. hahaha.. tibe2 plak ek!! hermm.. aku akan pegi dulu wedding member aku Mastura tu kat Pandan Indah pastu directly balik Kuantan tuk pegi wedding kazen aku Aida pada malamnya pulak.. kebetulan 1 jalan kan.. huhu.. memang penat tapi terpaksa la kan.. sebenarnya ada few lagi wedding on the same date tapi aku terpaksa refuse sbb hal ni la.. ape2 pun, case is closed... tunggu je la entri aku update kemudiannyer ek.. chaow dgn emo happy

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com


Monday, December 14, 2009

Kerana Hasad Dengki Yang Melampau

Ape kes skrg ni aku ni meroyan  giler sangat dengan movie yang dok tayang kat panggung wayang nih ek? sume cite kalau boleh aku nak marathon tengok.. hehee.. aku rasa baru je minggu lepas aku g nengok myspy kan? tibe2 semalam aku belasah g tengok wayang lagik ngan sis Nadzrah n sis Nazihah.. tak boleh blah betul la aku ni kan.. mula2 plan nak tengok twilight new moon tu, tapi disebabkan faktor ramai sgt orang dan hanya tinggal few seat utk kul 2:00 pm tuh.. kitaorg pn cepat2 la plan samada nk tengok Santau atau Zombieland? Santau kompem2 la cite horror dan melayu.. Zombieland ni cite horror komedi dan omputeh.. sis Nazihah macam kureng tengok cite omputeh lagik2 jalan cite yg meraban nih.. dia xnak layan.. jdi yg tinggal Santau.. layan jer la cite ni semalam.. seb baik tengok siang kan.. takde la takowt sangat.. lagipun sis Nadzrah yang beria nk tengok cite nih.. sket2 "jom r Tikah tengok Santau, macam best jer!" tu je la ayat nk pancing aku kan.. sekali semalam aku turutkan jugak kata dia.. cite new moon aku ntah bile dpt tengok.. silap2 beli DVD jer la pown.. huhu sedihnye.. tapi tak kisah la.. yg penting aku nak review utk cite Santau ni ek..



mula2 cite dah kua antu2 nih, so agk cuak gak la.. ekceli bukan la antu pun.. kira macam belaan si pendengki a.k.a Husin iaitu jiran dan kawan baik pada pasangan suami isteri Halim dan Nina yg ada sorang anak perempuan name Ecah.. Halim ni keje kerajaan, jadi byk la dapat projek2 besar.. yela, rezeki murah kan.. tu yg dia buat  Majlis Kesyukuran  dan jemput la kwn2 ofis, jiran tetangga sumer.. kat sini la mulanya penghantaran santau nih.. Husin bagi bubur kacang kegemaran Halim tpi kebetulan Halim tak makan, yg makan bubur kacang tu isterinya Nina.. jadi santau tu dapat kat Nina la.. tu yg teruk jugak la Nina ni sengsara akibat Santau nih.. tpi ending cite nih, santau tu berjaya dikeluarkan dari badan Nina dan kembali pulih seperti sedia kala.. isk, memang nampak real sume babak dalam cite ni.. aku penah tengok orang berubat kena santau ni, jadi aku dah biasa la dengan cara perubatan dia.. memang bagus lakonan Putri Mardiana nih.. very natural dan hebat okey.. i like!! kalau korang ni jenis yg suka tengok movie horror melayu, cite ni sesuai la utk ditonton.. aku bagi 4/5 bintang.. bukan nak membanding, tapi cite ni lagi best dari Jangan Tegur.. ape yang berlaku dalam cite ni memang ada terjadi pada segelintir rakyat kat Malaysia nih.. tapi aku pelik kenapa manusia ni sanggup buat benda2 syirik ni demi kepuasan diri sendiri.. tengok orang lain sengsara dan menderita kan.. hermm.. harap2 dijauhkan la dari keluarga aku.. insyallah..








Kemalangan kecik jer..

Pagi ni aku dikejutkan dengan berita yg ala2 mengerikan jgk la dari ofismate aku, Yanie.. dia ym aku bgtau yang jari telunjuk tangan kanan dia hampir2 putus sbb terkena serpihan pinggan kaca yang pecah masa nak basuh pinggan kat dapur.. huhu.. ngeri perut aku dengar cite dia nih.. tpi seb baik takde ape2 yg teruk, dia g klinik doktor bagi dia MC 2 hari sbb takut ada jangkitan kuman pada jari dia tuh.. korang tengok gmbr kat bwh ni siap kene balut besar gabak jari dia tuh.. katanya luka dalam gak smpi nmpak isi.. huhu.. tak sanggup aku weiii.. lepas ni, be more carefull taw..  ape2 pun, aku doakan supaya jari dia cepat baik seperti sedia kala ye.. take a gud rest dear!! 



Saturday, December 12, 2009

Dari Mata Turun ke Hati

Ape yang aku nak tunjuk kat korang untuk entri bukan nak tunjuk yang aku ni gedik ke hapa ek.. takde langsung niat sedemikian rupa.. hehe.. saje nak kongsi dengan korang2 yang berminat dengan "contact lens".. khamis lepas aku ni dok la nengok blog member aku, dan tertarik dengan link contact lens kat list blog dia.. aku pun usha2 la blog ni dearshoppe untuk suka2 la kan sbb aku ni pemakai tegar kat contact lens.. hehe.. kebetulan pulak aku pnya lens pun nk dekat2 expired.. kira im in the rite time la usha blog ni sbb mana tau blh la rembat 1 ke 2 lens kan.. skali bile dah layan tu mmg aku berminat kat 1 lens yang agak femes di kalangan rakyat jepun dan korea ekceli.. ape taknyer... lens yg boleh membesarkan mata hitam kita tu la.. kalau pakai mesti nampak cam comel kan!! aku pn pe lagi emel r kat minah yg punya dearshoppe ni nak tnya ada x stok lens yg aku nak nih.. terus ari jmaat esoknya dia terus reply kata ada.. klu nak terus wat payment tru maybank2u.. ada gak utk bank lain tp aku sng guna maybank.. aku pun terus la proceed wat payment utk sepasang lens kod Ultra CK105 (geo series) dengan harga RM38 + RM3 (pos ekspress) = RM41 tapi kalau korang beli lebih dari 1 harga lagi murah la (jgn risau yerr).. tup2 ari isnin  dah sampai pesanan aku.. cepat sangat prosesnya.. yang bestnye lifespan lens smpai 1 years kalau betul cara jagaanyer.. huhu.. pastu diameter dia 14.7 paling besar dari mana2 jenama lens yang ada kat malaysia nih dan very comfort.. aku suka la sbb mata hitam aku kecik kan, jdi bile pakai lens ni blh la nmpak mcm mata heliza AF tuh (perasaan kejap) bg aku sangat la berbaloi.. pasni dah xpyh aku susah2 nak carik kat kedai.. beli on9 jer lagi senang.. pulak tu, lens ni ada power.. power tu maknanya utk aku yang buta rabun la kan.. w/pun ada power, harga same jekk.. memang lagi tambah2 best.. bile aku pakai g ofis, ada la ofismate yg tegur especially kak mimi "ika, comeynye mata!" wah..kembang kejap kene puji.. hehe.. so kalau korang berminat boleh la pegi tengok kat blog dearshoppe tu utk tengok design yang lain.. ke nak yang kaler2 pun ada.. 


ni packing lens dia.. 


kat atas tu aku la.. hehehe.. tgk perbezaanyer!!
*belah kiri: aku pakai lens yg aku beli dari dearshoppe..
*belah kanan: pakai lens jgk tpi jenama lain kaler grey..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...