My Followers

Tuesday, December 15, 2009

Tak Tau Menu?

Ekceli entri ni aku nak update last friday, tapi baru arini berkesempatan nk update.. jumaat lepas aku full pack ngan keje boss aku.. huhu best2.. rasa cepat je masa nk balik tau!! citenya camni, bila tibe je lunch break, diana mesti kol aku tnya nk lunch katner.. aku mula2 nk la lepak area kl sentral ke.. tapi bile pikirkan keje yg tak siap, nnti kompem balik lambat dri kl sentral kan.. jdi tkar plan last minit kitaorg lunch je la kat -1 menara TM nih.. mmg da tkde tmpat lain dah.. hehe.. pastu smpi kat kedai makan tu dlm kul 12:45 klu tak silap aku.. dapat port baik punya kitaorg pn order la air dulu.. mcm biasa teh O ais la yg menjadi pilihan.. sebab dah selalu sgt makan kat ctu, jdi mcm dh tak tau nk order makan ape lagik.. aku ngan diana amik masa yg lame dari biasa utk set menu lunch arituh.. aku rasa ada kat 15 ke 20 minit.. tak penah2 jadik macam nih.. tak tau ari jumaat lepas apesal.. puas la aku tengok menu orang kat meja sebelah tuh.. mana tau ada idea kan.. hehe.. last2 tanpa diminta ni menu yg terlintas kat kepala aku ari jumaat arituh.. terus aku panggil akak kedai tu amik order.. ni ha hamek melantak makan tak ingat.. 


nasi kosong + telur dadar + tomyam + teh O ais
= RM6.70  *murah kan?

biler makan camni kan, aku teringat time aku belajar kat kolej kat kuantan dulu.. ni la makanan feveret aku.. simple tapi memang mengenyangkan pewut ni ha.. hehe.. paling tak pun "nasi koboi".. nasi koboi ni lagi r simple, nasi kosong + telur dadar + sup kosong + air suam = RM 2.50.. makan time tengah ujung bulan takde duit kan.. sementara nk tunggu ayah aku masuk duit.. makan berjimat asalkan kenyang.. aku ni tak memilih sgt.. ape rezeki yang ada aku makan asalkan halal.. aku bersyukur jer.. amin.. korang pun mesti penah alami ape yang aku alami ni kan? ke tak penah? hermm.. rugikk tau!!

8 comments:

Mimy Hamid said...

rindu nasik...ehhehe...adoii

RedLife2Love said...

mimyhamid: sabor!sabor! tak lame lagi boleh la mkn nasik dah.. hehe..

Sharinginfoz said...

telur dadar sodap.. apa kata awak link saya then i willl do the same.. thanks..

http://sharinginfoz.blogspot.com

RedLife2Love said...

sharinginfoz: memang sedap! orait dear..no sweat..hehe.. thnks to u too =)

AcanCapik said...

nasi koboi... byk lagi gelaran lain. nasi bujang, nasi ekonomi, menu same je. huhu... jimat pe...

RedLife2Love said...

AcanCapik: agreed!! lain tempat lain pulak gelarannyer kan.. tapi tetap same.. hehe =)

azyla said...

lame nye ko pk menu..
windu lak nk mkn2 kat level -1 tu.
;)

RedLife2Love said...

azyla: tau takpe dowh..time ni aku lemau gile! klu ko windu, dtg r cni suka2 kite makan kat -1 tu ek.. okey? hehe =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...