My Followers

Thursday, December 31, 2009

Seharian Menjadi Nanny

Hari ni aku nak share ngan korang tentang aktiviti seharian yang aku dah buat kat umah semalam.. aku bangun awal kul 7 pagi walaupun tak keje tau.. untuk ape?? ha.. ni yang nak cite nih.. hehe.. aku telah ditugaskan oleh sis Nadya untuk menjaga anaknye la.. ape kes nih ek.. yela, parents aku kan sekarang tengah holiday kat Dubai.. jdi, semalam aku ngan sis Nazihah terpaksa kena amik alih la tugas mak aku menjaga anak buah aku tuh.. huhu.. hadoiii.. korang bayangkan la aku ngan adik aku berdua yang takde experience sgt jaga budak kecik umo 10 bulan lebih kat umah.. mau tak kelabut umah aku dibuatnye.. hehehe.. kelakar pun ada jugak tau tapi sangat memenatkan diri.. rutin harian jaga Syed Umar ni tak susah sebenarnya sebab dia tak banyak songeh.. senang nak handle dia.. tapi biasa la budak2 baru nak 'naik'  nih.. ada kalanya nakal siket.. tapi aku faham la kan.. hari ni jugak adik aku Nazihah ni ada appointment doktor kat Pantai Bangsar.. nak tak nak kena gak bawak Umar sekali.. takkan la nak  tinggal kat uma pulak kan.. siap tukarkan pampers ngan baju dia.. kitaorg gerak la g hospital.. dah pas adik aku punya appointment tu, terus la balik uma.. ni memang cite kelakar sket.. tgah on da way tuh, kitaorg duk la cite pasal perangai umar ni masa nak tido tengahari tadik.. disebabkan aku dah tido dulu, adik aku yang take over tidokan umar.. kitaorg pun gelak-gelak la cite kan pasal hal tuh.. tiba-tiba umar nangis beria korang tau.. dia dapat rasa  yang kitaorg tengah cite pasal dia, gelakan dia.. tu yang dia nangis tuh.. ermm, aku terus la pujuk2 dia supaya berenti nangis.. serba-salah aku dibuatnya..  baru 10 bulan tapi dah boleh paham kita cakap.. cerdik tul umar nih tau.. yela, masa dia dlm perut mak dia siap ikut mak dia pegi jawap exam lagik.. hehe.. singgah uma dulu bagi umar makan pastu pegi pasar malam jap dalam kul 5 lebih sbb nak balik awal tengok cite Cinta Balqis tuh.. tak penah missed lagik.. balik dari pasar malam tu terus la mandikan umar, bagi dia main2 jap terus tidurkan dia.. penat kan jalan seharian nih.. hari ni memang penat seluruh badan aku.. tapi best la melayan kerenah umar nih.. hilang kejap segala masalah.. hehe.. ape2 pun, umar selamat di bawah jagaan kitaorg ek.. takde mengalami ape2 yang tidak baik.. hebat kan?? sape pulak pasni nak suruh aku jaga baby.. uishhh.. tak boleh la.. aku kan dah keje sekarang.. tu je la aku nak share ngan korang pun.. gmbr budak kecik Syed Umar kt sidebar tepi tu ek..

2 comments:

Mimy Hamid said...

uishh...psst...rilek nampak

RedLife2Love said...

rileks? penat ada la.. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...